Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 065 tematów w tym forum

1. Mikrofon

• 11 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 2,9k wyświetleń
  2. kolumny i wzmacniacz do 300zł

• 6 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  3. DVD Pioneer LX 50

• 22 odpowiedzi
    • 8,2k wyświetleń
  4. Stereo do 500zł

• 11 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  5. wieza do laptopa

• 8 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
  6. Zestaw stereo do 1000zł

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  7. zmiana kolumn czy DIY

• 9 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  8. Kolumny do NAD C315BEE

• 6 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  9. Philips FA290

• 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  10. minni wieża ok 1000 zł

• 3 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  11. Wzmaciacz a Dolby

• 12 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
  12. Glosniki do 1500 Pln

• 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  13. Co sądzicie o takim zestawie??

• 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  14. DENON DCD 500AE vs DCD-f102

• 1 odpowiedź
    • 2,4k wyświetleń
  15. Stereo pod PC

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  16. Ostateczny wybór!

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
  17. Ocencie prosze wybor sprzetu.

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  18. wzmacniacz do 1000zl

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  19. Wzmacniacze charakterystyki

• 9 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
  20. kolumny+wzmacniacz

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  21. Amplituner czy wzmacniacz

• 8 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• A, ha. „4 years later...” 😁
    • Widzę, że nikt nie udziela się w temacie , więc dodam swoje przemyślenia i doświadczenia z tym sprzętem. Jestem posiadaczem 3e Audio A5. Konfiguracja sprzętowa to: wiim pro plus pod RCA (zawsze), typ filtra DAC: Super Slow Roll-Off Filter(NOS), kable Belden połączone z Elac DFR52, pokój 16m2, a z aneksem kuchennym 25m2. Dla porównania użyłem: Magnat Mr780, Audiolab 6000a, Smsl AO200 MK2. Pierwsze wrażenia to granie bardzo równe, bez korektora (przy innych wzmacniaczach zawsze musiałem schodzić 1-3db z górnego pasma) i to nie jest to co było wcześniej, zaryzykuję stwierdzenie, że to najbardziej spokojne, łagodne i płynne granie jakie dotąd doświadczyłem! To jest poprostu inne granie, do którego byłem przyzwyczajony wcześniej. Mam poczucie, że gra dużo większy klocek niż jest w rzeczywistości, a dźwięk, sposób prezentacji nie wskazuje na klasę d! Ciche słuchanie jest bardzo komfortowe - pełne pasmo. Scena zaskakuje, wrażenie odrywającego dźwięku - najlepiej słychać to w muzyce elektronicznej, plumkanie, ambienty itd Funkcjonalność, czyli auto wykrywanie sygnału to najlepsza rzecz i to jest "game changer" dla mnie, jak również obejście układu głośności - fajna sprawa. I na koniec: Jest bardzo prawdopodobne, że po dłuższym obcowaniu z tym wzmacniaczem inne będą wydawać się krzykliwe i ostre🫣🤔🙂 Ale też nasuwa się kolejna myśl.. wzmacniacz powinien wzmacniać dźwięk, tylko tyle i aż tyle i robić to w najbardziej poprawny sposób. Tu mamy doskonałe parametry i pomiary! I czy właśnie ta poprawność nie będzie za nudna w dalszym obcowaniu🤔..czas pokaże...😉 Pozdrawiam 
    • Buduję w nowym pokoju nowe 7.1.4, wzmak Pionek LX505. Mam już białe Pylon Pearl 25 i Center. Chyba nie do końca będą pasowały do nowego miejsca i chyba wolę podstawkowe (mam SVS SB-2000), a centralny to na pewno idzie do upgrade. i teraz mam duży dylemat bo wiem że centralnym cudeńkiem dziś jest ELAC Uni-Fi, który ma konstrukcję znaną ze znacznie droższych modeli (MA Silver, SVS Prime Center). Preferencje? ELAC Debut lubiłem w muzyce ale się zastanawiam, czy brzmienie ELACa pasuje do kina. bardzo racjonalne finansowo wydaje mi się walnięcie Debut wszędzie z L/C/R Uni-Fi. A może jest opcja na zatrzymanie Pylonów i dopasowanie z czymś centralnym? 
    • Jak dobrze spojrzysz na OLX to złożysz sensowne 5.1 za 2k :)
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...