PTMC_Drone Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 3 minuty temu, kaczadupa napisał: No tak, najpierw była „polska” TAGA a teraz poczytaj mi mamo. Nic o brzmieniu, żadnego porównania do zachodniej konkurencji. Żadnych konkretów. Piec, który kosztuje 20kzł ma kosztować 4kzl bo @PTMC_Drone tak powiedział. Jak mamy poważnie rozmawiać, gdy padają takie „argumenty”… Ja Ci zaoferuję piec za 1 000 000zl więc nie mów mi, że jest wart mniej. Bo pierwszy cenę powiedziałem i założyłem jakąś firmę. I nie mów że kable za 100 000zl /metr są mniej warte bo klient nie ma prawa odkryć że coś jest 10 razy albo i 1000 razy droższe niż jest warte. Ten kabel tyle kosztuje, rozumiesz? 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, PTMC_Drone napisał: Ja Ci zaoferuję piec za 1 000 000zl więc nie mów mi, że jest wart mniej. Bo pierwszy cenę powiedziałem i założyłem jakąś firmę. Pokaż swój wzmacniacz, który zaprojektowałeś. Porównaj do Unitry. Wytłumacz budowę jednego i drugiego. Pokaż jak wyliczyłeś cenę 4kzł za Unitre WSH805. Edytowano 10 godzin temu przez kaczadupa 4 Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu W ogóle rozmowa o tym co jest ile warte, jest... naiwna? Warte jest tyle, ile ktoś jest w stanie zapłacić. A czy cena jest wysoka czy niska.....Pomny cen sprzętów jakie widziałem na AVS - setki tysięcy czy wręcz miliony za zestaw, można przyjąć, że 20 tysi za wspomniany wzmacniacz Unitry to wręcz promocja. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Proponuję kandydaturę kolegi@PTMC_Drone na zwolnione miejsce w zarządzie UNITRY 😁. Przy Jego polityce cenowej publicznie deklaruję zakup bez odsłuchu modeli WSH805,CD CSH i pary monitorów 😁 3 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Jeszcze raz napiszę, każdy może bez problemu wypożyczyć demo każdego wzmaka Unitry. Zamiast tracić czas i energię na bezpodstawny hejt w sieci można na własne uszy, na spokojnie i w swoim pokoju, na swoich głośnikach poznać brzmienie wzmacniaczy Unitry. Odpisz, cytując
burz Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu (edytowany) Najśmieszniejsze jest to, że Unitrę atakują, i zjadle bronią, osoby nie mający jej wyrobów. Jeśli o mnie chodzi, to przyszłość tej firmy lata mi i powiewa, mam złe wspomnienia związane z jakością tego sprzętu, a trochę miałem i w każdym trzeba było grzebać. Nostalgia? Nawet kreowany w PRL na top hi-fi Radmor na tle zachodniej elektroniki był przeciętniachą, więc z czym do ludzi. Edytowano 10 godzin temu przez burz Odpisz, cytując
pairtick Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, Kraft napisał: Plus jeszcze parę innych marek (nie chcę zawieszać internetu). 3 godziny temu, Nowy75 napisał: Teraz możemy spokojnie wrócić do polskiej UNITRY 😁 Unitra Fonica WS-503 może być? 😉 Znana także jako: Thomson PA 4511 T Brandt A 4522 Pathé Marconi PA 4511 V Emerson SA 45 Fera PA 70-11 https://unitraklub.pl/opis/206 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 18 minut temu, Nowy75 napisał: Proponuję kandydaturę kolegi@PTMC_Drone na zwolnione miejsce w zarządzie UNITRY 😁. Przy Jego polityce cenowej publicznie deklaruję zakup bez odsłuchu modeli WSH805,CD CSH i pary monitorów 😁 Póki co to właśnie polityka cenowa odchodzącego zarządu się nie sprawdziła. Spółka ma znikome przychody i w relacji do nich gigantyczną stratę. Jakoś nowa unitra nie potrafiła przekonać klientów do swoich wzmacniaczy, a jak padło wyżej, wzmacniacz jest warty tyle, ile ktoś jest gotów za niego zapłacić. Wygląda na to, że prawie nikt nie był skłonny zapłacić ceny proponowanej przez Unitrę. 805-tkę widziałem na AVS i nie jest to poziom wykonania Luxmana czy Accuphase. Yamaha też sprawia lepsze wrażenie. Jak dla mnie zbyt dosłownie odtworzony stary projekt, przez to trochę siermiężny, bez polotu i elegancji wspomnianych rywali. O brzmieniu trudno pisać, bo grały kolumny podłogowe i grały fatalnie. 3 Odpisz, cytując
PTMC_Drone Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) Napisałem moje odpowiedzi mając dwie główne motywacje: 1 Wskazanie prawdy, ocena prawdziwej jakości w stosunku do ceny, odsłonienie kłamstw marketingowych i trików, bo na koniec dania liczy się aby kupić dobry sprzęt za niską cenę a nie odwrotnie. Nie lubię gdy ludzie nabierają się np na cudowne garnki. I będę to robił. Więc z poczucia uczciwości i zgodnie z sumieniem wskazuje - > to bezczelne, manipulacja, nie dajcie się nabrać! (zwykły kartofel, ale kosztuje jak drogi egzotyczny owoc) 2 Ciągle zależy mi na sukcesie polskich firm i ocaleniu dorobku który rozumiemy pod nazwą Unitra. I właśnie DLATEGO denerwuje mnie że pod reklamowanym powrotem polskiej firmy na którą czekamy jest niestety Fałsz! To że lubimy nazwę unitra >NIE GWARANTUJE< że spełnia się sen. W realnym świecie są cwaniacy, są marketingowe triki, wyłudzenia, granie cenami, emocjonalne błędy... które są mówiąc normalnie oszustwem. A oni to wykorzystują. NIE macie gwarancji , że oni są uczciwi. Nie zasługują na uznanie i wsparcie tylko dlatego że MOWIĄ , ŻE TO DOBRY ZAKUP. (zasłużyli by na wiele gdyby rzetelnie realizowali budowę polskiej dobrej (potrzebnej) marki) - tak nie jest, chcą kasy, jakość hi fi się nie liczy, myślę że nawet jej nie rozumieją. W hi fi bawię się ponad 20 lat. Pamiętam, że miałem dwa wzmaki unitry (był to rok około 2004 i grało z STX 220a i kartą dźwiękową sb live gold ) , : Mały amplituner stereo R8040 - nie miał jeszcze czinczy, nie psuł się, był całkiem udany, lubiłem go. Wzmacniacz stereo Ws 503- dno, okropne zniekształcenia, po prostu złe brzmienie, dużo gorsze niż mały r8040 i jeszcze grzał się mocno. Potem przerzuciłem dużą ilość japońskich wzmacniaczy używanych, KAŻDY był znacznie lepszy. Przetestowałem też masę sprzętu bo sprowadzałem go przez kilka lat z Anglii biznesowo/hobbistycznie. Dzisiaj mam taki sprzęt: Dali Helicon 800mk2, Yamaha a-x2000, Topping D70 i pracuję nad poważną adaptacją akustyczną pokoju 25m2. Wytłumaczyłem jak umiałem, nie zrozumiesz, twoja sprawa. Patrząc na Unitrę dzisiaj przychodzi mi namyśl przykre zdanie, najbardziej okradnie cię Polak :(( Edytowano 9 godzin temu przez PTMC_Drone Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu @PTMC_Drone Unitra nikogo nie okrada. W jaki niby sposób? Nie ma obowiązku kupowania jej wzmacniaczy. Nie ma nawet szczególnego marketingu. W polskiej prasie recenzje „pozytywne” ale bez szału, w reklamach nikt też nie obiecuję nie wiadomo czego. Czujesz się okradziony albo znasz kogoś takiego? 1 Odpisz, cytując
Marlin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, majkel74 napisał: Póki co to właśnie polityka cenowa odchodzącego zarządu się nie sprawdziła. Spółka ma znikome przychody i w relacji do nich gigantyczną stratę. Sorry, ale będę bezpośredni, skoro jawisz się jako Manager Businessu. Ile firm założyłeś, ile z nich odniosło sukces i po jakim czasie? Prowadziłeś chociaż JDG? Wiadomo, że większość jest ekspertami od wszystkiego, ale naprawdę macie wszystkie dane, żeby móc na podstawie oficjalnych wyników finansowych oceniać, że przyjęta strategia się nie sprawdziła? Odpisz, cytując
no_i_fajnie Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 19 minut temu, Marlin napisał: Ile firm założyłeś, ile z nich odniosło sukces i po jakim czasie? Prowadziłeś chociaż JDG? Nie trzeba byc pilkarzem, zeby skomentowac, ze ktos nie strzelil karnego 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @majkel74 wyniki finansowe wskazują,że możesz mieć sporo racji. Mimo to, intencją autora wątku było rozmowa o tym jak to gra i wtedy też jest sens odnosić się do cennika. Ty akurat zawsze piszesz o konkretach: "widziałem przez chwilę" , "słyszałem" ,a pozostali przeciwnicy tylko biją pianę lub wylewają jakieś swoje frustracje. Tymczasem czekamy na relacje z odsłuchów @kaczadupa na jego własnym podwórku. Kilku gratów wcześniej słuchał, więc jakieś odniesienie to będzie. Podtrzymuję swoją deklarację zakupową W CIEMNO jeżeli kolega @PTMC_Drone trafi do zarządu i zbije ceny do tych właściwych 😁 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 24 strony tematu o wzmacniaczu, z czego 23 o tym, jak to Unitra jest złą firmą, bo "okrada ludzi" albo że przyjęła "nie taką" strategię marketingową jak powinna wg. kilku osób. Zestaw wzmak+kolumny powinien kosztować nie 20k zł, a 3999zł, bo... Właściwie to chooy wie, bo nawet nie analizowano ich konstrukcji, nie porównano z konkurencją, o ocenie brzmienia nie wspominając. Z tego co kojarzę z poprzednich stron, to zdaje się jedna osoba krytykująca Unitrę, zrobiła to w oparciu o jakiś odsłuch. To dużo mówi o tych osobach. Ja czekam na opis kolegi Adama. Ciekaw jestem jego zdania, bo jako jedno z baaardzo niewielu w tym wątku, będzie cokolwiek znaczyło. Będzie podparte odsłuchem i fizycznym obcowaniem, a nie wyimaginowanym obrazem i projekcją tego, czym i za ile Unitra powinna być. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Marlin napisał: Sorry, ale będę bezpośredni, skoro jawisz się jako Manager Businessu. Ile firm założyłeś, ile z nich odniosło sukces i po jakim czasie? Prowadziłeś chociaż JDG? Wiadomo, że większość jest ekspertami od wszystkiego, ale naprawdę macie wszystkie dane, żeby móc na podstawie oficjalnych wyników finansowych oceniać, że przyjęta strategia się nie sprawdziła? Też będę bezpośredni - tak głupi wpis, że nie ma się jak do niego odnieść. 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: @majkel74 wyniki finansowe wskazują,że możesz mieć sporo racji. Mimo to, intencją autora wątku było rozmowa o tym jak to gra i wtedy też jest sens odnosić się do cennika. Ty akurat zawsze piszesz o konkretach: "widziałem przez chwilę" , "słyszałem" ,a pozostali przeciwnicy tylko biją pianę lub wylewają jakieś swoje frustracje. Tymczasem czekamy na relacje z odsłuchów @kaczadupa na jego własnym podwórku. Kilku gratów wcześniej słuchał, więc jakieś odniesienie to będzie. Podtrzymuję swoją deklarację zakupową W CIEMNO jeżeli kolega @PTMC_Drone trafi do zarządu i zbije ceny do tych właściwych 😁 Również czekam na opis Adama @kaczadupa. Będzie słuchał wsh 605 czyli wzmacniacza cennikowo za 13 tyś mając odniesienie bezpośrednie do kosztujących połowę tej kwoty Regi i Hegla. Ciekawy jestem wyniku tego porównania. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) @majkel74 Hegel H95 to już czas przeszły ale ogólnie charakter i pomysł na brzmienie Hegla znam dobrze, w końcu był u mnie rok a i znam inne modele Henia. Za to mam Naimy Nait 50 i (niespodzianka) oraz Rege Elex mk4. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 17 minut temu, majkel74 napisał: Niespodzianka jak gra? Jest wyjątkowo jak na producenta - zupełnie chichy. Tylo podłączyłem do prądu i posłuchałem jak „gra” trafo. I się zdziwiłem. Cichy Naim to albo zepsuty Naim albo mam fart. Pokazałem zdjecia Naima dla pań z którymi pracuję w jednym pokoju, obie odchodzą na początku przyszłego roku na emeryturę. Powiedziałem też cenę. Przeżegnały się tyko patrząc na mnie jak na wariata a na sprzęt Naima mówią - ten drogi bufor. Ja to bym na wycieczkę pojechała a nie taki bufor kupiła. Jednym zdaniem - recka Naima mi odpada bo koleżanki z pracy zrobiły to za mnie. Podsumowanie recenzji - bardzo drogi bufor. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Co psiapsióły powiedzą zatem na 13 koła za mniejszą Unitrę? Brand mogą kojarzyć akurat 😁 13 minut temu, kaczadupa napisał: Jest wyjątkowo jak na producenta - zupełnie chichy. Tylo podłączyłem do prądu i posłuchałem jak „gra” trafo. I się zdziwiłem. Cichy Naim to albo popsuty Naim albo mam fart. Z Naimow miałem „Naim DAC” - trafo jak we wzmacniaczu - i też było bezgłośne. Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu Doczekaliśmy się używki z nowej unitry… Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 53 minuty temu Autor Napisano 53 minuty temu Ocznie dla mnie fajnie prezentuje się sprzęt Unitry. Nawet kolorystycznie dobrze się zgrywa z resztą pokoju. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 47 minut temu Napisano 47 minut temu (edytowany) 11 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Doczekaliśmy się używki z nowej unitry… Widać nie zgrały się zabawki Unitry z Sonetto VII (o ile się nie pomyliłem co do modelu). Zdarza się. Edytowano 46 minut temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 44 minuty temu Napisano 44 minuty temu Samo ogłoszenie konkret,tylko odbiór osobisty ,plus możliwość odsłuchu Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu Teraz czas start ile czasu będzie wisiało? Może małe zakłady forumowe? 🤓 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 minuty temu Napisano 3 minuty temu Jak widać po ilości wpisów nowy sprzęt Unitry cieszy się dużym zainteresowaniem " Mogą mówić źle , aby tylko mówili " . Ciekawe co by się stało i czy któryś z Salonów zdobyłby się na odwagę aby puścić taki wzmacniacz do ludzi. Mieliśmy już przecie takie akcje . @rms.pl co Wy na to ? Odpisz, cytując
Recommended Posts