Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 834 tematów w tym forum

• 9 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 875 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 994 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  1. Monitor Audio BX2 vs Silver 2

• 5 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 37 odpowiedzi
    • 9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 650 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  2. audium comp A7

• 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 76 odpowiedzi
    • 13,2k wyświetleń
  3. Audio do TV

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 546 wyświetleń
    • 32 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 711 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
  4. Audiolab czy Rotel?

• 8 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Potencjał jest duży. Wejdzie 5.1.2, wejdzie 5.1.4, a nawet 7.1.4 (wpisz sobie w Google to powinny wyskoczyć te ustawienia z Dolby) Żal nie skorzystać z podwieszanego sufitu i Dolby Atmosa. Głośniki do niego można kupić nawet za 300 zł/szt. Mozgiem i elektrownią takiego kina jest amplituner/wzmacniacz kina domowego. Świetny stosunek ceny do jakości ma Pioneer VSX LX305 (tylko tu max 5.1.4). Czyli 5 głośników w warstwie podstawowej, 1 subwoofer, 4 w suficie. Ten Pioneer kosztuje w Polsce około 4 tys., może być mniej. Wazny będzie subwoofer. W tanim budżecie Magnat RS12, jak mamy jakieś 2 tysiące można myśleć o SVS SB-1000. Albo używany Magnat 302A za 700 zł z OLX. Trzeba doprowadzić kable głośnikowe wszędzie gdzie są planowane i kabelek RCA do subwoofera. W kwestii samych kolumn głośnikowych, jest ogromna dowolność. Na zwykłe kable głośnikowe podpina się każdą pasywną kolumnę, naprawdę morze wyboru. Pokusiłbym się nawet o używane bo mało co się może w nich zepsuc. Jeśli zmniejszymy projekt do 5.1.2, to mamy w suficie 2 zamiast 4, jednak otwiera to drogę do tańszych amplitunerów (7-kanałowych) i mamy te dwa głośniki mniej.  W każdym razie 10 000 wystarczy w zupełności.
    • Dzięki za wskazówkę! 😊 Po trochę badań odkryłem, że istnieją specjalne dźwięki o określonych częstotliwościach, które pomagają oczyścić głośnik poprzez wibracje usuwające kurz lub wilgoć. Spróbowałem jednego z speakerscleaner.com i naprawdę zauważyłem sporą różnicę — dźwięk w moim telefonie jest teraz wyraźniejszy.  
    • No już nam sie przedstawiałeś po co sie powtarzasz. Ja jestem Michał a ten wyżej Tomek, niemiło nam. 
    • Koledzy, największy problem z tego typu wątkami jest moim zdaniem taki, że wchodzi ktoś nowy i podatny,czyta,nasiąka. Potem będzie szukał nowego wzmacniacza,kabli,zasilacza ,a nie przedstawi kolumn ,które stoją ewidentnie źle. Czasami Forum wbrew swojej roli,a za sprawą niektórych użytkowników,tworzy takich wiecznych poszukiwaczy nowych gratów, które jak już się wygrzeją to zmiotą poprzednie pod dywan,albo kolumn,które swoją sygnaturą brzmienia przeskoczą skutki fatalnego ustawienia.  I mamy później wątki bijatyki ,w których pełno już oświeconych,zamiast merytorycznej dyskusji
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...