Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 963 tematów w tym forum

1. Miniwieża a komputerowe Creativy

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  2. Miniwieża do 1000 PLN

• 2 odpowiedzi
    • 774 wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 22,9k wyświetleń
  3. Miniwieża do 1000 zł

• 4 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  4. miniwieża do 1000PLN

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
    • 47 odpowiedzi
    • 23,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  5. Miniwieża do 500 zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  6. Miniwieża do 500 zł

• 3 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  7. Miniwieza do 800 zl

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  8. MiniWieża i Car Audio

• 9 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 384 wyświetleń
  9. Miniwieża pod słuchawki

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  10. MiniWieża porady zakupu

• 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 6,6k wyświetleń
  11. Miniwieża za ok800zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 20,5k wyświetleń
    • 55 odpowiedzi
    • 6,5k wyświetleń
    • 30 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Czytałem że concerto są dużo lepsze niż concertino a wizualnie podobne. Albo chario delphinius, na forach same ochy i achy, jestem ich bardzo ciekawy, może kiedyś
    • Ze starych to mam (złe) doświadczenie tylko z Concertino. Średnica dobra, bo to PP, OK do folku, śpiewających pań, akustyki itp. Ale kopułka wysokotonowa od Seasa marnej jakości, jazgocząca. Do tego zero dynamiki, zero szwungu. Potwornie leniwe kolumny w ogóle nie nadające się do rocka. Próbowałem różnych wzmacniaczy: Technics, Yamaha, Luxman, Rotel, bo myślałem sobie, że odpowiednio mocny wzmacniacz zmusi je do pracy. Gdzie tam! Głupi byłem, naprawdę długo mi zajęło dojście do wniosku, że problem jest z kolumnami a nie ze wzmacniaczem. Najgorsze jest to, że nie mogę Concertino sprzedać, bo żona i syn nie pozwalają. Faktycznie - są cudowne jako meble, prawdziwa ozdoba salonu, nawet kiedy nie grają. Poprawka: szczególnie, kiedy nie grają.  Franco Serblin był geniuszem ale Concertino zupełnie mu nie wyszły. Dam im jednak jeszcze szansę w sypialni - właśnie jestem w trakcie dopinania sypialnianego systemu opartego o Concertino, MHDT Havana, Musical Fidelity V-Link i Fosi ZA-3. Do takiego tam plumkania przed snem będzie idealnie.  Tylko jeszcze jednego używanego Aurendera z dużym dyskiem muszę wyczaić, bo posiadany Aurender mnie rozleniwił i już nie chce mi się wracać do PC jako źródła.
    • Chętnie bym porównał luminy do starych sonusów
    • A to sorry. Swoją drogą - pogratulować Sonusów. Kiedyś słuchałem Luminy w sklepie (ale podłogówki). Puszczali na video koncert Norah Jones z jakiegoś taniego DVD Pioneera.  Jaka piękna średnica! Czysto i muzykalnie jak diabli. Długo stałem gapiąc się. Dosłownie nie mogłem się stamtąd ruszyć. To była czysta przyjemność, 100x lepsze niż moje Concertino. PS: bierz w takim razie REL.  Z REL nie można trafić źle.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...