Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, KrólKiczu napisał:

W starszych nagrania (Pink Floyd, Steely dan itp) scena budowana jest bardziej lewa kolumna - środek - prawa kolumna, natomiast w nowszych nagraniach cały "spektakl" rozgrywa się między kolumnami. 

Słucham sporo płyt vinylowych wydanych w latach 70-tych , i często się zdarza , że spore fragmenty utworu w ogóle nie są idealnie ze środka. Jak fortepian czy kontrabas jest z boku to tak samo jest na planie dźwiękowym. Współczesne czarne krążki mają zawsze scenę idealnie na środku.

Napisano (edytowany)
5 minut temu, Wing0 napisał:

Zerkałeś na wiadomym forum do ich środka? 

Nie, nie rozumiem dlaczego Ci tak ciężko to pojąć , ze genelec oraz neumann to marki premium, pogódź się z tym i tyle.

3 godziny temu, KrólKiczu napisał:

Ostatnio polecałeś tutaj komuś program dedykowany konkretnym markom. No niestety, za cholerę nie da się nim "zgrać" PMC i Rel'a.

Natrafić można tutaj na bajkopisarzy i chciałbym jednego z nich zweryfikować , wcześniej ominąłem temat, ale pozwolę sobie wrócić do niego bo już mnie męczą wpisy gości z czapy, wytłumacz wszystkim powyżej jak Ty niby zgrywałeś swojego suba poprzez polecany przeze mnie program, że Ci tak nie poszło?

@kaczadupaWypożycz sobie coś premium od Geneleca, Neumanna lub Psi, ewentulnie Atc , spiszą się dobrze u Ciebie na takim metrażu, serio. A ze słuchawek o czym myślałeś ? Bo mi chodzą po głowie senki lub właśnie nowe neumanny.

Edytowano przez S!N!
Napisano
1 minutę temu, S!N! napisał:

Nie, nie rozumiem dlaczego Ci tak ciężko to pojąć , ze genelec oraz neumann to marki premium, pogódź się z tym i tyle.

A jak się nie pogodzę to czyjś świat się skończy? Dobra. Marki premium ale nie wszystkie ich produkty są premium. O z tym sie juz godzę. :)

ps widziałeś co w środku siedzi? 

Napisano
4 minuty temu, Wing0 napisał:

ps widziałeś co w środku siedzi? 

Odpowiedziałem Ci wyżej, że nie, nie jestem z tych, którzy się interesują bebechami to ma grać i rzeczywiście gra i spełnia swoją rolę tak jak zostało zaprojektowane.

Napisano
1 minutę temu, S!N! napisał:

Odpowiedziałem Ci wyżej, że nie, nie jestem z tych, którzy się interesują bebechami to ma grać i rzeczywiście gra i spełnia swoją rolę tak jak zostało zaprojektowane.

Ok. Takie podejście się chwali. To teraz zadam  kolejny raz pytanie sprzed dwóch trzech tygodni. Czemu chcesz zmienić kolumny na wyższe Neumanny? :) mnie to cholernie nurtuje nadal. Powiedzmy masz 120? Czy 80? I suba do tego korekcję co ci da wyższy model? Jaką on referencję lepsza wprowadzi niż referencja z hk 80? 

@S!N!sory że Cię tak męczę, ale widzę tu dwie strony. Z jednej jestem mega za Tobą, że znalazłeś swoje granie liniowe opatrzone nowymi technologiami i masz w dupie że w środku tych kolumn jest sory ale najtańszy shit. Ale z drugiej strony widze u ciebie to samo co u nas wszystkich parcie na lepsze, na większe, na droższe itd itd... oczywiście mocno się przed tym bronisz ale strasznie to wychodzi dajesz sie złapać w pułapkę producentów i to mocno, nie interesuje Cię za co płacisz, ale z checią wybulił byś 20 tyś za hk 310 albo i wiecej mimo że w środku ulłady zapewne niewiele odbiegają kosztowo od 120... to takie audiofilskie nie ważne co jest w środku, ważne jak gra. To jest kwintesencja tego znienawidzonego przez Ciebie AudiofilizmuI, ale nic w tym tez zlego nie ma. Ważne by radość była.

@MariuszZ nieeee właśnie wypociłem spory post :(.

:D

Napisano
4 minuty temu, MariuszZ napisał:

Panie @S!N! właśnie poczytałem kilka stron i przypomniało mi się, że obiecałem reagować na obrażanie i uszczypliwości. 

Żegnam Pana.

Pozdrawiam. M

Nie wiem czemu ale skojarzyło mi się to z filmem Terminator 1. :) 

Napisano (edytowany)
41 minut temu, S!N! napisał:

Jak się interesujesz środkiem to zwróć uwagę na obudowę jak sobie poradzili , aby zredukować odbicia oraz uzyskać szeroką dyspersje.

Kilka tanich konstrukcji ma podobne obudowy, np. PreSonus, Behringer. Nie mówiąc o Dutch & Dutch, Genelec i wielu innych. To żadna sensacja.

Edytowano przez Kraft
Napisano
54 minuty temu, kaczadupa napisał:

Zabawa dla zabawy to tak. Można się oczywiście nie zgadzać. Każdy ma swoje doświadczenia i wnioski. Wokalu z Harbeth M30.3 xd2 nigdy  z małych ATC ani małego KEFa nie dostanę. Nawet z niepoprawnie skonstruowanym wzmacniaczem. Na szczęście jest całkiem blisko. Chociaż dla audiofila całkiem blisko to bardzo duża różnica. :) 
Coś się kończy ale i coś zaczyna, słuchawki na poważnie. :) 

Przypomnij proszę jak masz piecyk?

54 minuty temu, kaczadupa napisał:

Zabawa dla zabawy to tak. Można się oczywiście nie zgadzać. Każdy ma swoje doświadczenia i wnioski. Wokalu z Harbeth M30.3 xd2 nigdy  z małych ATC ani małego KEFa nie dostanę. Nawet z niepoprawnie skonstruowanym wzmacniaczem. Na szczęście jest całkiem blisko. Chociaż dla audiofila całkiem blisko to bardzo duża różnica. :) 
Coś się kończy ale i coś zaczyna, słuchawki na poważnie. :) 

Napisano
3 minuty temu, BlaBla napisał:

To o czym był ten wątek...?🤣

Czy to ważne:). Ważne, że mozna sobie popisać z kolegami ;). 

2 minuty temu, maciek72 napisał:

Czemu tak późno ?

Ciiii, dobrze że moderacja jest tak cierpliwa bo nieraz większość z nas zasłużyła na urlop ;). 

Napisano (edytowany)
18 minut temu, Mprezi napisał:

Brzmieniowo  ( nie użytkowo )  najlepszy dla mnie w połączeniu z ATC to po staremu wzmacniacz Regi - Elex MK4. Ale proszę się absolutnie tym nie sugerować bo raz, że  wzmacniacz ma swój charakter a dwa, że z czystym sumieniem mogę go nazwać nieprawidłowo skonstruowanym. Za to go lubię a Regi jako producenta nie lubię. :)

Edytowano przez kaczadupa
Napisano
2 minuty temu, kaczadupa napisał:

Brzmieniowo  ( nie użytkowo )  najlepszy dla mnie w połączeniu z ATC to po staremu wzmacniacz Regi - Elex MK4. Ale proszę się absolutnie tym nie sugerować bo raz, że  wzmacniacz ma swój charakter a dwa, że z czystym sumieniem mogę go nazwać nieprawidłowo skonstruowanym. Za to go lubię a Regi jako producenta nie lubię. :)

Moje naimy też mają swoj charakter ale cenie je za szybkość, powietrze, analogowosc 

Napisano

"Każdy produkt Naim jest pomyślany, zaprojektowany i skonstruowany całkowicie w służbie dźwięku, odsłaniając czyste doświadczenie muzyki, które jest tak bliskie jej oryginalnemu źródłu, jak to tylko możliwe."

W końcu producent wie najlepiej.

Napisano
43 minuty temu, KrólKiczu napisał:

Adamie, u nas to się nazywało "Elektroniczny morderca" 🙂

Lub trochę z Czeskiego - Elektronicky Mordulec 😁

16 minut temu, kaczadupa napisał:

Regi jako producenta nie lubię. :)

A kolegę @Rega? 🤣🤔