il Dottore Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 10 minut temu, Rafał S napisał: Na Unitrze lokalni producenci się nie kończą. Oczywiście. Miałem na myśli konkretnie Unitrę. Przecież wielu ludzi ma polski sprzęt. Mało to producentów? Ja mam 2 Tomanki. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 2 godziny temu, Nowy75 napisał: Jaki odsetek tych 40 milionów posiada cokolwiek,co można zakwalifikować jako system stereo? Bardzo słuszna uwaga. Sposób słuchania muzyki bardzo się ostatnimi czasy zmienił. Większości wystarcza telefon i słuchawki BT. Głośnik BT to już luksus. A system muzyczny wysokiej jakości - czysta rozpusta! Czasy, gdy każdy miał "wieżę" w domu - to se ne vrati. Poniżej gość o tym mówi - bardzo ciekawie i bardzo mądrze. I słusznie zauważa, że wcale nie oznacza to spadku jakości odtwarzanej muzyki! Nic z tych rzeczy! Po prostu ten badziew Unitry/Altona, co mieliśmy w domach w latach 80-tych, grał dużo gorzej, niż dzisiejsza tania chińszczyzna. Czyli: tradycyjny sprzęt Hi-Fi zniknął ale samo Hi-Fi ma się doskonale! Ma facet rację. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 6 godzin temu, il Dottore napisał: Po prostu ten badziew Unitry/Altona, co mieliśmy w domach w latach 80-tych, grał dużo gorzej, niż dzisiejsza tania chińszczyzna. A teraz kolega @kaczadupa i paru innych chcieliby się dowiedzieć jak gra nowa UNITRA . Co w tym złego? Jesteśmy,jak wspomniałeś, drugim największym forum audio w kraju,to chyba właściwa postawa. Odpisz, cytując
il Dottore Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, Nowy75 napisał: chcieliby się dowiedzieć jak gra nowa UNITRA Ja też. Rzecz w tym, że nikt tego nie posiada i się nie dowiemy. Jedyna osoba na forum, która to słyszała, napisała już, co o tym sądzi. Z wpisu tego usera wynika, że niespecjalnie mamy czego żałować. Edytowano 8 godzin temu przez il Dottore Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 12 minut temu, il Dottore napisał: Ja też. No to poczekajmy spokojnie na rozwój wypadków. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 9 godzin temu, il Dottore napisał: Po prostu ten badziew Unitry/Altona, co mieliśmy w domach w latach 80-tych, grał dużo gorzej, niż dzisiejsza tania chińszczyzna. oszywiście 9 godzin temu, il Dottore napisał: Czyli: tradycyjny sprzęt Hi-Fi zniknął ale samo Hi-Fi ma się doskonale! Ma facet rację. nie, głośniczki bt nie grają jak hifi i nie będą grać 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 14 godzin temu, Rega napisał: Bardzo dobrze to widać po cenach urządzeń używanych taklich jak np Felix czy tez Lampizator. Nowe tracą na wartosci połowę po roku użytkowania. Czy dobry sprzęt tyle traci. Nie sądzę. Przecież to standard na Zachodzie. Nowy sprzęt kosztuje na półce 100. Dostajesz zniżkę i kupujesz za 70. Używany sprzedajesz za 50. Takie są realia. Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Z tymi zniżkami to nie jest tak pięknie, jak piszesz. Spróbuj że zniżka kupić dobry sprzęt. Życzę powodzenia. No i nowych, polskich nie kupuje nikt, a jeśli już ktos się zdarzy to chce się pozbyć jak najszybciej. Przypadek? Poza tym porównaj ceny polskiego sprzętu na zachodzie i w Polsce. Tam na wyjściu cena jest niższa przynajmniej o 30%,niz w Polsce. Edytowano 2 godziny temu przez Rega Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 19 minut temu, Rega napisał: No i nowych, polskich nie kupuje nikt, a jeśli już ktos się zdarzy to chce się pozbyć jak najszybciej. Oj, teraz to przesadziłeś Roman. Edytowano 1 godzinę temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 6 minut temu, Kraft napisał: No i nowych, polskich nie kupuje nikt, a jeśli już ktos się zdarzy to chce się pozbyć jak najszybciej. Trochę dziwne ,co tu Kolega pisze,bo dla kogo w takim razie produkują WBA, Fezz,czy Haiku skoro w Polsce nikt nie kupuję,a poza nią to oznaka złej jakości? Nie chcę się spierać na pusto,ale na chłopski rozum,jakim cudem utrzymują się na rynku i wprowadzają nowe modele? Przecież dziś wszystko musi się spinać finansowo. