Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 952 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 643 wyświetleń
  1. Yamaha rx v 485 i ps 4

• 1 odpowiedź
    • 643 wyświetleń
  2. Monitor Audio

• 1 odpowiedź
    • 643 wyświetleń
  3. Stereo pod gramofon vintage

• 2 odpowiedzi
    • 642 wyświetleń
  4. Zmiana zestawu stereo

• 0 odpowiedzi
    • 642 wyświetleń
  5. Wzmacniacz do Jamo C97

• 1 odpowiedź
    • 642 wyświetleń
  6. Stereo do otwartego salonu

• 3 odpowiedzi
    • 642 wyświetleń
  7. Wzmacniacz Aless RE 150

• 0 odpowiedzi
    • 642 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 640 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 640 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 640 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 639 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 638 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 637 wyświetleń
  8. Co myślicie o tym CD...

• 1 odpowiedź
    • 637 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 637 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 636 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 636 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 636 wyświetleń
  9. hk 680 +ted 4

• 0 odpowiedzi
    • 636 wyświetleń
  10. Głośniki do Denon Ceol N9

• 2 odpowiedzi
    • 636 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 635 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 635 wyświetleń
  11. Jaki CD do Marantz PM14

• 0 odpowiedzi
    • 635 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 634 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Pytanie tylko czy kolega @meamurprd chce być przeciętnym użytkownikiem czy pójść w coś więcej.  Bo jakby chciał się np. bawić różnymi wkładkami to lepiej mieć vta niż nie mieć (nawet kosztem wewnętrznego preampa, bt, usb itd.) To oczywiście moje zdanie i każdy gra jak chce.
    • Zawsze można podkręcić  za jakiś czas zmienie kolumny i wszystko pociągnie te 80Hz, i nie będzie tematu. Akurat na ten konkretny use-case (satelitki surround) Pioneer narzuca to głupie ograniczenie.   Ale pierwotny temat double bass pozostaje: załóżmy że crossover jets 150Hz dla wszystkiego oprócz frontów. Zostaje więc więcej prądu, a Pioneer z tej półki już coś tam daje. Pearl 25 nominalnie ma zakres od 35Hz. Tak tak wiem minus dużo dB bez porównania do najlichszego subwoofera. Mam SVS SB2000 kocham suby itp. Intryguje mnie jednak czy w kwestii modów, wyrownania słynnych pasm, para takich podłogowych kolumn pasywnych nie działa trochę jak takie ułomne budżetowe subwoofery? Ktoś to porządnie mierzył? pewnie nie, bo kto robi takie „nieprawidłowe” rozwiązanie, nie zmierzy, a kto by zmierzył, takich herezji nie podłączy Na moje ucho w moim salonie gra lepiej Pionek z double bass vs Sony TA-AN1000 z dobrymi crossoverami (80 i 150). W Sony nawet bym nie spróbował Large bo zaraz się wyłączy i wyświetli PROTECTOR.
    • Zapodałem sobie dawno niesłuchaną płytę, Propaganda 1234. Początek lat 90tych, wspomnienia wróciły. Płyta nie musi być najlepiej zrealizowana, czasami ważne są emocje,treść, wspomnienia. Nie musi być audiofilsko, chyba cała geneza  muzyki miała co innego na celu. 
    • Zamiast odpisać na pytanie to piszesz inne niuanse. Od nośnie przewodów też ciesza. Wszytko już mam zamówione
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...