Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 587 tematów w tym forum

• 3 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  1. Zestaw stereo za 4-5 tys zł

• 19 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  2. Wieża do 300 ZŁ

• 5 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  3. kolumny podłogowe 1 2 3

• 52 odpowiedzi
    • 29,6k wyświetleń
  4. Kolumny 2.0

• 6 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  5. wirtualne organy

• 0 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  6. lampa + kino ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  7. yamaha rxv367 & jamo s606

• 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  8. Wybór minisystemu

• 10 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  9. "Basowe" kolumny podstawkowe 1 2 3

• 51 odpowiedzi
    • 22,6k wyświetleń
  10. B&W 683 vs. JBL L880studio

• 10 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  11. Wybór sprzętu grającego

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  12. B&W DM 602 S1 speakers

• 3 odpowiedzi
    • 9,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  13. Pomoc w doborze amplitunera

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  14. "Mały problem z zakupem"

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Wszystko bardzo ładnie,wręcz katalogowo wygląda. Odległości też wydają się wystarczające,a jednak akustyka ma inne zdanie. Kolega @lpomis słusznie doradza próby zmiany ustawień monitorów. Łatwiej to uczynić ze standami i odpowiednio długimi kablami głośnikowymi niż suwając meble. Zwłaszcza,że najlepszy dźwięk może się ujawnić w miejscu,gdzie niekoniecznie chcemy mieć szafkę RTV 
    • W sumie racja kablówke ustawiłem jako music, żeby szło w stereo, ale to chyba nie zmienia eqalizera tylko po prostu idzie dwukanałowo. Filmów w 2.0 nie oglądam, bo nie po to wydałem tyle kasy na kino, żeby filmy w stereo oglądać Jak się czasem taki trafia to czekam na wersję z 5.1. Co do tych trybów dźwięku np pod przyciskiem music trochę tego za dużo jak na mój gust tzn, żeby przełączyć na pure direct muszę się "przekopać" przez 10 różnych trybów albo wstać i ręcznie wcisnąc pure audio na amplitunerze. To chyba dla mnie jedyny minus tego onkyo, bo jednak mimo tego, że dirac lepiej wypada od audyssey muzyki wciąż wolę słuchać w trybie bez korekcji. No ale amplituner kupiłem głównie do kina, więc taka upierdliwość jest do zaakceptowania.  
    • @Grzesiek202   zainspirowałeś mnie, nie słuchałem tej płyty od prawie 30 lat i pierwszych randek,  to chyba był  ulubiony album mojej dziewczyny 😁
    • Twoje obserwacje wydają się być trafne. Pozostaje więc pokombinować z miejscem odsłuchowym (bardziej w przód, tył) + ewentualnie ustawieniem samych kolumn. Warto pomyśleć też o standach. Możesz wesprzeć się kalkulatorem - https://www.mega-acoustic.pl/poradnik-akustyczny/kalkulator-akustyczny/
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...