Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu @S!N! za premium Neumann można uznać ich inżynierów, że z tak marnych składników ugotowali tak dobre monitory jak 80. Zerkałeś na wiadomym forum do ich środka? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: W starszych nagrania (Pink Floyd, Steely dan itp) scena budowana jest bardziej lewa kolumna - środek - prawa kolumna, natomiast w nowszych nagraniach cały "spektakl" rozgrywa się między kolumnami. Słucham sporo płyt vinylowych wydanych w latach 70-tych , i często się zdarza , że spore fragmenty utworu w ogóle nie są idealnie ze środka. Jak fortepian czy kontrabas jest z boku to tak samo jest na planie dźwiękowym. Współczesne czarne krążki mają zawsze scenę idealnie na środku. Odpisz, cytując
S!N! Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 5 minut temu, Wing0 napisał: Zerkałeś na wiadomym forum do ich środka? Nie, nie rozumiem dlaczego Ci tak ciężko to pojąć , ze genelec oraz neumann to marki premium, pogódź się z tym i tyle. 3 godziny temu, KrólKiczu napisał: Ostatnio polecałeś tutaj komuś program dedykowany konkretnym markom. No niestety, za cholerę nie da się nim "zgrać" PMC i Rel'a. Natrafić można tutaj na bajkopisarzy i chciałbym jednego z nich zweryfikować , wcześniej ominąłem temat, ale pozwolę sobie wrócić do niego bo już mnie męczą wpisy gości z czapy, wytłumacz wszystkim powyżej jak Ty niby zgrywałeś swojego suba poprzez polecany przeze mnie program, że Ci tak nie poszło? @kaczadupaWypożycz sobie coś premium od Geneleca, Neumanna lub Psi, ewentulnie Atc , spiszą się dobrze u Ciebie na takim metrażu, serio. A ze słuchawek o czym myślałeś ? Bo mi chodzą po głowie senki lub właśnie nowe neumanny. Edytowano 3 godziny temu przez S!N! Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 minutę temu, S!N! napisał: Nie, nie rozumiem dlaczego Ci tak ciężko to pojąć , ze genelec oraz neumann to marki premium, pogódź się z tym i tyle. A jak się nie pogodzę to czyjś świat się skończy? Dobra. Marki premium ale nie wszystkie ich produkty są premium. O z tym sie juz godzę. ps widziałeś co w środku siedzi? Odpisz, cytując
S!N! Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, Wing0 napisał: ps widziałeś co w środku siedzi? Odpowiedziałem Ci wyżej, że nie, nie jestem z tych, którzy się interesują bebechami to ma grać i rzeczywiście gra i spełnia swoją rolę tak jak zostało zaprojektowane. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, S!N! napisał: Bo mi chodzą po głowie senki lub właśnie nowe neumanny. Chyba zacznę od czegoś mało znanego bo nowego na rynku - MIRPH 1. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Panie @S!N! właśnie poczytałem kilka stron i przypomniało mi się, że obiecałem reagować na obrażanie i uszczypliwości. Żegnam Pana. Pozdrawiam. M 4 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, S!N! napisał: Odpowiedziałem Ci wyżej, że nie, nie jestem z tych, którzy się interesują bebechami to ma grać i rzeczywiście gra i spełnia swoją rolę tak jak zostało zaprojektowane. Ok. Takie podejście się chwali. To teraz zadam kolejny raz pytanie sprzed dwóch trzech tygodni. Czemu chcesz zmienić kolumny na wyższe Neumanny? mnie to cholernie nurtuje nadal. Powiedzmy masz 120? Czy 80? I suba do tego korekcję co ci da wyższy model? Jaką on referencję lepsza wprowadzi niż referencja z hk 80? @S!N!sory że Cię tak męczę, ale widzę tu dwie strony. Z jednej jestem mega za Tobą, że znalazłeś swoje granie liniowe opatrzone nowymi technologiami i masz w dupie że w środku tych kolumn jest sory ale najtańszy shit. Ale z drugiej strony widze u ciebie to samo co u nas wszystkich parcie na lepsze, na większe, na droższe itd itd... oczywiście mocno się przed tym bronisz ale strasznie to wychodzi dajesz sie złapać w pułapkę producentów i to mocno, nie interesuje Cię za co płacisz, ale z checią wybulił byś 20 tyś za hk 310 albo i wiecej mimo że w środku ulłady zapewne niewiele odbiegają kosztowo od 120... to takie audiofilskie nie ważne co jest w środku, ważne jak gra. To jest kwintesencja tego znienawidzonego przez Ciebie AudiofilizmuI, ale nic w tym tez zlego nie ma. Ważne by radość była. @MariuszZ nieeee właśnie wypociłem spory post :(. :D 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, MariuszZ napisał: Panie @S!N! właśnie poczytałem kilka stron i przypomniało mi się, że obiecałem reagować na obrażanie i uszczypliwości. Żegnam Pana. Pozdrawiam. M Nie wiem czemu ale skojarzyło mi się to z filmem Terminator 1. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 41 minut temu, S!N! napisał: Jak się interesujesz środkiem to zwróć uwagę na obudowę jak sobie poradzili , aby zredukować odbicia oraz uzyskać szeroką dyspersje. Kilka tanich konstrukcji ma podobne obudowy, np. PreSonus, Behringer. Nie mówiąc o Dutch & Dutch, Genelec i wielu innych. To żadna sensacja. Edytowano 2 godziny temu przez Kraft Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 12 minut temu, kaczadupa napisał: Terminator 1. Adamie, u nas to się nazywało "Elektroniczny morderca" 🙂. 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jak zwał, tak zwał ale egzekucja była szybka, skuteczna i w stylu Terminatora. 1 Odpisz, cytując
BlaBla Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu To o czym był ten wątek...?🤣 3 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 54 minuty temu, kaczadupa napisał: Zabawa dla zabawy to tak. Można się oczywiście nie zgadzać. Każdy ma swoje doświadczenia i wnioski. Wokalu z Harbeth M30.3 xd2 nigdy z małych ATC ani małego KEFa nie dostanę. Nawet z niepoprawnie skonstruowanym wzmacniaczem. Na szczęście jest całkiem blisko. Chociaż dla audiofila całkiem blisko to bardzo duża różnica. Coś się kończy ale i coś zaczyna, słuchawki na poważnie. Przypomnij proszę jak masz piecyk? 54 minuty temu, kaczadupa napisał: Zabawa dla zabawy to tak. Można się oczywiście nie zgadzać. Każdy ma swoje doświadczenia i wnioski. Wokalu z Harbeth M30.3 xd2 nigdy z małych ATC ani małego KEFa nie dostanę. Nawet z niepoprawnie skonstruowanym wzmacniaczem. Na szczęście jest całkiem blisko. Chociaż dla audiofila całkiem blisko to bardzo duża różnica. Coś się kończy ale i coś zaczyna, słuchawki na poważnie. Przypomnij proszę jak masz piecyk? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 29 minut temu, MariuszZ napisał: Panie @S!N! właśnie poczytałem kilka stron i przypomniało mi się, że obiecałem reagować na obrażanie i uszczypliwości. Żegnam Pana. Pozdrawiam. M Czemu tak późno ? 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, BlaBla napisał: To o czym był ten wątek...?🤣 Czy to ważne:). Ważne, że mozna sobie popisać z kolegami ;). 2 minuty temu, maciek72 napisał: Czemu tak późno ? Ciiii, dobrze że moderacja jest tak cierpliwa bo nieraz większość z nas zasłużyła na urlop ;). 3 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) 18 minut temu, Mprezi napisał: Przypomnij proszę jak masz piecyk? Brzmieniowo ( nie użytkowo ) najlepszy dla mnie w połączeniu z ATC to po staremu wzmacniacz Regi - Elex MK4. Ale proszę się absolutnie tym nie sugerować bo raz, że wzmacniacz ma swój charakter a dwa, że z czystym sumieniem mogę go nazwać nieprawidłowo skonstruowanym. Za to go lubię a Regi jako producenta nie lubię. Edytowano 2 godziny temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Brzmieniowo ( nie użytkowo ) najlepszy dla mnie w połączeniu z ATC to po staremu wzmacniacz Regi - Elex MK4. Ale proszę się absolutnie tym nie sugerować bo raz, że wzmacniacz ma swój charakter a dwa, że z czystym sumieniem mogę go nazwać nieprawidłowo skonstruowanym. Za to go lubię a Regi jako producenta nie lubię. Moje naimy też mają swoj charakter ale cenie je za szybkość, powietrze, analogowosc 1 Odpisz, cytując
cymes Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu "Każdy produkt Naim jest pomyślany, zaprojektowany i skonstruowany całkowicie w służbie dźwięku, odsłaniając czyste doświadczenie muzyki, które jest tak bliskie jej oryginalnemu źródłu, jak to tylko możliwe." W końcu producent wie najlepiej. 1 Odpisz, cytując
misiekx Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 43 minuty temu, KrólKiczu napisał: Adamie, u nas to się nazywało "Elektroniczny morderca" 🙂. Lub trochę z Czeskiego - Elektronicky Mordulec 😁 16 minut temu, kaczadupa napisał: Regi jako producenta nie lubię. A kolegę @Rega? 🤣🤔 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Misiek, rozbawiłeś mnie i to nawet w niedzielę wieczór, gdy po tak długim nic nie robieniu trzeba wracać do pracy. 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 51 minut temu Napisano 51 minut temu 2 godziny temu, Wing0 napisał: nieeee właśnie wypociłem spory post :(. Cholera , adwersarze mi się kończą 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts