KittyEmily Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Hej Kochani! To mój pierwszy post. Zaczęłam od zestawu Yamaha R-N600A z Tesi 6. Jakie kable polecacie ? Pozdrawiam! Odpisz, cytując
Q21 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cześć Na pewno warto sprawdzić Tellurium Q Blue II Speaker, a także Van den Hul The Twin Red. Dwie bardzo fajne opcje w niewielkich pieniądzach Odpisz, cytując
Kraft Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, KittyEmily napisał: Hej Kochani! To mój pierwszy post. Zaczęłam od zestawu Yamaha R-N600A z Tesi 6. Jakie kable polecacie ? Pozdrawiam! Nie ma znaczenia, co podepniesz, bo kable nie wpływają na brzmienie. Możesz kupić najtańsze, albo takie, które pasują Ci do wystroju wnętrza. Grubość 1,5 - 2,5 mm2. No i możesz kupić „z metra”, nie muszą mieć końcówek. To kwestia estetyczna. Edytowano 11 godzin temu przez Kraft 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 10 minut temu, Kraft napisał: Nie ma znaczenia, co podepniesz, bo kable nie wpływają na brzmienie. Kraft nie będę się z Toba przepychał i polemizował na temat kabli, ale warto zaznaczyć w swoim poście - według mnie. Wiesz ,że na ten temat zdania są podzielone . Może ktoś zaraz napisze , nie słuchaj ludzi głuchych,którzy nie tylko nie słyszą wpływu kabli na brzmienie ale nawet nie słyszą różnic w brzmieniu wzmacniaczy.Wszystko w torze audio ma wpływ, jedne rzeczy więcej ,drugie mniej 😉 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Według mnie wielu ludzi twierdzi że słyszy wpływ kabli na brzmienie, jednak nikt nie jest w stanie tego w sposób obiektywny udowodnić. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) @misiekx Q21 nie napisali „według nas’, więc nie czułem się zobowiązany nic dopisywać. Moim zdaniem nie ma potrzeby (a nawet nie wypada) wciągać zwykłego użytkownika w audiofilskie gadżety. Edytowano 11 godzin temu przez Kraft Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 15 minut temu, Kraft napisał: Nie ma znaczenia, co podepniesz, bo kable nie wpływają na brzmienie. Możesz kupić najtańsze, albo takie, które pasują Ci do wystroju wnętrza Jarek! Może warto byłoby dodać, że u Ciebie nie wpływają i nie ma tu żadnego znaczenia czy wpływ jest tylko wynikiem psychoakustycznych zdarzeń, elektroakustycznych czy innych. Część użytkowników wielokrotnie odnosiła się do tego "co słyszą" po wymianie przewodów i to jest najważniejszym wyznacznikiem. Do wszystkich uwaga !!! Proszę nie robić tu bałaganu i nie przepychać się w temacie "mają/nie mają" wpływu. Kolega poprosił o poradę i tego się trzymajcie. Ja polecam Klotz Twinax LY225. Korzystam i złego słowa nie powiem. Dobrej jakości miedź, giętki, tani Pozdrawiam. M Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 2 minuty temu, MariuszZ napisał: Ja polecam Klotz Twinax LY225. Korzystam i złego słowa nie powiem. Dobrej jakości miedź, giętki, tani Czyli zgadzacie się z @Kraft - poprawnie zbudowany kabel przeniesie sygnał do głośników 😁 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Zamiast wydawać 500 zł na kable, lepiej wydać 50 zł, a za resztę kupić ustrojów akustycznych. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Polecam Klotz. Wysoka jakość wykonania i niewygórowanej cenie. Super mięciutka guma. możliwość doboru wtyków Edytowano 11 godzin temu przez rajdek Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Nowy75 napisał: Czyli zgadzacie się z @Kraft - poprawnie zbudowany kabel przeniesie sygnał do głośników 😁 Tak. Zgadzamy się kimkolwiek jest ten drugi Kabel o zbyt dużej indukcyjności przytnie soprany. Kabel o zbyt dużej pojemności może wywołać rezonans ponadakustyczny we wzmacniaczu, który podatny jest na obciążenie reaktancyjne pojemnościowe i będzie "dzwonił". Kabel o zbyt dużej rezystancji (ekstremalnie cienki, długi, z zaśniedziałymi stykami) zmieni Qts (DF) układu wzmacniacz, przewód, przetwornik. Może mieć to konsekwencje w brzmieniu zestawu. Poprawnie skonstruowany będzie bez wpływu Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu @MariuszZ ,przepraszam,moja wina😁 Koleżanko @KittyEmily mój głos również na Klotz polecany przez kolegów,nie zrujnuje Ci budżetu i wykona swoją pracę. 1 Odpisz, cytując
KittyEmily Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu Dzięki Wam bardzo! Klotz zamówione 3 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Jak by co to analogowe też są. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 4 godziny temu, MariuszZ napisał: Ja polecam Klotz Zobacz co mam. Kupione jakieś 4 lata temu. Zajebiste brzmieniowo i faktycznie giętkie. Polecam. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 40 minut temu, kaczadupa napisał: faktycznie giętkie Tak, swoją ścieżką, to dlaczego 'giętkość' ma być zaletą w tym przypadku? Już pomijam, że zaprezentowałeś przejściówkę 😉 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, pairtick napisał: Tak, swoją ścieżką, to dlaczego 'giętkość' ma być zaletą w tym przypadku? Faktycznie Patrick! Zaraz sprzedam to giętkie g…o i podłączę A&K SP4000 do integry stereo sztywnym druciszczem. Tak będzie faktycznie wygodniej. Leci lajk dla Ciebie. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 47 minut temu, kaczadupa napisał: podłączę A&K SP4000 do integry Sorry, ale o czym Ty do mnie rozmawiasz? 🤦 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Jednak lepiej wychodzi Ci wrzucanie zdjęć Tannoy-a, Patrick. Pozdro. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Klotz LY225S Miałem, dobre, tanie kabelki. W zupełności Ci wystarczą. https://allegro.pl/oferta/klotz-ly225-profesjonalny-przewod-kabel-glosnikowy-ofc-2x2-5mm-5833453989?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_dsa-of&ev_adgr=rtvagd_dsa-of&ev_campaign_id=20681241805&gad_source=1&gad_campaignid=20681241805&gbraid=0AAAAAD24kbMOiHaSNGdpn_78OFwZqWIWu&gclid=Cj0KCQjw9obIBhCAARIsAGHm1mTK5gpx2bkMnDFyqFiVKpI503IAHpIyvtfigOB4vMwX6MQSVCaG_2oaAkuZEALw_wcB Tu nawet w komentarzach, ktoś chwali i zamieszcza fotkę jak zamontował nie ceregieląc się zbytnio w estetykę... 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts