Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 375 tematów w tym forum

• 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  1. Czy Harman da rade??

• 11 odpowiedzi
    • 5,3k wyświetleń
  2. roksan caspian m2

• 6 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  3. Yamaha AX550 selektor źródła

• 0 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  4. Audio do pokoju

• 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  5. Stary Technics=>nowy technics?

• 12 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  6. Nowe produkty

• 1 odpowiedź
    • 2k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,2k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
  7. Monitory studyjne - pytanie

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  8. Jaki wzmacniacz do Space 86

• 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
  9. Stereo,Kino domowe?

• 10 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,3k wyświetleń
  10. wybór odtwarzacza cd

• 13 odpowiedzi
    • 10,7k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 33 odpowiedzi
    • 17,4k wyświetleń
  11. pomoc w doborze sprzętu

• 3 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dobrze napisane. Nie ma co karmić tego kablowego raka. Tak to jest rak tego pięknego hobby. Audiovoodo żeby brzmiało klasycznie. Ktoś kto sprzedaje kable i mówi, że one grają czy tam zmieniają brzmienie ( mowa tu o przewodach bez żadnych kondensatorów czy innych udziwnień ) jest oszustem, kłamcą. Żeruje na nieświadomości i nie wiedzy kupującego. Czy mu się to podoba czy nie bo aktualne fakty są jednoznaczne w temacie.
    • Uwaga!!! Zostanie użyta okrutna broń... Logika.  Jeżeli ktoś stawia hipotezę (że słyszy kable) to ciężar dowodu (bezsprzecznego udowodnienia jego racji) leży po jego stronie.  Nie muszę szukać naukowego dowodu na słyszenie kabli. Dlaczego?  Bo gdyby istniał, to w każdej reklamie kabli na świecie znalazłby się link do tego badania naukowego.  A jakoś go nie ma...  Tak, że tego 😏
    • I koniec tematu. Można się z różnymi rzeczami nie zgadzać jeżeli chodzi o Pana Reduktora ale w tym przypadku temat sprawdziłem w głąb i szerz.    
    • Witam. Szukam kolumn podłogowych do wzmacniacza 800a Yamahy. Zestaw będzie grał pokoju 22m odsłuch winyle z Rega planar 3 z black cube statement no i cyfrowymi tidal. Słucham w większości rock/jazz. I bardzo zależy mi na dosyć cichym odsłuchu (głównie pory wieczorne/nocne) ale cicho nie oznacza nie przyjemnie  szukam tylko nowego sprzętu. Wzmacniacz + kolumny. Co do wzmacniacza to na pewno będzie to Yamaha 800a. Widziałem zestaw który też ludzie polecają to Indiana line diva 5 i można to kupić za 6500-7000 zł osobno wychodzi dużo drożej. Drugie kolumny to dali Oberon 7 i tutaj zestaw wychodzi już 8600. Jeszcze dużo słyszałem o Bowers & Wilkins s3 603 ale tutaj cena już wyjdzie ponad 10k. Rozumiem, że mogą być one inną półką cenową ale najważniejsze czy w „trybie cichym nocnym” zagrają wyraźniej przyjemniej od diva 5 czy oberon 7 ? Aktualnie używam głośnika Marshalla woburna iii  nigdy nie miałem amplitunera  z kolumnami i jestem laikiem który chce sobie sprawić stereo. Odsłuch na żywo nie jest u mnie możliwy  (brak mobilności małe miasto ) więc muszę wybrać coś na „głucho” muszą być czarne   preferowałbym coś ze sklepu tophifi.pl albo q21.pl podobno polecane 😛 pozdrawiam i z góry dziękuje za poświęcony czas i pomoc. Pozdro 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...