Skocz do zawartości

Cała aktywność

Strumień aktualizowany automatycznie

1. Today
  2. https://x.com/gfkot/status/1940423962607169844 iPGTE3KoW2whAeXa.mp4
  3. Wczoraj
  4. I to by było na tyle.
  5. Popieram. Lepsze brzmienie 250 wynikać może tylko stąd, że właściwie muszą one mieć wzmacniacz żeby sensownie zagrać. I to wzmacniacz poprawi jakość dźwięku a nie impedancja sama w sobie.
  6. Wg mnie różnica między wersją 80 a 250 Ohm przy bezpośrednim porównaniu jest bardzo subtelna i ciężka do wyłapania. Do zastosowań o których piszesz nawet bym się nie zastanawiał i brał wersję 80 Ohm. Są bardziej uniwersalne, łatwiej je napędzisz mniej wydajnym wzmacniaczem, a i od biedy nadadzą się nawet do podłączenia pod smartfona. Np. taki iPhone czy Galaxy od Samunga z podstawowym adapterem mini jack (z wbudowanym mikro wzmacniaczem) są już w stanie zagrać z tymi słuchawkami wystarczająco głośno. Odnośnie samego wzmacniacza - zdecydowanie warto w niego zainwestować. I to bez względu na jaką wersję nauszników się zdecydujesz.
  7. Czytałem że większa impedancja + oczywiście odpowiedni wzmacniacz dają lepszą jakość, czystość dźwięku. Gdybym brał z DAC/AMP jak iFi to nie lepiej by było od razu brać wersję 250 Ohm? Jeśli tak to wracam do mojego pytania czy w moim przypadku warto. Bo można bawić się w koszta ale jak różnicy nie będzie jakiejś znacznej to czy jest sens? Dzięki za szybką odpowiedź.
  8. Najbardziej podobają mi się te svs sb2000 ponieważ wszystko można ustawić z aplikacji. A jak w porównaniu z nimi te t9x? Który byłby lepszy pode mnie jak już macie jakieś informacje pode mnie? Ten svs dla mnie jest na 1 miejscu ale może uważacie ze powinien lepiej grać ten t9x? Bo oczywiście okaże się dopiero jak się ustawi i podłączy.
  9. Dlaczego tak uważasz? To, że model ma wyższą impedancję nie oznacza wcale, że zagra lepiej. Osiemdziesiątki do zastosowań domowych wydają się optymalne. Zdecydowanie polecam połączyć je z jakimś DAC/AMP. Np. z takim iFi: https://www.audiomagic.pl/stereo/przetworniki-dac/ifi-zen-air-dac
  10. Tylko dla posiadaczy ATC i ProAc https://tidal.com/browse/track/136642387?u
  11. Dorzuciłem jeszcze na listę Denon DCD-1550AR. Ma bardzo dobre opinie na forach jeżeli chodzi o jakość i dźwięk. Mógłbym go potraktować nie tylko jako transport
  12. Witam, Mam pytanie odnośnie wyboru słuchawek. Od jakiegoś czasu przymierzam się do zmiany moich poczciwych ISK 2010 na jakiś lepszy sprzęt. Tutaj wpadły mi w oko słuchawki beyerdynamic. Bez światełek, mikrofonu i klasycznie na kablu takie jakich szukałem. Jednak mimo wyboru tak "prostych" słuchawek, nadal znalazłem dla siebie problem a mianowicie jaką wersję wybrać. Tutaj już wiem że 250 Ohm zagrają lepiej ale potrzebują wzmacniacza i właśnie tu jest problem. Słuchawki będą z przeznaczeniem pod gry i w dużej mierze pod słuchanie muzyki ale muzyki w 90% z youtube i ogólnie z neta gdzie muzyka jest po dużej kompresji. Nie chce "niepotrzebnie" wydawać sporo kasy na wzmacniacz który niewiele w tym przypadku zmieni. Tutaj pojawia się moje pytanie. Czy lepiej brać wersję 80 Ohm bez wzmacniacza czy może jednak brać wersję 250 Ohm i kupić coś pokroju Creative Sound Blaster X G6 (podobno da rade do tych słuchawek i cena dla mnie jest jeszcze do zniesienia). Tak jak piszę, nie wiem czy zabawa w wersję 250 Ohm i kartę dźwiękową ma sens przy moim zastosowaniu czy lepiej będzie zostać przy wersji 80 bez wzmacniacza. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
  13. Dziś przepięknie są u mnie widoczne tzw. "obłoki srebrzyste". Jestem pewien, że widać je nie tylko z mojej miejscówki. Niezbyt częste, aczkolwiek też niecodzienne zjawisko. Zrobiłbym zdjęcie, ale nie mam czym. Z mojej komórki nic nie widać.
