DiBatonio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Nie rozumiem też do końca zachwytu nad ich średnicą a w szczególności nad wokalami kobiet. Z tego co pamiętam - a pamięć może mnie mylić - opisywane tutaj spendory, na jednym ze zlotów w połączeniu z lampą (zresztą dość słabą) zagrały dużo przyjemniejszym środkiem pasma Też nie rozumiem, to samo było z SCM11, daleko im do takich ProAc D2 nie tylko z wokalami. Pzdr. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, KrólKiczu napisał: Jako ciekawostkę dodam też, że pewien znajomy, który miał u siebie kilka różnych monitorów (w tym SCM7 i spendor 3/1) stwierdził po czasie, że to właśnie spendory były najlepszymi kolumnami jakie miał. A grał na nich z hybrydą. Może więc problem nie leży w samych spendorach a "nieodpowiednim" wzmacniaczu. Pozdrawiam, acz nie wszystkich. Jeśli dobrze myśle, wspominasz kolegę Adriana, który z kolei wybrał Harbethy, nie Spendory. Wydaje mi się, że mam dobrą pamięć i Adrian odbierał Spendory jako kolumny niepodbarwione, niewybaczajace słabszych realizacji. Miały też swoje plusy, lepiej kontrolowany bas i lepsze efekty przestrzenne. Pozdrawiam wszystkich 😀 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 15 godzin temu, il Dottore napisał: Aby stworzyć system wysokiej klasy: głośniki kupujemy od firmy produkującej głośniki a wzmacniacze - od firmy produkującej wzmacniacze. Przyczyny są oczywiste i nie wymagają wyjaśnień. Nie kupiłbym wzmacniacza od Sonus Faber (a były takie) ani głośników od Sugdena (a były takie). Co robi Rega? Rega robi WSZYSTKO! Jak Samsung czy LG. Albo kiedyś Sony. Dobre, dobre. Masz więcej takich ciekawostek? Pisz do Gryphona i innych, może w końcu się czegoś nauczą i załapią o co w tym całym audio chodzi Edytowano 1 godzinę temu przez lpomis Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 35 minut temu, lpomis napisał: Masz więcej takich ciekawostek? Mam. Np. portfolio Harbeth - 5 głośników na krzyż. Albo Sugden - 5 wzmacniaczy na krzyż. I rąbią to samo w kółko od lat 60-tych ubiegłego wieku. To można przypuszczać, że chyba się to robić przez ten czas nauczyli? Firma wypuszczająca nowy model co roku jakoś nie wzbudza mojego zaufania. Chyba, że chodzi o telewizory. Odpisz, cytując
Recommended Posts