sonique Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Jedyny słuszny - pisząc czasem na tym forum boję się sięgnąć po inny;) Edytowano 7 godzin temu przez sonique 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 43 minuty temu, rajdek napisał: Pm6005 i Mercury 7 To trochę inna półka, jednak. I żeby nie było, takie coś miałem jako zestaw sypialniany 👍 Cały dowcip polega na tym, aby dobrać charakterystyki kolumn i wzmacniacza do własnych upodobań. Edytowano 6 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, sonique napisał: Jedyny słuszny Ale chyba nie do salonu? Bo w 35m2 to znikną aż za bardzo. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Dnia 21.07.2025 o 10:38, kaczadupa napisał: Bóg mówi, że najpiękniejsze wokale ma Harbeth Dnia 21.07.2025 o 12:20, kaczadupa napisał: Tak, wokal dla Harbeth. Nawet wokal kobitek. Już myślałem że Harbeth ma przewagę. 56 minut temu, kaczadupa napisał: Czyli co, ATC są wyjątkowe Ale czy na pewno... Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, rajdek napisał: Ale czy na pewno... W jednym elemencie tak (i nie każdemu się to spodoba) ale poczekam na wrażenia Sonique. Nigdy nie słyszałem Tannoya a to taka legenda. To ogólnie lekkie, zwiewne granie czy ciepłe, masywne i ciężkawe? Odpisz, cytując
sonique Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) @Rafał S, ATC SCM7 chcę po prostu posiadać. Obecnie są tanie jak barszcz (biorąc pod uwagę ich walory soniczne) a jednak wybitne. Lubię takie przedmioty mieć na własność, szczególnie gdy uczciwie wycenione. Po wstawieniu Menuet SE do moich nie 35 (byłeś blisko) a w sumie 44m przestrzeni otwartej (czekają, aż zaaranżuję im inne pomieszczenie) powiem tylko aby nie zapeszać, że przewróciły moje życie melomana do góry nogami, bo pomimo kilku drobnych niedoborów (ku mojemu zaskoczeniu nielicznych i mało na całokształt wpływających), radzą sobie z taką otchłanią kubików zaskakująco dziarsko. Jak je podłączyłem, tak grają - i bardzo je lubię nawet tu. Sądziłem, że zostaną przez moje podstawowe podłogówki srogo zawstydzone. Nic takiego nie nastąpiło. Menuet to wielki duch w małym ciele. Przy okazji pozbyłem się kolejnych fałszywych prawd tu i ówdzie w audio rozpowszechnianych. W szczególności co do wielkości skrzynek. Czego niniejszy wątek o Harbeth jest świetnym przykładem gdy np. mniejsze od nich lepiej potrafią zabrzmieć na basie. Edytowano 6 godzin temu przez sonique 3 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, sonique napisał: uczciwie wycenione. Zgadzam się. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 13 minut temu, kaczadupa napisał: Nigdy nie słyszałem Tannoya a to taka legenda. To ogólnie lekkie, zwiewne granie czy ciepłe, masywne i ciężkawe? Wrzucałem już tu fragment recenzji Naczelnego Recenzenta KTS (Krakowskiego Towarzystwa Skarpetkowego) 😉 https://www.highfidelity.pl/@main-1805&lang= Ale to nie jedyna recenzja. https://soundrebels.com/tannoy-kensington-gr-2/ Czy dla mnie są to kolumny referencyjne? Tak. absolutnie. 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Ciekawe jak do Tannoya ma się Fyne Audio. Ludzie z Tannoya i ta sama filozofia budowy kolumn. Bezpośredni pohedynek byłby bardzo ciekawy Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @kaczadupa czy jeśli odsłucham zadany kawałek po powrocie z urlopu,moim nieadiofilskim uchem ,na nieadiofilskim zestawie, i zdam relację, będzie to miało jakąś wartość porównawczą dla Ciebie?😁 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Nowy75 napisał: nieadiofilskim uchem Takie ucho jest najlepsze, pisz oczywiście, przecież tu sami swoi Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Gra😁 . Wracam,ustawiam paczki do odsłuchu , zdaję relację.W poniedziałek 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowany) Jarek, dobre Nie wiem czy to prawda Panowie ale w necie piszą, że Ozzy Osbourne nie żyje. Niestety… Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Chyba nie fejk. Parę źródeł mówi to samo. Na każdego z nas przyjdzie czas... Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 42 minuty temu, Slawko69 napisał: Ciekawe jak do Tannoya ma się Fyne Audio. Ludzie z Tannoya i ta sama filozofia budowy kolumn. Dalece niezupełnie ta sama, Tannoy osiągnął doskonałość w serii GR. I tyle. A goście z Fyne to manipulanci. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Czyli co, ATC są wyjątkowe bo trąbka nie jest tak ciepła i delikatnie podana jak z Harbs i Waszych systemów. Może ta wyjątkowa bliskość średnicy ATC to powoduje ale jak się człowiek przyzwyczai to teraz ma wrażenie, że Harbeth gra za ciepło i jakby lekko tłumił i zaciemniał średnicę i górę pasma. Adam, siadam, ale słuchawki się nie liczą chyba co ? 🤭 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) 58 minut temu, DiBatonio napisał: Adam, siadam, ale słuchawki się nie liczą chyba co ? 🤭 U mnie na słuchawkach to Panie nawet rezonansów pokoju na basie nie słyszę, takie cuda, heh. A co do trąbki, już poważnie, to na słuchawkach jak to trąbka troszkę tam może przez chwilę jak mocniej dmuchnie to i podrapie ale ogólnie i tak bliżej jej do Harbeth jak ATC ale to ta z ATC mi się najbardziej podoba i już. I kolejny raz się powtarza z Harbeth jak z ProAc, że SCM7 ma najbliżej środek pasma. I to też mi się w nich mega podoba bo to daje wyjątkowy kontakt z muzyką ale Harbeth ma coś czego nie mają oba pozostałe monitory na wokalach, one są zwyczajnie bardziej bogate w każde rozedrganie głosu, chociaż ciągle wydają się jakby lekko przyciemnione, jakby obniżone tonalnie ale to coś jeszcze innego, nie wiem co tu Harbeth wyczarował…. Najmocniej słyszę to paradoksalnie w nocy, gdy muzyka gra cicho. To wtedy Harbethowy świat mnie porywa. W dzień, gdy gram głośniej, tego nie doświadczam a nawet wolę ATC. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) @kaczadupa Adam, ale to jest MQA 😁 Trąbka jeszcze mnie nie drażni, jest taka jak koledzy piszą, blachy zaznaczone, ale nie drażnią (ale wybitne nie są), a bębny hmmm, specyficzne-miękkie. Pewno skórka słabo naciągnięta 🤭 Posłuchałbym, ale nie MQA, a na Qobuzie nie ma tej płyty są dwa utwory z tej płyty, ale nie zima’81. Zobaczę to na głośnikach przy okazji, ale jakościowo to trochę mi to gra jak mp3. Jestem jednak ciekawy przez głośniki. Tylko jedna płyta nie jest MQA. Ech…. Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) To nie masz Tidala? A wracając jeszcze do moich trzech króli z tego roku ( ATC, ProAc, Harbeth) to muszę dodać, że ProAc D2R też ma coś ekstra czego nie mają dwa pozostałe monitory. To ogromne poczucie przestrzeni i wręcz czucia powietrza. Pogłos, przestrzeń i koronkowe, delikatne pokazanie najdrobniejszych detali i melodii wplecionych w soprany. To jest coś wyjątkowego u ProAc. Jak widać, każdy monitor ma coś ekstra, niestety nie da się tych cech połączyć w jednym głośniku bo one się zwyczajnie wykluczają. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Amarok Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Na Qobuzie jest cała płyta Ani Dąbrowskiej - Samotność po Zmierzchu, Zima'81 jest 7 utworem. Chyba że chodzi o jakąś inną płytę 🙂. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu To jest ta płyta. A na niej piękna muzyka. Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: To nie masz Tidala? Mam Tidala. Na Tidalu jej plyty sa w MQA, jedna jest we flaku. Na Qobuzie akurat nie ma tej p,yty z utworem zima'81. A na Deezer spojrzałem i też akurat tej plyty nie ma. Mam panie 3 serwisy natywnie w Moonie, jeszcze jest Highresaudio, ale ten jest drogi trzy wystarczą i kikasetek plyt CD. 🤭 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu No to trzeba kupić płytkę. 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 13 minut temu, Amarok napisał: Na Qobuzie jest cała płyta Ani Dąbrowskiej - Samotność po Zmierzchu, Zima'81 jest 7 utworem. Chyba że chodzi o jakąś inną płytę 🙂. Na moim nie ma 🤭 Coś czuję, że zależy kto ma z jakiej lokalizacji qobuza to taki jest dostęp do wykonawców i ich albumów. Edytowano 1 godzinę temu przez DiBatonio Odpisz, cytując
Recommended Posts