KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Scinalbym tylko te dwie gorki i na tym zakonczyl korekcje, aby za duzo nie ingerowac. Jeśli podpowiesz jakim narzędziem można to "cięcie" zrobić, i nie będzie to zbyt duży wydatek patrzac na mój system, chętnie spróbuję. No i generalnie czy DSP jest w stanie dokonać takiej korekty? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 17 godzin temu, AudioTube napisał: Ogłoszenie dla kolegów Sebastian był pierwszy. I do niego pojedzie. Jest odważny i ciekawski, a i może kolegom na posłuchanie podrzuci. 2 Odpisz, cytując
Mikelas76 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Jeśli podpowiesz jakim narzędziem można to "cięcie" zrobić, i nie będzie to zbyt duży wydatek patrzac na mój system, chętnie spróbuję. No i generalnie czy DSP jest w stanie dokonać takiej korekty? Zdaje sie ze nowy blusound ma wszyte dsp co? To chyba najbardziej optymalna opcja. Wolalbym to niz kolejny element wpinac obok streamera. To jest raczej banalna sprawa. Obcinasz tylko dwie gorki, chyba ze chcesz calosc poprawic. Ale. ja jestem ptzeciwnikiem korygowania calego pasma. A zasypywanie dolkow poprzez dsp dla mnie to herezja. Ale wiem ze tu sie to praktykuje. Edytowano 2 godziny temu przez Mikelas76 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Raz miałem DSP, pożyczone od kogoś z forum (zdaje się, że od koleżanki Joanny ale ręki sobie nie dam uciąć). Wtedy niestety nie potrafiłem go obsłużyć a i kolumny miałem zupełnie inne. Nowego bluesounda, ten najwyższy model, ma mój kolega z Lublina. Przy kolejnej wizycie rzucę okiem na to urządzenie. Niestety, jak na mój tor, dość droga zabawka. Czy niższe modele potrafią korygować "górki" jak u mnie? Jeśli ktoś zna odpowiedź, niech podpowie 🙂. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) A korzystał ktoś z Was może z mikrofonu Eversolo EM-01? Jest teraz do kupienia w fajnej cenie. Zastanawiam się czy go nie sprawdzić. Czytałem, że podobno zdarzały się problemy z pobieraniem plików kalibracyjnych ze strony producenta. 25 minut temu, KrólKiczu napisał: Czy niższe modele potrafią korygować "górki" jak u mnie? Twój Node 2i z tego co pamiętam posiada tylko prostą regulację „tone controls” w aplikacji - bass/treble. Nowy Nano też nie ma DSP. Edytowano 2 godziny temu przez lpomis Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 46 minut temu Napisano 46 minut temu 1 godzinę temu, Mikelas76 napisał: Model z 2024 roku ma dsp Pytanie jak ono działa. Dzwoniłem dziś do 2 salonów top hi fi. W jednym powiedziano mi, że nowe modele NIE MAJĄ DSP, w drugim, że mają Diraca ale tylko w wersji okrojonej. Także zdania jak widać są podzielone 🙂. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 1 godzinę temu, lpomis napisał: A korzystał ktoś z Was może z mikrofonu Eversolo EM-01? Chcesz na testy? Podaj adres to Ci wyślę 1 Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu 9 minut temu, KrólKiczu napisał: Pytanie jak ono działa. Dzwoniłem dziś do 2 salonów top hi fi. W jednym powiedziano mi, że nowe modele NIE MAJĄ DSP, w drugim, że mają Diraca ale tylko w wersji okrojonej. Także zdania jak widać są podzielone 🙂. Najlepiej wejść na stronę Dirac i sobie sprawdzić czy można dokupić do swojego urządzenia i jaką licencję. https://www.dirac.com/products/room-correction Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 minut temu Napisano 21 minut temu 17 godzin temu, MariuszZ napisał: Dla wprawnego oka po czerwonej obwiedni widać, że pasmo basu kończy się w okolicach 40Hz Najniższy dźwięk gitary basowej E¹ to 41,2 Hz - czyli, chyba, dobrze 🤔 17 godzin temu, MariuszZ napisał: Nie rozumiem pomiarów robionych bez celu. @pairtick jeżeli chciałeś coś pokazać to najpierw ustal co, a później to zmierz i pokaż. Cel wcale nie był ukryty 😁 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 13 minut temu Napisano 13 minut temu 19 minut temu, Wing0 napisał: Chcesz na testy? Hej, dzięki za propozycję Zamówiłem go jednak chwilę wcześniej z allegro. Zobaczymy ile to warte. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 9 minut temu, pairtick napisał: Cel wcale nie był ukryty 😁 Zobaczyć widmo utworu Genesis i porównać u siebie. Rozumiem zamysł, ale nie rozumiem celu Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu 18 godzin temu, MariuszZ napisał: masz sporą dolinę między 90 - 120Hz 😉 Aż sprawdziłem, jakich to dźwięków Rutherford bezczelnie nie gra 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts