Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czy ktoś miał do czynienia z tymi wzmacniaczami? Jakie są ich mocne i słabe strony? Który z nich lepiej się sprawdzi z ProAc D2R? Obecnie za  wzmocnienie odpowiada Denon PMA2500 i jedyne czego chciałbym to szczypta ciepła na średnicy I odrobina dociązenia na dole no i więcej przestrzeni. ProAc zaleca wzmacniacz o mocy min.30W.

Napisano

Piotrze chciałbym spróbować czegoś innego. Korcie mnie lampa lub system dzielony z lampowym przedwzmacniaczem i końcówką mocy na tranzystorach. Choć przyznam szczerze , że nie wiem czy mogę liczyć na wielkie zmiany

Napisano

Z tych dwóch konkretnych modeli bardziej Silver Luna Prestige, szczególnie pracująca w trybie triody. 

Bo Titania pracuje tylko w jednym trybie, to typowy push-pull na lampach mocy typu KT, czyli dużo większy nacisk na dynamikę, niż na ciepło.

Ale najlepiej samemu znaleźć możliwość posłuchania jednego i drugiego, by ocenić, czy różnica w ich brzmieniu jest dla Ciebie czytelna.

Napisano

Cześć :) 

Jeśli szukasz więcej ciepła na średnicy od Denona, to ze stajni Fezza prędzej będzie Olympia lub taniej Mira Ceti 300B :) Silver Luna Prestige też potrafi zagrać po cieplejszej stronie, ale nie wiem, czy będzie to wymagane przez Ciebie przejście z PMA-2500NE. Titania to z kolei granie równe, dynamiczne, mało "lampowe". Posłuchać warto, ale nie tego raczej szukasz. Poza sceną, bo ta jest w niej bardzo przyjemna :) 

Wyższe Arcamy i Yamahy też moim zdaniem nie dadzą Ci ocieplenia i dociążenia. Może jakiś Moon, nowy Musical M5xi będzie fajnym kierunkiem :)