  14. @BeMajestiXDo mnie dotarły Neumann Kh150 i rewelacja w końcu mogę słuchać muzyki i się z nią delektować, dźwięk jest mega referencyjny, nie ma szans powrotu do hi-fi. U Ciebie jak perypetie z krk jakiejś zmiany? Zastanwian się na tymi dużymi żeby sobie na nich oglądać filmy, pocieszę Cię że mój znajomy ma 5 i też szumią
  15. Tak przy okazji, podpowiedzcie prosze jakie w miare sensowne, nie za drogie kable kupić? Bittner? Cordial? Chciałem Melodike ale 35zł za m2 to troche moim zdaniem przegięcie w moim przypadku
  16. Witam Ostatnio zakupiłem słuchawki wspomniane w tytule i jestem z nich bardzo zadowolony jednak zauważyłem jeden dość spory problem. W momencie odtwarzania piosenek na Tidal w jakości 24 bit / 44.1KHZ lub niższej wszystko jest ok. Problem pojawia się w piosenkach typu 24 bit / 88,2KHZ lub więcej. Podczas odsłuchu słychać co jakiś czas "strzelanie". Teraz pytanie co może być problemem ? Podejrzewam, że DAC załączony w zestawie jest właśnie tym problemem ale może jednak dostałem uszkodzoną sztukę ?? Proszę o pomoc i z góry dziękuję Pozdrawiam
  17. Nieaktualne
  18. Na sprzedaż zestaw kolumn Bowers & Wilkins DM603 S3 To legendarne trójdrożne kolumny podłogowe cenione za pełne, ciepłe brzmienie i świetną dynamikę. Idealne do muzyki i kina domowego. Stan bardzo dobry – sprzęt zadbany, używany w warunkach domowych, nigdy nie przeciążany. - Żadna z kopułek nie jest wgnieciona – wszystko w oryginalnym stanie, bez ingerencji - Maskownice kompletne i w bardzo dobrym stanie – bez dziur, przetarć, zaczepy całe - Obudowy z drobnymi śladami użytkowania – zgodnie z wiekiem, brak uszkodzeń mechanicznych Brzmienie typowe dla B&W: przestrzenne, z mocnym basem, świetną średnicą i detaliczną górą. Wymagają sensownego wzmacniacza, by pokazać pełnię możliwości. Odbiór osobisty w Łodzi preferowany (ze względu na gabaryty i wagę). Mogę zawieść je gdzieś w okolicy. Odsłuch na miejscu jak najbardziej możliwy. CENA:2000pln Masz pytania? Chętnie odpowiem!
  19. Mam 67mk2 i jego DAC mnie zachwycił, ale tylko przez chwilę. Jako transport działa ok.
  20. @Jagerr zadzwoń do Na Temat Audio. Przed przeprowadzką mieli u siebie Quadral Platinum+ Nine białe (bardziej satynowe niż błyszczące). Jeśli je dalej mają to umów się na odsłuch. Tylko to łase na prąd kolumny są i pokażą swoje możliwości dopiero przy mocnym wzmacniaczu. Jeśli jednak jeszcze są, to warto byś je odsłuchał skoro jesteś z Warszawy.
  21. K- Kamysz tłumaczy w TVN ,że jest lepiej niż było jeśli chodzi o ochronę granic. Tymczasem ,ruszają kontrole na granicach z Niemcami i Litwą,czyli , ktoś wiedział nie powiedział...a jak zrobiło się gorąco... . I płacze,że kolejne samorządy stają okoniem przeciw budowie centrów integracji,których miało nie być,bo przyjęliśmy uchodźców z Ukrainy,a tu jednak będą... . Wczoraj jakiś członek cywilnej SG odpowiadał na pytania reportera TVN 😁. "Chronimy ,bo brudzą, piją, rozrabiają". TVN: " Przepraszam,migranci piją?". Cywilna SG: "No a kto?Chyba nie Polacy!"🤣🤣🤣 "Brudzą, piją, rozrabiają"- chyba nie jesteśmy tak odmienni kulturowe😁
  22. Poczytałem i w zasadzie odpowiedziałem sobie na pytanie - B100 będą za słabe. Do ELACów potrzebuję więcej mocy. W ZD3 przy 6 ohmach jest około 130W i to jest wartość w sam raz, żeby te głośniki ładnie grały. Czyli mam wybór mniej więcej pomiędzy: – fosi v3 mono (w sumie git, tylko upgrade raczej niewielki, jeżeli nie żaden) – topping PA7/PA7 Plus (minimalnie lepiej, ale za to cena dość duża) – coś na ncore od audiophonics (wada - IMO dość średnio wyglądają wizualnie) – 3e Audio A7 podobno super, tanio na aliexpress, ale BARDZO nie podobają mi się wizualnie - zabawa z DIY np. ze wzmacniaczem (hmmm... )
  1. Załaduj więcej aktywności

• Utwórz nowe...