kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, Kraft napisał: Adam konkretnie diagnozuje problem Nie konkretnie, na ucho. Może to jakieś przesunięcia fazowe czy inne cuda o jakich nie mam pojęcia we wzmacniaczach posiadających brzmienie. 11 minut temu, Kraft napisał: Może psychicznie nie dał rady. No jak nie dał rady, sprawdził i efekt nie był zadowalający. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 9 minut temu, kaczadupa napisał: No jak nie dał rady, sprawdził i efekt nie był zadowalający. Nie miałeś sytuacji, że to samo raz ci się podoba/smakuje bardziej, a raz mniej? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 19 minut temu, Kraft napisał: Adam konkretnie diagnozuje problem @kaczadupa czy istnieje wzmacniacz, w systemie w którym go użyłeś, który ten „problem” załatwia? Wokal jest „emocjonalnie” w punkt? Spełnia wszystkie Twoje brzmieniowe potrzeby. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 22 minuty temu, Kraft napisał: Może psychicznie nie dał rady. To z punktu widzenia konserwatywnego audiofila jednak rewolucja w myśleniu. System postrzegania musi być na to gotowy. Z pewnością. Zagrało magicznie, tylko moje zmysły i umysł nie były gotowe na ten cudowny dźwięk. Brawo. Masz więcej takich perełek w zanadrzu? 2 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Ignorowanie błędów poznawczych, to największy z nich;) 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Adam - tak. Jarek - zostawmy już to DSP, robi się nieprzyjemnie a audio ma dawać przyjemność. Dzięki. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, kaczadupa napisał: a audio ma dawać przyjemność. Ciekawa teoria;). Może ma, ale tak jakoś nie do końca to się udaje. No chyba, że przyjemność masochistyczną, to tak. Edytowano 3 godziny temu przez Kraft 1 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu To może inaczej - rozmowy na forum mają łączyć a nie dzielić. Z mojej strony koniec tematu. Miłego dnia. Trzeba popracować. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Tak stając z boku i czytając, dla 99,99....% ludzi którzy słuchają sobie muzyki gdzieś tam dla przyjemności w tle, ze swoich budżetowych grajków, to co tutaj przeczytają to jakaś abstrakcja, kosmos, żeby nie napisać objawy choroby i jakiegoś niezdrowego uzależnienia. 5 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 3 minuty temu, kaczadupa napisał: mają łączyć a nie dzielić. I łączy! Właśnie z Rafałem daliśmy serduszko pod tym samym postem. Edytowano 3 godziny temu przez Kraft 2 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @Kraft tego to w życiu bym się nie spodziewał 😀 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 24 minuty temu, kaczadupa napisał: Z mojej strony koniec tematu. Adam, namawiam Cię, żebyś kiedyś wypożyczył coś z DSP, przetestował i podzielił się wrażeniami. To naprawdę nie jest mechanika kwantowa, a będziesz miał swoje zdanie. Ocenisz, czy przędza była zbyt delikatna dla mych plebejskich oczu, czy też może jednak cesarz paradował z gołym zadkiem. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Pamietam zabawy z „korektorem graficznym” dwa razy po dziesięć suwaków też różne „krzywe” człowiek wprowadzał, coś tam i tak nie grało, bo to zawsze naczynia połączone, więc coś się odejmowało itd aż finalnie włączałem przycisk bez korekcji i dźwięk odżywał. Stare czasy … 1 Odpisz, cytując
Marcinzp Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 20 godzin temu, Rafał S napisał: Owszem, ale wzmacniacz w klasie AB ma zwykle większe i mocniejsze trafo od cedeka. Najczęściej w all in one masz jeden transformator, a we wzmacniaczu i CD dwa, albo trzy. 21 godzin temu, Rafał S napisał: Prawda. Ale w razie awarii CD (a przy intensywnej eksploatacji psują się one zwykle częściej od wzmacniaczy) musisz wysłać do naprawy całość i zostajesz na jakiś czas bez sprzętu. Co mi po samym wzmacniaczu, jeżeli CD będzie w naprawie? Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, misiekx napisał: to co tutaj przeczytają to jakaś abstrakcja Ludzie oglądają fotki na malutkich ekranikach, a „fotografy” wgryzają się w zakresy tonalne, głębie bitowe, 12 kl/s na mechanicznej już za mało, bokeh kocie oczy to be i dziesiątki innych „problemów” Audiofile to aniołki przy fotografach. Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Każde hobby kiedy przekracza jakieś granice to już choroba🤣 Odpisz, cytując
MMarek Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Kraft napisał: Ciekawa teoria;). Może ma, ale tak jakoś nie do końca to się udaje. No chyba, że przyjemność masochistyczną, to tak. Coś jest na rzeczy z tym masochizmem. Sam miałem taki stan, ale dobrze, że częściowo mi przeszło Odpisz, cytując
Kraft Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu Mi też przeszło - stałem się sadystą;). 1 Odpisz, cytując
Webster.brd Napisano 5 minut temu Napisano 5 minut temu Czytam z zaciekawieniem Wasze testy i tematy. Jeśli planujesz testować Nove to proponuję jednocześnie wypożyczyć nada m33 i zrobienie testu porównawczego. Nad ma dsp, więc będzie można sprawdzić jeszcze to. Jestem ciekawy wrażeń, bo sam słuchałem obu wzmacniaczy, ale nie jednocześnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts