Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 837 tematów w tym forum

• 7 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  1. Odtwarzacz CD

• 9 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  2. Wybór kolumn hi-fi

• 0 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 38 odpowiedzi
    • 17,6k wyświetleń
  3. Wybór wzmacniacza

• 14 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  4. Audiomeca damnation

• 0 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  5. wzmacniacz

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 17,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,1k wyświetleń
  6. Unitra WS-303

• 3 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 9,9k wyświetleń
  7. Jakie kolumny do HK6500?

• 10 odpowiedzi
    • 9,6k wyświetleń
  8. problem z pilotem

• 5 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  9. wzmacniacz do knajpy

• 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  10. Prośba o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  11. Zestaw Do radia Szkolnego

• 10 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
  12. Wymiana potecjometru...

• 3 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Podobno już poprawione. Tak przynajmniej wyczytałem w sieci.
    • Nie śledziłem tej historii dalej i nie wiem jak wygląda ta kwestia w najnowszych amplitunerach (tzn. od kiedy poprawiono i jak to rozpoznać) ale Yamaha akurat miała problemy z HDMI.  https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1629971809
    • Starczy.  https://www.dolby.com/about/support/guide/speaker-setup-guides/  - tutaj znajdziesz wytyczne co do ustawienia głośników.  Jeżeli chodzi o subwoofer to są metody domowe (subwoofer crawl proponuję poszukać w google), obliczeniowe (o ile ma się regularne pomieszczenie) albo pomiarowe (specjalny program, mikrofon pomiarowy i testowanie różnych ustawień).    Korektor a kalibracja to dwie różne rzeczy. Poczytaj o kalibracji Audyssey i powinno być ok. Masz wersję XT32 która zapewnia całkiem niezłe rezultaty. Można też dokupić aplikację na telefon/tablet (ok 100 PLN) która daje kilka dodatkowych opcji i dodatkowo ułatwia cały proces. 
    • Drogo Oglądałem filmik i mi się przypomniał ten watek. Mianowicie chodzi o politykę cenową i wkraczanie na rynek audio. Wzmacniacz będzie dostępny od  drugiej połowy 2026 cena...8500zł. Jak gra? ano chętnie bym go porównał z nową diorą. W ofercie kondycjoner za 3500 zł (8 gniazd w tym dwa niefiltrowane) Wcale sie nie zdziwię jak za 2-3 lata nikt nie wspomni o Unitrze, a Taga to będzie oblicze polskiego audio. Taga w Chinach już jest  (zamieszczałem nawet filmik z  Shenzhen - to taka ich krzemowa dolina.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...