Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 537 tematów w tym forum

• 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  1. Problem mlodziaka

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  2. Głośniki Sony SS-H4700

• 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  3. Końcówka mocy

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  4. Co plecacie do kolumn EPOS M22

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń
  5. Poszukiwany elektronik-Kraków

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  6. Denon dcd 720ae - szumi??

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  7. Yamaha AX-500

• 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  8. Musical Fidelity M3i

• 5 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
  9. Wycena zestawów

• 7 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wszedłem na stronę RELa i odpaliłem narzędzie określające jaki sub do mojego sprzetu. I tak dla Polków zaproponował Classic 98, ktory ma podobne parametry co T9/x. Tu nie chciał decyzji zmienić niezależnie czy wybrałem małe czy średnie pomieszczenie i czy sub ma być do muzyki czy muzyki i kina jednocześnie. W przypadku Silver 200 zaproponował mi T7/x dla średniego pomieszczenia i T5/x dla małego. Dla muzyki i kina jednocześnie tak samo. Wnioski? Mocniejsze suby do podstawek, a do podgłogówek słabsze bo już mają odpowiednie zejście? Wszedłem więc na stronę SVS licząc, że mają podobne narzędzie. Chyba nie mają jednak. Niemniej przeczytałem freagmenty artykułu o kalibracji i proponowali 2 suby dla kolumn z zejściem w przedziale 50-80Hz, a 1 sub dla kolumn z zejściem np. 30Hz. Pisali, żeby nie przesadzać z ilością. Gościu od RELa na yt rekomendował nawet 6 subów. SVS też określał, że crossover lepiej ustawić 10-15Hz powyżej zejście naszych kolumn, czyli np. 60-65Hz gdy schodzą do 50Hz. Ale dot. to chyba kina. Rozumiem. Czy te pomiary tym miniDSP pomogą mi wyciągnąć więcej z kolumn bez Suba? Przykładowo okreslić, że fotel, który jest w pokoju stoi w złym miejscu, albo skorygować kąty kolumn? Próbuje zracjonalizować taki zakup.   Szkoda, w tym wypadku, jeśli miałbym go ustawić w przestrzeni między dwoma kolumnami, a nie np. w rogu, to musiałbym mocno pokombinować.  
    • To ciekawe, ja też miałem TAGA  i zmieniłem na Klipsch fronty i centralny, poprawa była, jednak „ognia” jaki był z Onkyo (i z TAGA) nie było. Do dziś z Tagi zostały głośniki surround i na suficie, centralny z Klipscha, a fronty w ubiegłym roku zmieniłem na Fyne Audio, ale głównie ze względu na stereo, w kinie Klipsche (RF82 mk2) były OK, ale w stereo zaczęły mnie męczyć. Marantz nie jest zły, ale jest bardzo powściągliwy i wyważony, mnie akurat w kinie to nie pasowało. Za to w stereo jak na amplituner kina był całkiem dobry. Oczywiście daleko do wzmacniacza stereo, ale lepiej niż Onkyo 686. Teraz RZ50 to inna bajka, ale do stereo i tak mam wzmacniacz, więc nie zwracam uwagi na tę kwestię w amplitunerze.
    • Nie zdazyło sie tak u mnie. Zwykle na nasz rejon wysylani są ci sami dostawcy. Znamy się, dzwonią, zostawiaja przesylki w umowionym miejscu, nie moge narzekać. 
    • 9 na 10 przesyłek jest położona pod drzwiami bez żadnego sygnału, pomimo, że obok jest przycisk dzwonka
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...