Elhaz_77 Napisano 20 sierpnia Napisano 20 sierpnia 20 godzin temu, Tomasz Kluczynski napisał: Spoko, ja też jestem człowiekiem starszej daty, ale rozumiem twój wybór. Moje rady wynikają z tego, że już dłuższy czas użytkuję Qobuza i chcę podzielić się tym co najlepsze. Dla mnie Qobuz z apki Eversolo jest za bardzo mało czytelny i intuicyjny. Najlepsza jakość jest z Qobuz Connect. Nie musisz ale spróbuj sterować Qobuzem z apki na kompie, zapewniam dużo łatwiejsze i jak spróbujesz to nie będziesz chciał inaczej. Cały proces to praktycznie wybranie tylko z apki Qobuza by wybrać eversolo jako urządzenie które podaje dzwięk na kolumny. Pewnie na razie tych ulubionych albumów masz nie za dużo, to nie odczujesz różicy, ale gdy będziesz miał ich parę setek albo więcej to wtedy odczujesz o ile łatwiej puszczać z kompa niż z fona. Faktycznie Qubuz sterowany z kompa jest wygodniejszy i mam wrażenie, że brzmi lepiej. 1 Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 21 października Napisano 21 października Z Polski można zamawiać, czy nadal przez VPN? Odpisz, cytując
Oszko Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Dnia 29.07.2025 o 22:09, Tomasz Kluczynski napisał: Znalazłem te linki na drugim forum https://qobuz.en.uptodown.com/android https://apkpure.com/pl/qobuz-music-editorial/com.qobuz.music https://www.apkmirror.com/apk/qobuz/ Dokładnie. Na luzie ściągnąłem apkę z APKpure na telefon i przenośnego DACa, streamer stacjonarny działa na własnej apce po loginie. Riccardo sprzedał Qobuza na rok za 130zeta i jak na razie działa, jakość zauważalnie lepsza od Tidala s Spotify przy tym to II liga. 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Dnia 21.10.2025 o 22:04, Tweeter2016 napisał: Z Polski można zamawiać, czy nadal przez VPN? A do czego VPN? Ja nie używam VPN. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 2 godziny temu, Tomasz Kluczynski napisał: Ja nie używam VPN. Bo zainstalowałeś w DE. W PL nie wynajduje aplikacji w sklepie. Już dawno bym spróbował Odpisz, cytując
michaudio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu W sklepie Play po wyszukaniu apki Qobuza wyświetla się komunikat, że aplikacja jest niedostępna dla Twojego kraju. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 27 minut temu, Chmarski napisał: Bo zainstalowałeś w DE. W PL nie wynajduje aplikacji w sklepie. Już dawno bym spróbował Można zainstalować aplikację z pliku. Pozdrawiam. M qobuz-9-3-1-0.apk 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Chmarski napisał: Bo zainstalowałeś w DE. W PL nie wynajduje aplikacji w sklepie. Już dawno bym spróbował Tomku nie tylko, bo instalowałem na starego fona z andkiem 11lub 12 i tablet z podobnym andkiem i bez problemów się zainstalowały w Polsce. Na laptopa miałem trochę problem, ale też się udało, chyba przez APK. Teraz używam do puszczania czy to Tidala czy Qobuza tylko laptopa bo to najwygodniejsze, nawet wtedy gdy na nim pracuję. Odpisz, cytując
jackov15 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu W Appstorze również apka dostępna, nie da się zarejestrować ale może zaryzykuje i kupię konto przez to sellx, to może uda się zalogować. Zobaczymy czy odczuje zmianę względem Tidala? Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Można zainstalować aplikację z pliku. Pozdrawiam. M qobuz-9-3-1-0.apk 44.51 MB · 5 downloads Kicha 😞 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 2 godziny temu, Chmarski napisał: Kicha Normalnie wpisujesz login i hasło i działa. Też miałem ten komunikat. Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 4 minuty temu, MariuszZ napisał: Normalnie wpisujesz login i hasło i działa. Też miałem ten komunikat. Miałem na myśli ten fragment ekranu: Będę w UK na początku grudnia, to może mi się uda konto założyć. Przez firmowego VPNa mi się nie udało. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Miałem komunikat o niewłaściwym regionie i poszedlem dalej. Login i hasło. Mimo komunikatu konto działa. W opcjach Qobuza wyświetla mi GB, ale brałem z oferty podanej w wątku. Wszystko ogarnięte w PL bez VPNa. 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Ile kosztuje abonament studio? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 10,38 / m-c, ale tu w wątku dyskusja o ofercie z linka. Taniej bez gwarancji, że podziała bez problemów przez deklarowany czas, np. dożywotnio 😉 Odpisz, cytując
