Jacch Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 4 godziny temu, Nowy75 napisał: A o cenie musimy wspomnieć w kontekście tego, że w TAEC-u w tych 20 k dostajemy oprócz AP 701 jeszcze doskonałe CD z przedwzmacniaczem,lub streamer z przedwzmacniaczem. Zestaw 701 końcówka/pre (streamer DAC)/CD to koszt ok 35.000zł . Końcówka + pre to ok.27.000 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 11 minut temu, kaczadupa napisał: robiłeś bezpośrednie porównanie z wyrównanym poziomem głośności czy wnioski z pamięci? Oczywiście porównanie bezpośrednie. Specjalnie na potrzeby tego wątku zdublowałem cały swój tor poza Pathosem i wypożyczyłem SOL-a II. A wszystko to dziś rano. Trochę środków na to poszło, ale czego się nie robi dla kolegi i dobra sprawy. 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Kolego @Jacch,CD serii 701 ma ma pokładzie DAC , pełni też rolę preampu-ma potka, więc można podpinać pod końcówkę. I razem to będzie mniej więcej cena 805- ki zależnie od uzyskanych rabatów Odpisz, cytując
Jacch Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 4 godziny temu, kaczadupa napisał: Pytanie co dla każdego z nas na tle wyżej wymienionych klocków znaczy świetne granie. Czy ma być ciepło, gęsto czy neutralnie i bardzo rozdzielczo a może szukamy efekciarskiego - konturowego grania. To jest subiektywne odczucie i zależy od gustu. Ja zawsze porównuje do tego co mam w domu, lubię analityczne granie, zróżnicowany bas i dla mnie oczywiste, ze ciepłe kluchy odpadaja w przedbiegach. 9 minut temu, Nowy75 napisał: Kolego @Jacch,CD serii 701 ma ma pokładzie DAC , pełni też rolę preampu-ma potka, więc można podpinać pod końcówkę. I razem to będzie mniej więcej cena 805- ki zależnie od uzyskanych rabatów Kolega ma ten zestaw tylko z transportem i zegarem. Używanie go jako pre (CD) sprowadza końcówkę o poziom niżej niż przy użyciu prawdziwego pre. Imho to takie rozwiązanie na skróty, nie podłączysz żadnego analoga choćby gramofonu. Bo to pre cyfrowe - w tym CD 8 minut temu, Jacch napisał: CD serii 701 ma ma pokładzie DAC Jak każdy CD Edytowano 5 godzin temu przez Jacch Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 31 minut temu, Rafał S napisał: Oczywiście porównanie bezpośrednie. Specjalnie na potrzeby tego wątku zdublowałem cały swój tor poza Pathosem i wypożyczyłem SOL-a II. A wszystko to dziś rano. Trochę środków na to poszło, ale czego się nie robi dla kolegi i dobra sprawy. @kaczadupa masz Regę i Hegla i z tego co piszesz to wzmacniacze się różnią zasadniczo, często o tym wspominasz, a tu nagle kolejny plot twist … tylko bezpośrednio / z wyrównaniem głośności itd. Bez tego nie słyszysz że Rega gra inaczej od Hegla / Naima? Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 20 minut temu, Jacch napisał: Jak każdy CD Transport nie ma 😁 @kaczadupa a może machnąć jakiegoś maila do UNITRY , żeby wypożyczyli demonstracyjny egzemplarz,bo jest dyskusja na Forum 😁. Wszyscy, którzy słuchali mieli zbyt mało czasu,klocki raczej świeże i obce pomieszczenia, a tak by było miarodajnie. Jak są pewni klocka ,to pożyczą 😁 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, majkel74 napisał: @kaczadupa masz Regę i Hegla i z tego co piszesz to wzmacniacze się różnią zasadniczo, często o tym wspominasz, a tu nagle kolejny plot twist … tylko bezpośrednio / z wyrównaniem głośności itd. Bez tego nie słyszysz że Rega gra inaczej od Hegla / Naima? Już było wyjaśnione z piętnaście razy i zatwierdzone przez moderację, że WSZYSTKIE moje testy WSZYSTKIEGO to zwykłe „poczytaj mi mamo” i nie mam z tym problemu. Ps. Rafał udzielił już odpowiedzi i nie potrzebuje adwokata. 