kaczadupa Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, Grzesiek202 napisał: ☝️😉 Nie ma reguły, ja też się staram, ale czasami nie wychodzi. To było specjalnie zrobione. Edytowano 20 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
ADAM7 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 3 godziny temu, Rafał S napisał: Ujmijmy rzecz bardziej ogólnie: mariaż duńskich kolumn z włoską elektroniką Ja zakończyłem ( na razie ) poszukiwania na takim duńsko- włoskim zestawieniu i jest ok. Audiovector + audio analoque. Wobec powyższego uważam że jest to zestawienie dla wybitnych audiofilów. 🤣 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Myślałem, że brytyjskie kolumny i japońskie wzmacniacze. 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Oj tak brytyjskie kolumny i japoński wzmacniacz to fajne zestawienie ' ProAc + Denon 2 Odpisz, cytując
resi Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Sławko69 Jakie to konkretnie modele ? I jak byś opisał rezultat Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 6 godzin temu, MMarek napisał: NAIM i B&W. 21cm 2 godziny temu, Kraft napisał: Myślałem, że brytyjskie kolumny i japońskie wzmacniacze. 25cm 2 godziny temu, ADAM7 napisał: zakończyłem ( na razie ) poszukiwania na takim duńsko- włoskim zestawieniu i jest ok. Audiovector + audio analoque. 15cm Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: 21cm 25cm 15cm Ale jest takie powiedzenie " Ważna jest ,nie wielkość przyrodzenia, lecz technika pi........a."😉 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) Tyle, że wymyślone przez właścicieli małego przyrodzenia😛. Dobrze by było gdyby wypowiedziały się zainteresowane. Tylko, że one najczęściej dyplomatycznie milczą😉 Edytowano 15 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, resi napisał: Sławko69 Jakie to konkretnie modele ? I jak byś opisał rezultat ProAc D2R I Denon PMA 2500. Pierwsze co słychać to równowaga tonalna. Żadne pasmo nie jest uprzywilejowane wszystko jest świetnie poukładane. Góra bardzo dźwięczna, szczegółowa, ale nigdy nie szklista czy kłująca w uszy. Wokale lekko za linią kolumn nie wchodzące na kolana słuchaczowi. Niskie tony w punkt. Bas sprężysty nie dominuje. Jeśli jest go w nagraniu dużo to tyle usłyszysz jeśli w nagraniu jest wycofany to taki będzie. Generalnie kolumny na lata beż fajerwerków , do długiego słuchania. Czy coś bym zmienił. Brakuje mi szczypty ciepła na średnicy I dociążenie na basie. Ale to naprawdę odrobiny Korci mnie spróbować wzmaka lampowego lub hybrydy 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: " Ważna jest ,nie wielkość przyrodzenia, lecz technika pi........a."😉 O jeszcze jeden z małym ch..em 🤣 3 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 6 minut temu, MMarek napisał: O jeszcze jeden z małym ch..em 🤣 Marku ja jestem "Kurdupel" to i dziwne jak bym miał wielkiego😉. Kompleksów jednak nie miałem, bo tak mieściłem się pomiędzy dwoma tymi niższymi wymiarami , które podał Adam. Napisałem miałem, bo teraz to on już służy tylko do jednego.😥 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 9 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Marku ja jestem "Kurdupel" A znasz ,,regułę prawej ręki,,? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Rega napisał: A znasz ,,regułę prawej ręki,,? Znam, ale już straciłem zainteresowanie. To przychodzi z wiekiem u jednych wcześniej u innych pózniej. U mnie niestety wcześniej. Odpisz, cytując
Rega Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowany) W imieniu swoim i Kolegów przepraszam Kolezankę @resi za zejście z tematu na ,, mniej poważny,, i niezwiązany z tytułem tematu. Proszę to traktować jako przerywnik w poważnym temacie . Pozdrawiam. Edytowano 14 godzin temu przez Rega 3 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 8 godzin temu, Kraft napisał: A ktoś ma coś do przewodu YTDY? To wpisujemy. Tak CAT 5e i 8e Odpisz, cytując
resi Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: ProAc D2R I Denon PMA 2500. Pierwsze co słychać to równowaga tonalna. Żadne pasmo nie jest uprzywilejowane wszystko jest świetnie poukładane. Góra bardzo dźwięczna, szczegółowa, ale nigdy nie szklista czy kłująca w uszy. Wokale lekko za linią kolumn nie wchodzące na kolana słuchaczowi. Niskie tony w punkt. Bas sprężysty nie dominuje. Jeśli jest go w nagraniu dużo to tyle usłyszysz jeśli w nagraniu jest wycofany to taki będzie. Generalnie kolumny na lata beż fajerwerków , do długiego słuchania. Czy coś bym zmienił. Brakuje mi szczypty ciepła na średnicy I dociążenie na basie. Ale to naprawdę odrobiny Korci mnie spróbować wzmaka lampowego lub hybrydy A mógłbyś mi opisać ogólna charakterystykę wzmacniaczy denona? Potem napisze co ja z nimi mam Odpisz, cytując
Rega Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowany) @resi - spójrz na temat ,,spis sprzetowy ...,, założony przez @tomek4446, a będziesz wiedziała czym dysponują , czego używają forumowicze oraz o jakim sprzęcie mogą Ci powiedzieć. Edytowano 13 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu 37 minut temu, resi napisał: A mógłbyś mi opisać ogólna charakterystykę wzmacniaczy denona? Potem napisze co ja z nimi mam A to zależy o który wzmacniacz pytasz. Ja słyszałem tylko PMA 1700 I PMA 2500. Oba grają podobnie ale diabeł tkwi w szczegółach. PMA 1700 jest jaśniejszy i określiłbym go jako bardziej rozrywkowy. PMA 2500 to duża moc I wydajność prądową. Tutaj nic nie jest wymuszone nic na siłę ,jest trochę cieplej i bardziej zrównoważone. Nie potrafię pięknie opisywać tego co słyszę 1 Odpisz, cytując
leoś Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu Reni,nie gniewaj się,ale pytania są nie najlepiej postawione. Poruszamy się w obszarze doznań zmysłowych , i jeden woli Yamahe ,a inny MF, to normalne,zdrowe i nie ma tu " złych" rozwiązań. To tak jak z perfumami, jedna Pani lubi bardziej kwiatowe a inna "cięższe" zapachy. Najważniejsze, żeby być zadowolonym . Pozdrawiam. Odpisz, cytując
ADAM7 Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 15 godzin temu, kaczadupa napisał: 18 godzin temu, ADAM7 napisał: zakończyłem ( na razie ) poszukiwania na takim duńsko- włoskim zestawieniu i jest ok. Audiovector + audio analoque. 15cm 60 kg wzmaka i tylko 15 cm ? Ja uważam że co najmniej 19 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 24 minuty temu Napisano 24 minuty temu 13 minut temu, ADAM7 napisał: 60 kg wzmaka i tylko 15 cm ? Ja uważam że co najmniej 19 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu Panowie!, co Wy tak ciągle z tą długością? Przecież tu jest dokładnie tak samo jak w muzyce... najważniejsza jest średnica... 😎 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts