KittyEmily Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Hej Kochani! To mój pierwszy post. Zaczęłam od zestawu Yamaha R-N600A z Tesi 6. Jakie kable polecacie ? Pozdrawiam! Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć Na pewno warto sprawdzić Tellurium Q Blue II Speaker, a także Van den Hul The Twin Red. Dwie bardzo fajne opcje w niewielkich pieniądzach Odpisz, cytując
Kraft Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 3 godziny temu, KittyEmily napisał: Hej Kochani! To mój pierwszy post. Zaczęłam od zestawu Yamaha R-N600A z Tesi 6. Jakie kable polecacie ? Pozdrawiam! Nie ma znaczenia, co podepniesz, bo kable nie wpływają na brzmienie. Możesz kupić najtańsze, albo takie, które pasują Ci do wystroju wnętrza. Grubość 1,5 - 2,5 mm2. No i możesz kupić „z metra”, nie muszą mieć końcówek. To kwestia estetyczna. Edytowano 3 godziny temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 10 minut temu, Kraft napisał: Nie ma znaczenia, co podepniesz, bo kable nie wpływają na brzmienie. Kraft nie będę się z Toba przepychał i polemizował na temat kabli, ale warto zaznaczyć w swoim poście - według mnie. Wiesz ,że na ten temat zdania są podzielone . Może ktoś zaraz napisze , nie słuchaj ludzi głuchych,którzy nie tylko nie słyszą wpływu kabli na brzmienie ale nawet nie słyszą różnic w brzmieniu wzmacniaczy.Wszystko w torze audio ma wpływ, jedne rzeczy więcej ,drugie mniej 😉 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Według mnie wielu ludzi twierdzi że słyszy wpływ kabli na brzmienie, jednak nikt nie jest w stanie tego w sposób obiektywny udowodnić. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) @misiekx Q21 nie napisali „według nas’, więc nie czułem się zobowiązany nic dopisywać. Moim zdaniem nie ma potrzeby (a nawet nie wypada) wciągać zwykłego użytkownika w audiofilskie gadżety. Edytowano 3 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 15 minut temu, Kraft napisał: Nie ma znaczenia, co podepniesz, bo kable nie wpływają na brzmienie. Możesz kupić najtańsze, albo takie, które pasują Ci do wystroju wnętrza Jarek! Może warto byłoby dodać, że u Ciebie nie wpływają i nie ma tu żadnego znaczenia czy wpływ jest tylko wynikiem psychoakustycznych zdarzeń, elektroakustycznych czy innych. Część użytkowników wielokrotnie odnosiła się do tego "co słyszą" po wymianie przewodów i to jest najważniejszym wyznacznikiem. Do wszystkich uwaga !!! Proszę nie robić tu bałaganu i nie przepychać się w temacie "mają/nie mają" wpływu. Kolega poprosił o poradę i tego się trzymajcie. Ja polecam Klotz Twinax LY225. Korzystam i złego słowa nie powiem. Dobrej jakości miedź, giętki, tani Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 2 minuty temu, MariuszZ napisał: Ja polecam Klotz Twinax LY225. Korzystam i złego słowa nie powiem. Dobrej jakości miedź, giętki, tani Czyli zgadzacie się z @Kraft - poprawnie zbudowany kabel przeniesie sygnał do głośników 😁 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Zamiast wydawać 500 zł na kable, lepiej wydać 50 zł, a za resztę kupić ustrojów akustycznych. Odpisz, cytując
rajdek Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Polecam Klotz. Wysoka jakość wykonania i niewygórowanej cenie. Super mięciutka guma. możliwość doboru wtyków Edytowano 3 godziny temu przez rajdek Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, Nowy75 napisał: Czyli zgadzacie się z @Kraft - poprawnie zbudowany kabel przeniesie sygnał do głośników 😁 Tak. Zgadzamy się kimkolwiek jest ten drugi Kabel o zbyt dużej indukcyjności przytnie soprany. Kabel o zbyt dużej pojemności może wywołać rezonans ponadakustyczny we wzmacniaczu, który podatny jest na obciążenie reaktancyjne pojemnościowe i będzie "dzwonił". Kabel o zbyt dużej rezystancji (ekstremalnie cienki, długi, z zaśniedziałymi stykami) zmieni Qts (DF) układu wzmacniacz, przewód, przetwornik. Może mieć to konsekwencje w brzmieniu zestawu. Poprawnie skonstruowany będzie bez wpływu Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @MariuszZ ,przepraszam,moja wina😁 Koleżanko @KittyEmily mój głos również na Klotz polecany przez kolegów,nie zrujnuje Ci budżetu i wykona swoją pracę. 1 Odpisz, cytując
KittyEmily Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Dzięki Wam bardzo! Klotz zamówione 3 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jak by co to analogowe też są. Odpisz, cytując
Recommended Posts