shureido Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 9 minut temu, MariuszZ napisał: 10,38 / m-c, ale tu w wątku dyskusja o ofercie z linka. Taniej bez gwarancji, że podziała bez problemów przez deklarowany czas, np. dożywotnio 😉 czyli opcja lifetime, gdy przestanie działać daje do zrozumienia abonentowi, że powinien rozstać się z tym światem... 💀 Edytowano 5 godzin temu przez shureido 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 👍 Miałem nadzieję na pewne lifetime prawie za darmo. Szkoda. Odkurzyłem pół roku temu transport cd. Mam 50 płyt. I często dylemat, co tu dzisiaj słuchane będzie😊 Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 51 minut temu, shureido napisał: czyli opcja lifetime, gdy przestanie działać daje do zrozumienia abonentowi, że powinien Ograniczyć rozmach? U mnie prócz Qobuza strumieniem muzycznych danych napędzają Tidal, Amazon music, Spotify. Nie ma powodów do zmartwień, że płyt do sluchania zabraknie. Qobuz to zaspokojenie ciekawości po deklaracjach wielu, że jakość lepsza. Zaspokoiłem więc jak lifetime padnie nic się nie stanie. Można żyć 😉 Odpisz, cytując
Bogusław 66 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, MariuszZ napisał: Qobuz to zaspokojenie ciekawości po deklaracjach wielu, że jakość lepsza. I co? ... lepsza? Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Jak napiszę "lepsza" to będzie hype. Jak nie napiszę to będzie "sól do oka" zadowolonych 😉 Nie wiem, ale podoba mi się i korzystam najczęściej. Wrażenia mam bardzo korzystne. Warto wypróbować. Miesiąc jest chyba za darmo 😀 Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 30 minut temu, AudioTube napisał: 👍 Miałem nadzieję na pewne lifetime prawie za darmo. Szkoda. Odkurzyłem pół roku temu transport cd. Mam 50 płyt. I często dylemat, co tu dzisiaj słuchane będzie😊 Adam, ja mam ok. 500 cd i taki sam dylemat. Ale znam takich co mają po kilka tysięcy cd.... to jest dopiero kłopot 😉 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, AudioTube napisał: 👍 Miałem nadzieję na pewne lifetime prawie za darmo. Szkoda. Odkurzyłem pół roku temu transport cd. Mam 50 płyt. I często dylemat, co tu dzisiaj słuchane będzie😊 Ja na początku wziąłem z tego linku za 39,99 euro, a przedłużyłem na 5 lat za 79,99 euro. Ta 5 letnia opcja przy założeniu że będzie działać do końca to w przeliczeniu na polskie złotówki, wychodzi niecałe 6zł na miesiąc, a w euro to wyjdzie niecałe 1,5 euro na miesiąc. Tylko to jest na zasadzie dołączenia do rodzinki. Można też wziąć lifetime za 149,99 lub taniej ja się z nim ponegocjuje cenę, ale tu jest większe ryzyko co będzie za parę lat. Mam i Tidala i Qobuza i praktycznie 95% słucham z Qobuza, dla mnie brzmi lepiej(mniej ostrości, jakby więcej wyrafinowania w dźwięku). Edytowano 3 godziny temu przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 19 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Mam i Tidala i Qobuza i praktycznie 95% słucham z Qobuza, dla mnie brzmi lepiej(mniej ostrości, jakby więcej wyrafinowania w dźwięku). Jak to możliwe? Pliki idą w tej samej gęstości bitowej i częstotliwości próbkowania? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Tomek, około 160€ za rok płaciłem. Kilka lat. Gdzieś Ty Chłopie był wtedy😊 Córka za Tidala płaci 5€ mc. Używam od niej czasami. Ostatnio znalazłem tam/Tidal perełkę, gitary, przestery, namacalność wokali, przestrzeń perkusji, wybrzmienia no na audioshow/Live on the Internet - All them Witches. @Tomasz Kluczynski czy zechciałbyś zerknąć i odsłuchać choć jeden kawałek? I jak wrażenia tak po audiofilsku. @il Dottore czy zechciałbyś nagrać i udostępnić jak to u Ciebie brzmi? Kawałek z tej płytki jak wyżej. Thanx Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 5 minut temu, AudioTube napisał: Kawałek z tej płytki jak wyżej. To? 11 godzin temu, Oszko napisał: jakość zauważalnie lepsza od Tidala Dlaczego? Jak to możliwe? Inny rodzaj plików? Inny bitrate? Odpisz, cytując
Recommended Posts