3 minuty temu, Nowy75 napisał: może machnąć Dla ruchu na forum słuszny pomysł. Można napisać. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 10 minut temu, kaczadupa napisał: Dla ruchu na forum słuszny pomysł. Można napisać I o to chodzi! 😁 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Przyjmując, że wyrażą zgodę trzeba jeszcze wytypować amatorskiego recenzenta a ten musi chcieć się tego podjąć. Tylko proszę - nie Jarek - bo wnioski mogę napisać za niego już teraz. 3 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 31 minut temu, kaczadupa napisał: Już było wyjaśnione z piętnaście razy i zatwierdzone przez moderację, że WSZYSTKIE moje testy WSZYSTKIEGO to zwykłe „poczytaj mi mamo” i nie mam z tym problemu. Ja nie o testach. Bardziej pytanie czy na dziś słyszysz że Rega gra inaczej niż Hegel, czy jesteś w okresie niesłyszenia różnic. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 18 minut temu, kaczadupa napisał: Tylko proszę - nie Jarek - bo wnioski mogę napisać za niego już teraz. Mogę nie wyrównywać poziomów. Edytowano 4 godziny temu przez Kraft 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 9 minut temu, Kraft napisał: Mogę nie wyrównywać poziomów. No to mamy pierwszego, mocnego kandydata. Ktoś jeszcze jest zainteresowany czy wszyscy są za Jarkiem? 9 minut temu, majkel74 napisał: Ja nie o testach. Bardziej pytanie czy na dziś słyszysz że Rega gra inaczej niż Hegel, czy jesteś w okresie niesłyszenia różnic. Ogólnie uważam, że w swoich dobrze znanych warunkach akustycznych i ze swoimi głośnikami ( w miarę transparentnymi) da się rozróżnić wzmacniacze tak skrajnie inne jak np. Rega czy Naim vs Hegel czy Rotel. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 35 minut temu, kaczadupa napisał: Przyjmując, że wyrażą zgodę trzeba jeszcze wytypować amatorskiego recenzenta a ten musi chcieć się tego podjąć. Tylko proszę - nie Jarek - bo wnioski mogę napisać za niego już teraz. Cześć. Jestem Jarek😎 Mam okulary przyciemniane. Czyli próba byłaby na ślepo😜 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 9 minut temu, kaczadupa napisał: No to mamy pierwszego, mocnego kandydata. Ktoś jeszcze jest zainteresowany czy wszyscy są za Jarkiem? Może niech Jarek dalej testuje tylko kolumny, a wzmaki zostawmy komuś innemu. Proponuję Wojtka @Ipomis. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu (edytowany) 2 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Proponuję Wojtka @Ipomis Kolejny bardzo mocny kandydat. Taki nieprzewidywalny/nieszablonowy. To mamy wybór. Myślę, że nie odmówi. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, kaczadupa napisał: To mamy wybór. A to nie jest tak, że testerem jest ten, kto wpłaci kaucję? Nie rozumiem - chcesz wypożyczyć wzmacniacz i wysłać go jakiejś innej osobie? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Rafał S napisał: A to nie jest tak, że testerem jest ten, kto wpłaci kaucję? Nie rozumiem - chcesz wypożyczyć wzmacniacz i wysłać go jakiejś innej osobie? W przypadku testu forumowego, gdy zwrócimy się z prośbą jako zgromadzenie? myślę, że Unitra jest w stanie udostępnić wzmacniacz bez kaucji. Przecież profesjonalni recenzenci kaucji nie wpłacają. 