Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 083 tematów w tym forum

• 12 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 14,9k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 8,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  1. Co to oznacza?

• 5 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  2. Kompletowanie sprzętu

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  3. Kolumny podlogowe do 2500zl

• 10 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 7,9k wyświetleń
  4. Wzmacniacz 700W pytanie

• 10 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,4k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  5. opinie

• 0 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  6. Zestaw stereo 2500 - 3000

• 22 odpowiedzi
    • 14,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,3k wyświetleń
  7. 2.1 Zestaw za ok.1000zł

• 21 odpowiedzi
    • 9,8k wyświetleń
    • 29 odpowiedzi
    • 15,7k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 11,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,6k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Hej. Odkopie trochę temat zasilaczy liniowych. Miałem dwa wzmacniacze lavardina u siebie. Nowy isx oraz używany IT.  Oba miały standardowe bolączki lavardina czyli bardzo czułe na wszystko na wejściu. Qutest podłączony na zwykłej impulsówce wywoływał zwiększenie szumu w głośnikach. Podobnie malina. Byłem też na dwóch odsłuchach tych wzmacniaczy i nawet z Cd marantza za ponad 10 tys zł wywoływało taki szum/brum lekki w głośnikach. U siebie przez to sprawdziłem całą instalację. Masa pracy i walki. Podpiąłem jedyny według mnie właściwy zasilacz do qutesta czyli sbooster mk2 który w zestawie ma wszystkie końcówki do podpięcia chyba wszystkiego Brum zniknął, zero szumu. Byłem w szoku.  Sam dźwięk zmienił się na plus ponieważ znikła bolączka qutestow czyli lekka sybilizacja. Poprawiły się wysokie tony.  Także zasilacz liniowy napewno daje poprawę i dla mnie 1000zl za używkę to nie dużo względem wydatków na audio. Warto mieć. 
    • Drugie zdjęcie 😁 Ktos trzyma warana z Komodo w domu i wykorzystuje  
    • Zdecydowanie w tym przedziale nic lepszego . Myślę że po cenie rynkowej nic z lepszym brzmieniem się nie trafi ,  dlatego ja na Twoim miejscu nie przeciągał bym tej rezerwacji , bo jeszcze zwinie Ci go ktoś sprzed nosa
    • Zgadzam się z kolegą - MOIM RÓWNIEŻ, miałem, zakupiłem i sprzedałem w ciągu 2 tyg. (byłem tak zły na to brzmienie, że sprzedałem z dużą stratą żeby się go tylko pozbyć) sorry ale jeżeli ktoś słyszał przynajmniej kilka wzmacniaczy wcześniej i się przyzwyczaił do bardziej neutralnego brzmienia to nie będzie mógł wytrzymać z CXA 81.. One naprawdę grają jasno hmm żeby chociaż miały też mięsisty dół ale nie :) W ogóle jestem przerażony tym co dziś ludzie kupują.. Producenci projektują kolumny ostre jak brzytwa.. Po co komu taki detal? Toż to robi chwilowy banan na twarzy, a po 20 min trzeba ściszać i wyłączać sprzęt.. Po kiego ludziom słyszeć najdrobniejszy szczegół? to w ogóle nie ma klimatu, ani brzmienia po prostu napier.. V-ką (a dokładnie ptaszkiem bo bass nie jest wprost proporcjonalny) mam wrażenie że producenci ścigają się który Tweeter zagra głeśniej 8KHz i w górę A może ludzie są głusi? może rynek tego wymaga? nie wiem  może nie będę wnikał każdy cieszy się z tego co ma:)  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...