Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 653 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,7k wyświetleń
  1. PIONEER A-656 jakie kolumny

• 5 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  2. Wzmacniacz do kolumn.

• 3 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  3. MiniWieża porady zakupu

• 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  4. Porada.

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  5. harman kardon + jbl

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  6. Sansui - potęga czy mit ?

• 2 odpowiedzi
    • 14,3k wyświetleń
  7. JBL ES100 vs JBL studio 190

• 6 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
  8. canton gle 490 vs 490.2

• 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
  9. Co wybrać

• 15 odpowiedzi
    • 8,5k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  10. Kolumny Stereo do Rotel-a. 1 2

• 43 odpowiedzi
    • 21,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  11. Nowe żródło do systemu

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  12. stos pytań od laika 1 2

• 48 odpowiedzi
    • 19,3k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  13. Yamaha i equalizer

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,7k wyświetleń
  14. Denon DF 107

• 15 odpowiedzi
    • 8k wyświetleń
  15. Zestaw do 400zł

• 11 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Luz. 😀. Nie jestem jakimś lampowym guru, nie mam tylu zacnych lamp jak niektórzy tu koledzy. Moja kolekcja to coś około 40 lamp używanych analogu DACa R2R i dwóch wzmacniaczach. Ale tak jak nie warknę na kogoś kto napisze "ja tam nie słyszę kabli" (warknę, gdy ktoś napisze że kable "nie grają"), tak w przypadku lamp temat jest dla mnie już oczywisty i absolutnie nie kontrowersyjny. Owszem, jest trochę podobnych lamp do siebie, ale stwierdzenie że nie ma tytułowych różnic w brzmieniu to już dla mnie kryminał tudzież prowokacja. Przeżyłem wiele chwil, gdzie po zamianie lamp od strzała dało się usłyszeć zupełnie inną sygnaturę grania. Od grania bardzo ciepłego i "kinowego" po kliniczne i ostre. Stąd, może trochę niefortunnie i jak widać dla niektórych zbyt arogancko, zabrałem głos w wątku. 
    • Człowieku, zaraz po tym jak Ty udowodnisz, że nie jesteś pedofilem 😛  Jeżeli nie ogarniasz jak działa prawo, to skonsultuj się z prawnikiem.  @Redakcja AUDIO Jako, że sam nie mam takiej możliwości, to prosiłbym o zablokowanie dostępu do tego wątku dla:  @marcinmarcin @Nowy75 @RLC2 @Sipo   Nawet nie pytam, kto mnie zgłaszał 😛  Wiesz, ja niestety miałem do czynienia z SB i zupełnie mnie nie dziwi to wasze oburzenie, że ktoś wam 'życie skradł'. Te Pewexy, Baltony i inne sklepy za żółtymi firankami. Komuna padła, ustrój się zmienił i nagle okazało się, że bez wykształcenia, to sobie można... nadal świetnie żyć 😛
    • Witam, Jest to mój pierwszy post tutaj, jeśli coś nie tak to dajcie znać.  ostatnio zakupiłem kolumny B&W 685 podłączone do wzmacniacza Pioneer sa-610, ogólnie sprzęt bardzo mi leży. gra bardzo przyjemnie. Jak odsunę się na środek pokoju, bądź na tył jest idealnie. Jednak gdy siedzę przy swoim stanowisku, ok. 80cm od ściany między kolumnami zaczynają się problemy. Kolumny mam rozstawione ok 180cm od siebie na uchwytach ściennych (więc mogę je przekręcić i pochylić, co też uczyniłem ale niezbyt pomogło) i są na wysokości ok. 15 cm wyżej niż moja głowa. Ja sam zaś słuchający siedzę 80cm od ściany, i z tego właśnie powodu bass jest trochę podbity i mocno pudełkowy. Domyślałem się że będą problemy ale myślałem że skierowanie kolumn do słuchacza da lepsze rezultaty. Kolumny też mają bass reflex z przodu, co podejrzewam nie ułatwia sprawy. Pytanie brzmi, czy da się coś z tym zrobić? Może jakieś pułapki na ścianę za kolumnami coś by dały?
    • mój system to linux cnc  plus  te  , no  planarne sluchawki .
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...