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Zagraniczna recka pieca Unitry i jego cena. https://www.avforums.com/reviews/unitra-wsh-805-integrated-amplifier-review.22930/ Mam wrażenie, że nasze rodzime HiFi jest tylko przez nas krytykowane. Dziwne ale tak to wygląda. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 50 minut temu Napisano 50 minut temu W 2024 roku Unitra miała 9,8 mln straty przy przychodach 2,8 mln. Strata rośnie rok do roku. 2025 pewnie będzie kluczowy dla być albo nie być dla firmy, pytanie jak długo właściciel jest gotowy do pokrywania tak wysokich strat. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 38 minut temu Napisano 38 minut temu 1 godzinę temu, Rega napisał: Z tymi zniżkami to nie jest tak pięknie, jak piszesz. Spróbuj że zniżka kupić dobry sprzęt. Życzę powodzenia. @soberowy słyszysz? Ja wcale nie mam dobrego sprzętu 😁 1 godzinę temu, Rega napisał: Poza tym porównaj ceny polskiego sprzętu na zachodzie i w Polsce. Tam na wyjściu cena jest niższa przynajmniej o 30%,niz w Polsce. Ponieważ w Polsce jak się nie sprzedaje, to podnoszą cenę - ekonomia socjalistycznego niedoboru ciągle żywa. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu 12 minut temu, majkel74 napisał: pytanie jak długo właściciel jest gotowy do pokrywania tak wysokich strat. Jak najbardziej zasadne. Było jasne,że nikt się nie rzuci na taki towar na nasyconym rynku,ale jeśli przełamanie nie nastąpi,to będzie spektakularna klapa. Pytanie ,czy to wina towaru,czy rynku pozostaje wciąż otwarte. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 minuty temu Napisano 23 minuty temu 57 minut temu, kaczadupa napisał: Zagraniczna recka pieca Unitry i jego cena. https://www.avforums.com/reviews/unitra-wsh-805-integrated-amplifier-review.22930/ Och, cóż za uroczy 44-letni cherubinek 😁 Popstrykał sobie przełącznikami z pilota i doszedł... 😉 Sprawdźmy fakty: Recenzja z Friday at 8:40 AM Wątek tutaj, założony Sobota o 17:03 To nie można było od razu zacząć od tej recenzji? 😛 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu 1 godzinę temu, Rega napisał: No i nowych, polskich nie kupuje nikt, a jeśli już ktos się zdarzy to chce się pozbyć jak najszybciej. Adam (@AudioTube) pisał kiedyś, że w Holandii Circle Labs A200 jest droższy niż w Polsce, a niektórzy i tak kupują i model ten cieszy się tam dobrą opinią. Sam czytałem kiedyś ciepłe słowa na jego temat na zagranicznych forach. (W moje oczekiwania akurat się nie wstrzelił, ale to kwestia preferencji.) Nie wiem, jak jest z cenami Lampizatora poza Polską, ale widziałem (znów - na forach), że niektórzy go sobie jednak sprawiają. Sam miałem okazję słuchać jednego modelu, ale w cudzym torze, więc nie wiem ile w tym brzmieniu było Lampizatora, ile Lebena a ile Tannoy-ów. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 16 minut temu Autor Napisano 16 minut temu 2 minuty temu, Rafał S napisał: w Holandii Circle Labs A200 jest droższy niż w Polsce, a niektórzy i tak kupują i model ten cieszy się tam dobrą opinią. Pewnie tam też same 44 letnie cherubinki… Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu 28 minut temu, majkel74 napisał: W 2024 roku Unitra miała 9,8 mln straty przy przychodach 2,8 mln. Strata rośnie rok do roku. 2025 pewnie będzie kluczowy dla być albo nie być dla firmy, pytanie jak długo właściciel jest gotowy do pokrywania tak wysokich strat. Może musi gdzieś upchnąć zysk. 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 8 minut temu Napisano 8 minut temu Szanowni Koledzy - widzę, że mój wpis, na temat sprzętu polskiego za granicą, wywołał trochę polemiki. Przytoczyłem jedynie wrażenia moich znajomych Duńczyków, którzy mieli polski sprzęt. Poza tym, jak zwykle (zapomniałęm dodać wcześniej) to jest moja prywatna opinia i nie uważam aby była wiążąca dla ogółu. Każdy postępuje zgodnie z włąsnymi priorytetami i potrzebami. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano przed chwilą Napisano przed chwilą @Rega ,nikt się nie gniewa,ani kłóci ,polemizujemy sobie. Nie sądzę,żeby moderacja miała tu coś do roboty😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts