kaczadupa Napisano Czwartek o 19:30 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:30 Dawno, dawno temu w odległej galaktyce (kiedy na Forum nie było jeszcze Imperium i Rebeliantów) mistrz Zakonu Jedi RafałS opowiedział mi historię o głośnikach ProAc D2R… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Czwartek o 21:11 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:11 No cudownie https://tidal.com/browse/track/198200?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano wczoraj o 06:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:48 Adam, zachęcam Cię, żebyś nie ograniczał się do KD. ProaAc D2R (nie mylić z R2D2) całkiem nieźle radzi sobie w stereo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano wczoraj o 07:34 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:34 Całkiem nieźle to bardzo delikatne określenie 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu @Slawko69 Przecież żartuję. Twoje paczki są na krótkiej liście moich ulubionych monitorów. Gdyby była dostępna wersja D2R-18 (z większym midwooferem), to pewnie nie kupiłbym swoich obecnych Dynaudio. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Wziąłem urlop, siedzę jak na szpilkach, czekając na opis monitorów a tu nic 🙄. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Idź na piwo, nie trać czasu. 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu 39 minut temu, KrólKiczu napisał: Wziąłem urlop, siedzę jak na szpilkach, czekając na opis monitorów a tu nic 🙄. Salon audio kazał grać dobry tydzień bo mało rozegrane. Wrażenia zupełnie ale to zupełnie inne jak te z testów u Marka @MMarek i opowieści moich Kolegów. Rafał opisał je najtrafniej (na moje uszy) ale ja uważam je za jeszcze lepsze na dole pasma. Podłączone do Regi Elex mk4 i Qutesta. Spodziewałem się czegoś na kształt Dynaudio (sorry Rafał, Twoich nie znam) zwłaszcza jeżeli chodzi o charakter niskich tonów a tu na basie jest lepiej jak z obudowy zamkniętej no ale może jak się bardziej rozegrają to sflaczeją i zleją się w ciepłą, zawsze miękką i ujednoliconą papkę, do tego bez dynamiki. Na teraz są wzorem naturalności i uniwersalności z delikatnie mocniej zaznaczoną górą pasma ( ale jakie to wysokie tony… Panowie, to jest coś co trzeba w swoim audiofilskim życiu usłyszeć a najlepiej mieć w swojej audio jaskini). Więcej za dobry tydzień, oby bo czasy niespokojne również na forach audio 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Nic Ci nie sflaczeje. Mi nie sflaczało 2 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Nic Ci nie sflaczeje. Mi nie sflaczało Z czasem różne rzeczy jednak flaczeją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Taaa... Jak mawiajo Góralki: Łożeń sie łożeń!, póki mosz twardy korzeń! 😁 Sorry za offtop. 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Oj nie tak Panowie nie tak. Ja piszę o basie w ProAc a Wy macie dziwne skojarzenia🙉😄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 19 godzin temu, kaczadupa napisał: Spodziewałem się czegoś na kształt Dynaudio (sorry Rafał, Twoich nie znam) zwłaszcza jeżeli chodzi o charakter niskich tonów a tu na basie jest lepiej jak z obudowy zamkniętej (...) Na teraz są wzorem naturalności i uniwersalności z delikatnie mocniej zaznaczoną górą pasma ( ale jakie to wysokie tony… Bardzo się cieszę, że Ci się ogólnie podobają, nawet jeżeli (najprawdopodobniej) będzie to tylko krótki epizod. Co do basu z różnych Dynaudio: myślę, że w odpowiednim metrażu S40 mogłyby cię jednak pozytywnie zaskoczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, Rafał S napisał: Bardzo się cieszę, że Ci się ogólnie podobają, nawet jeżeli (najprawdopodobniej) będzie to tylko krótki epizod. Na jakiej to podstawie uważasz, że to tylko skok w bok i Adam wróci skruszony do ATC? 🙂 Nie musisz odpowiadać ;). Pozdrawiam wszystkich stałych w uczuciach 🤪. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 33 minuty temu, Rafał S napisał: zaskoczyć Dynaudio to u mnie temat zamknięty, na zawsze. A co do ProAc, zrobimy tak jak zalecił salon audio, pograją jeszcze z 8 dni i się posłucha czy są jakieś słyszalne zmiany. Ogólnie cały czas czuję się z nimi jak w domu (jako fanatyk brzmienia ATC SCM 7), to wstęga robi faktyczną różnicę między ATC a ProAc. Za to same wokale, ich ekspresja na chwilę obecną (tu słyszę dla mnie najistotniejszą różnicę na korzyść ATC) - no, wstrzymam się te 8 dni z ostateczną decyzją i moją opinią. Wstęga w ProAc jest SUPER, to słyszę już teraz i za każdym razem jak przysiądę do słuchania a słucham i za dnia i jak wczoraj - do 3 w nocy. Ogólnie każda moja muzyka wchodzi z ProAc tak łatwo, swobodnie i przyjemnie ale znam na pamięć ekspresję w głosach moich ulubionych wokalistów na ATC scm7, głębię barwy tych głosów, to przejście basu w średnicę, gęstość i namacalność dolnego środka i… cdn. Nic na wariata. @Rafał S i nie zapominaj o dziecku Hegla, Naima i Regi, które wygrzewa się i nabiera sił po porodzie w inkubatorze w Wawie. Geny odziedziczył po Naimie ( ta sama para Sankenów co w SN3). Może on doda ekspresji wokalom. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts