Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 569 tematów w tym forum

1. Wzmacniacz pod Polk Signature S20

• 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  2. W poszukiwaniu kolumn 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  3. Zestaw stereo do 4,5k

• 16 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  4. Wieża na kasety i radio - wybór

• 8 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  5. ZG 40c\5 4ohm

• 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
  6. Kolumna za 150 zł

• 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  7. Subwoofer do stereo Dali Zensor 3

• 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  8. Wzmacniacz do 300 PLN

• 15 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  9. Cambridge Audio/Audiolab

• 6 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  10. Ile to może kosztować?

• 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  11. Jaki zestaw do 7000zł

• 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  12. NAD 325BEE

• 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
  13. Kolumny do 700zł

• 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Kalibracji w monitorach nie robiłem, ale są 3 gotowe tryby w tych rokitach, używam trybu "mix" - nie chce mi sie za bardzo z tym bawić aktualnie. Zresztą jak słucham intensywnie paru typów muzyki to za każdym razem wypadałoby zmienić ustawienia z tyłu kolumn, a to syzyfowa praca troche, ew jedno uniwersalne ustawienie jako "mniejsze zło" - uznałem, że ten tryb to gotowiec, dany mix jak na teraz.   W aplikacji focusrite mało co jest, mam ustawione z opcji jedynie profil "safe" - który chroni przed przesterowaniem.
    • https://x.com/GiertychRoman/status/1933852252973772800   To się k... w pale nie mieści.   
    • Krk tak mają, ostatnio trafiła się okazja posłuchać starszej wersji jamaszki i również szumiała , tak jak Ci sklep podpowiedział no ten typ tak ma   Dostały sygnał z kompa i dlatego pojawił się szum, jedyna opcja to lepszy interfejs, ale stawiam, że dalej będą szumieć. Ciesz się muza i się tym nie przejmuj. Też słucham rapu i całej karuzeli elektroniki i właśnie sprzedaje swój setup na poczet monitorów z wyższej półki z dsp. Wykorzystywałeś  u siebie kalibracje z apka czy raczej słuchasz na płasko bez żadnych ustawień ?
    • Dopiero głośniej fortepian zaczął brzmieć żywo, emocjonalnie...? Powiedziałbym realistycznie. Przyczyną może być historyczny instrument, bo one były po prostu dużo mniejsze od współczesnych gigantów koncertowych, które jakoś tak słuchowo mamy wkodowane w pamięć. Ale możliwe, że to też ma związek z charakterem utworów  - przelatywałem nokturny bez zaangażowania, skupiając się na polonezach, zwłaszcza As durowym, który wg mnie powinien być hymnem naszego kraju (🫡😁😉), no i to są takie kobyły trochę, które chyba potrzebują więcej mocy... Cicho to można sobie Cohena słuchać np, ale już IX Symfonię Beethovena to raczej rozkręcamy na full. To z kolei oznaczałoby, że realizacja nie jest ok, bo nie oddaje ducha utworu...  jest liniowa niezależnie od rodzaju muzyki. Swoją drogą dziwny dość dobór repertuaru - nokturny z polonezami, hmmm....   Przez pół dnia ryczała mi wtedy w uszy w samochodzie Metallica i może słuchanie Chopina tegoż wieczoru to nie był dobry pomysł .  No ale wiadomo jak jest - paczuszka od kuriera już czekała na otwarcie, więc jak się tu powstrzymać.. .
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...