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, kaczadupa napisał: Przecież profesjonalni recenzenci kaucji nie wpłacają. Ewentualnie w ramach zabawy zainteresowani mogą się na kaucję zrzucić,np. ja😁. @Rafał S pisząc o mailu do @kaczadupa miałem w głowie,że UNITRA chętnie podejmie rękawicę bez kaucji😁 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, kaczadupa napisał: W przypadku testu forumowego, gdy zwrócimy się z prośbą jako zgromadzenie? myślę, że Unitra jest w stanie udostępnić wzmacniacz bez kaucji. A ja myślę, że jak gostki z Unitry zostaliby o to poproszeni, to dowiedzieliby się o tym wątku i po przeczytaniu go od początku, mogliby z góry odmówić. Po co dawać sprzęt "zgromadzeniu", w którym bez obcowania ze sprzętem wydaje się opinie na podstawie a to wygórowanej ceny, a to złej strategii marketingowej marki, a to zbyt małej liczbie podzespołów w obudowie...A w ogóle, to po kiego grzyba kupować polskie, skoro Chińskie tańsze i gra jak hajendy sprzed 10 lat... 😃 A na poważnie, myślę że pomysł fajny tak dla nas, jak i samej Unitry. 5 Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Myślę, że gostki z Unitry już znają ten wątek. Nie sądzę by sobie pozwolili na nieczytanie wątków na forach. Jak mają jeszcze w pamięci wątek z drugiego forum, to chyba nie ma specjalnie szans na takie wypożyczenie, choć wolałbym by się na to zgodzili. Niestety, obawiam się za chwilę pomówień o sponsoring testujących, zwłaszcza jak wypożyczenie będzie bez kaucji. Sorry, ale taki mamy klimat w wątkach o Unitrze Edytowano 3 godziny temu przez Chmarski Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Chmarski napisał: Niestety, obawiam się za chwilę pomówień o sponsoring testujących, zwłaszcza jak wypożyczenie będzie bez kaucji. Sorry, ale taki mamy klimat w wątkach o Unitrze To nie klimat przy Unitrze, a nasza cecha narodowa.😃 Całkiem paskudna zresztą. 5 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, Chmarski napisał: Niestety, obawiam się za chwilę pomówień o sponsoring testujących, zwłaszcza jak wypożyczenie będzie bez kaucji. Chłopaki,za kaucją też można dać w łapę jak klient przyjmie 😁. Myślę,że nikt normalny nie kupi takich zarzutów. Odpisz, cytując
Chmarski Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Nowy75 napisał: Myślę,że nikt normalny nie kupi takich zarzutów. Ja myślałem, że nikt normalny bez posłuchania sprzętu nie będzie się o nim wypowiadał w kontekście jakość/cena. Jak widać nawet w tym wątku, ilość powietrza w środku czy opinia o jakości produktów Unitry produkowanej w czasach socjalizmu ma zastosowanie do nowych produktów. Ja się nie dam pokroić czy takie zarzuty się nie pojawią, bo coś czuję że skończyłbym jako tatar na przystawkę do dania głównego, którym byłoby grillowanie Unitry jako projektu, a niekoniecznie jej produktów. Odpisz, cytując
lpomis Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu No to działaj @kaczadupa i jako inicjator pomysłu komponuj jakiegoś ładnego maila do Unitry Takie tour na sąsiednim Audiostereo już funkcjonuje i prowadzi je salon Audiomagic. Forumowicze testują, opisują wrażenia, a po odsłuchach wysyłają sprzęt dalej. Przy okazji jest coś do wygrania. Miła inicjatywa, fajny sposób na reklamę i spopularyzowanie niektórych marek. Myślę, że każdy jest zadowolony. 2 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Tour jak w Audiomagic raczej nie przejdzie, tu wartość sprzętu jest wyraźnie wyższa i co najważniejsze - waga. Co innego wysłać kurierem mały kartonik ze słuchawkami wartości 2kzł a co innego wzmacniacz 20kg za 20kzł. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts