kaczadupa Napisano wczoraj o 10:45 Napisano wczoraj o 10:45 (edytowany) 11 minut temu, Grzesiek202 napisał: ☝️😉 Nie ma reguły, ja też się staram, ale czasami nie wychodzi. To było specjalnie zrobione. Edytowano wczoraj o 10:51 przez kaczadupa Odpisz, cytując
ADAM7 Napisano wczoraj o 12:00 Napisano wczoraj o 12:00 3 godziny temu, Rafał S napisał: Ujmijmy rzecz bardziej ogólnie: mariaż duńskich kolumn z włoską elektroniką Ja zakończyłem ( na razie ) poszukiwania na takim duńsko- włoskim zestawieniu i jest ok. Audiovector + audio analoque. Wobec powyższego uważam że jest to zestawienie dla wybitnych audiofilów. 🤣 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano wczoraj o 12:06 Napisano wczoraj o 12:06 Myślałem, że brytyjskie kolumny i japońskie wzmacniacze. 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano wczoraj o 12:30 Napisano wczoraj o 12:30 Oj tak brytyjskie kolumny i japoński wzmacniacz to fajne zestawienie ' ProAc + Denon 2 Odpisz, cytując
resi Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu Sławko69 Jakie to konkretnie modele ? I jak byś opisał rezultat Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 6 godzin temu, MMarek napisał: NAIM i B&W. 21cm 2 godziny temu, Kraft napisał: Myślałem, że brytyjskie kolumny i japońskie wzmacniacze. 25cm 2 godziny temu, ADAM7 napisał: zakończyłem ( na razie ) poszukiwania na takim duńsko- włoskim zestawieniu i jest ok. Audiovector + audio analoque. 15cm Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 14 minut temu, kaczadupa napisał: 21cm 25cm 15cm Ale jest takie powiedzenie " Ważna jest ,nie wielkość przyrodzenia, lecz technika pi........a."😉 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) Tyle, że wymyślone przez właścicieli małego przyrodzenia😛. Dobrze by było gdyby wypowiedziały się zainteresowane. Tylko, że one najczęściej dyplomatycznie milczą😉 Edytowano 21 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 1 godzinę temu, resi napisał: Sławko69 Jakie to konkretnie modele ? I jak byś opisał rezultat ProAc D2R I Denon PMA 2500. Pierwsze co słychać to równowaga tonalna. Żadne pasmo nie jest uprzywilejowane wszystko jest świetnie poukładane. Góra bardzo dźwięczna, szczegółowa, ale nigdy nie szklista czy kłująca w uszy. Wokale lekko za linią kolumn nie wchodzące na kolana słuchaczowi. Niskie tony w punkt. Bas sprężysty nie dominuje. Jeśli jest go w nagraniu dużo to tyle usłyszysz jeśli w nagraniu jest wycofany to taki będzie. Generalnie kolumny na lata beż fajerwerków , do długiego słuchania. Czy coś bym zmienił. Brakuje mi szczypty ciepła na średnicy I dociążenie na basie. Ale to naprawdę odrobiny Korci mnie spróbować wzmaka lampowego lub hybrydy 1 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: " Ważna jest ,nie wielkość przyrodzenia, lecz technika pi........a."😉 O jeszcze jeden z małym ch..em 🤣 3 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 6 minut temu, MMarek napisał: O jeszcze jeden z małym ch..em 🤣 Marku ja jestem "Kurdupel" to i dziwne jak bym miał wielkiego😉. Kompleksów jednak nie miałem, bo tak mieściłem się pomiędzy dwoma tymi niższymi wymiarami , które podał Adam. Napisałem miałem, bo teraz to on już służy tylko do jednego.😥 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 9 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Marku ja jestem "Kurdupel" A znasz ,,regułę prawej ręki,,? Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 2 minuty temu, Rega napisał: A znasz ,,regułę prawej ręki,,? Znam, ale już straciłem zainteresowanie. To przychodzi z wiekiem u jednych wcześniej u innych pózniej. U mnie niestety wcześniej. Odpisz, cytując
Rega Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowany) W imieniu swoim i Kolegów przepraszam Kolezankę @resi za zejście z tematu na ,, mniej poważny,, i niezwiązany z tytułem tematu. Proszę to traktować jako przerywnik w poważnym temacie . Pozdrawiam. Edytowano 20 godzin temu przez Rega 3 Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 8 godzin temu, Kraft napisał: A ktoś ma coś do przewodu YTDY? To wpisujemy. Tak CAT 5e i 8e Odpisz, cytując
resi Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: ProAc D2R I Denon PMA 2500. Pierwsze co słychać to równowaga tonalna. Żadne pasmo nie jest uprzywilejowane wszystko jest świetnie poukładane. Góra bardzo dźwięczna, szczegółowa, ale nigdy nie szklista czy kłująca w uszy. Wokale lekko za linią kolumn nie wchodzące na kolana słuchaczowi. Niskie tony w punkt. Bas sprężysty nie dominuje. Jeśli jest go w nagraniu dużo to tyle usłyszysz jeśli w nagraniu jest wycofany to taki będzie. Generalnie kolumny na lata beż fajerwerków , do długiego słuchania. Czy coś bym zmienił. Brakuje mi szczypty ciepła na średnicy I dociążenie na basie. Ale to naprawdę odrobiny Korci mnie spróbować wzmaka lampowego lub hybrydy A mógłbyś mi opisać ogólna charakterystykę wzmacniaczy denona? Potem napisze co ja z nimi mam Odpisz, cytując
Rega Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu (edytowany) @resi - spójrz na temat ,,spis sprzetowy ...,, założony przez @tomek4446, a będziesz wiedziała czym dysponują , czego używają forumowicze oraz o jakim sprzęcie mogą Ci powiedzieć. Edytowano 19 godzin temu przez Rega 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 37 minut temu, resi napisał: A mógłbyś mi opisać ogólna charakterystykę wzmacniaczy denona? Potem napisze co ja z nimi mam A to zależy o który wzmacniacz pytasz. Ja słyszałem tylko PMA 1700 I PMA 2500. Oba grają podobnie ale diabeł tkwi w szczegółach. PMA 1700 jest jaśniejszy i określiłbym go jako bardziej rozrywkowy. PMA 2500 to duża moc I wydajność prądową. Tutaj nic nie jest wymuszone nic na siłę ,jest trochę cieplej i bardziej zrównoważone. Nie potrafię pięknie opisywać tego co słyszę 1 Odpisz, cytując
leoś Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Reni,nie gniewaj się,ale pytania są nie najlepiej postawione. Poruszamy się w obszarze doznań zmysłowych , i jeden woli Yamahe ,a inny MF, to normalne,zdrowe i nie ma tu " złych" rozwiązań. To tak jak z perfumami, jedna Pani lubi bardziej kwiatowe a inna "cięższe" zapachy. Najważniejsze, żeby być zadowolonym . Pozdrawiam. 1 Odpisz, cytując
ADAM7 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 15 godzin temu, kaczadupa napisał: 18 godzin temu, ADAM7 napisał: zakończyłem ( na razie ) poszukiwania na takim duńsko- włoskim zestawieniu i jest ok. Audiovector + audio analoque. 15cm 60 kg wzmaka i tylko 15 cm ? Ja uważam że co najmniej 19 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 13 minut temu, ADAM7 napisał: 60 kg wzmaka i tylko 15 cm ? Ja uważam że co najmniej 19 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Panowie!, co Wy tak ciągle z tą długością? Przecież tu jest dokładnie tak samo jak w muzyce... najważniejsza jest średnica... 😎 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Dobre Od razu widać, że nie z jednego pieca chleb jadłeś Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Sipo Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 18 minut temu, michaudio napisał: Panowie!, co Wy tak ciągle z tą długością? Przecież tu jest dokładnie tak samo jak w muzyce... najważniejsza jest średnica... 😎 Jeden tokarz mówił mi to samo 1 Odpisz, cytując
klips Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Podepnę się do tematu ale w trochę innej kwestii. Planuję przejście trochę wyżej, teraz mam CAX 81 i Roksan K3, waham się pomiędzy Yamaha AS2200 i Luxman 505Z, który Szanowne Grono mi poleci? Czy warto wydać ok. 10 tys. więcej na Luxmana czy dać sobie spokój? Wzmacniacz musi być czarny... Lubię wysokie i niskie tony, słucham rock i jazz, paczki to Klipsch RP8000Mk2 i JBL Studio 290. Odpisz, cytując
Recommended Posts