marcinmarcin Napisano 9 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2021 3 godziny temu, tomek4446 napisał: A , i bym zapomniał kupiłem takie cóś Zapytam z ciekawości, a czemu PRO nie Dac? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Coś czuję że tomek po cichu planuje "ripować" analogi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Tomek, doszedleś już do optymalnych ustawień? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 No i ustaw sobie wygaszenie wyświetlaczy:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 10 godzin temu, tomek4446 napisał: A co to kurna audiofilskie złącza ??? no co ty ? złote, wypieszczone czasem rodowane itp...🤣 Ciekaw jestem wrażeń dotyczących filtrów i sterowania głośnością Ja jestem zachwycony możliwością zrealizowania sobie EQ włączanego jednym przyciskiem dla płyt które "nie grzeszą realizacyjnie" NOS w RME i wzmak lampowy + swingtime - bajka😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 24 minuty temu, Fafniak napisał: Ciekaw jestem wrażeń dotyczących filtrów i sterowania głośnością Domyślam się tylko, że będziecie chcieli korzystać ze swoich pre a nie z tego w RME? Czytałem, że funkcja "Auto Ref Level" to bardzo przydatna rzecz w tym DAC. Jeśli z tego zrezygnujecie to używanie wszelkich DSP może być problematyczne jeśli chodzi o ręczne ustawienie wzmocnienia, które w RME jest podzielone na 4 poziomy. Sam do końca tego mechanizmu nie ogarniam ale mimo, że RME mam podpięty do integry - to i tak korzystam z "Auto Ref Level" i przedwzmacniacza RME. Jestem ciekawy Waszych pomysłów i jak macie to rozwiązane "po swojemu". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 Nie rozumiem co złego jest w "audiofilskich" wejściach itd. To chyba źle ze ich nie ma. Fafniaku, to, ze Ty nie masz to nic złego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2021 A jak się spisuje jako pre? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 @tomek4446 zastrzelił się przy próbach przestawienia kolejnych opcji w rme 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Nie śmiej się! Przypomnij sobie kiedy Ty musiałeś poustawiać coś w pierwszych dniach. Ja pamiętam, że kilka razy robiłem "factory reset" bo już nie wiedziałem gdzie co było i jak wrócić do poprzednich ustawień 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Śmieje się bo jestem nadal na podobnym etapie - ten system jest dla mnie non user friendly Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 @tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Akurat w przypadku tego urządzenia trzeba się trochę znać na dźwięku. Ale to i tak jest Pikuś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Audiowit, a co to? Star trek? Przecież Ty nie lubisz tych wszystkich światełek. Co tam masz znowu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 No dobra, Pro. Ale co? 🤔 Wybacz ale nie widzę na zdjęciu co to jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 stycznia 2021 Proteza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Taki dźwiękowy diwajs... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) To ja pokażę mój system nietypowy bo z sypialni. System w pełni aktywny, czterodrożny w pełni zbalansowany. Jako źródło PipoX9 z Foobarem. Pliki z routera który też jest NAS-em. Sterowane z telefonu. DAC Soekris Audiosynergia. Pre aktywne analogowe czterodrożne z drabinką , końcówka czterodrożna Zagra ale obecnie wykorzystuję z niej trzy drogi bo subbas napędza Crown CDI1000 z DSP . Kolumny z litego jesionu, ścianki 4 cm w skrzyni i 8 cm decha. Bas 2x12'' na stronę w OZ, midbas już w Open Baffle jak reszta głośników. Na subbasie Peerless XLS 12'', midbas jakiś wysokoskuteczny LaVoce 10'', średniak aerożelowy Audax 8'' ( chyba HM210Z10) i berylowy tweeter. Całość systemu pomierzona przez profesjonalistę i skalibrowana ( wysterowanie każdego z głośników w miejscu odsłuchu) i wprowadzone do DSP Crowna nastawy DSP dla subbasu. Stolik audio lity orzech. Edytowano 12 stycznia 2021 przez HQ150 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 boję się jak wygląda główny system Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 (edytowany) To jest system główny:-) Mam drugi system stereo ale to w pokoju dziennym gdzie toczy się życie codzienne. Tam coś prostszego. Player to router z NAS-em i MPD na pokładzie ( nie widać bo jest ukryty za komodą), DAC D.I.Y. na ES Sabre z bardzo rozbudowanym zasilaniem, natywnie daję radę z DSD 1024, PCM 1536, wzmak Accuphase E-205 przerobiony, z drabinką zamiast tradycyjnego potencjometru, kolumny Audiosynergia Golden Eye. MPD oczywiście obsługuje dowolnie wpisane stacje internetowe, Tidala i bibliotekę z płytami. Sterowane ze smartfona lub lapka. Na wyświetlaczu DAC-a wykonawca, tytuł albumu i tytuł kawałka, częstotliwość pliku i jego typ. To dzieło syna jak jeszcze był w podstawówce. Wiem, że ustawienie mogło by być lepsze ale to pokój dzienny gdzie toczy się życie codzienne. To co stoi na komodzie oczywiście jeszcze nie gra. To gotowa obudowa z litego orzecha do kombajnu w którym będzie końcówka w klasie D, przedwzmacniacz na starych lampach i DAC ten co obecnie gra. Edytowano 12 stycznia 2021 przez HQ150 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 ahh To mnie troszkę uspokoiłeś Widziałem/słyszałem podobne konstrukcje w akcji (nie mam pojęcia co to było) i moje wrazenia były na podstawie koncertu muzyki powaznej Energia i obecność smyczkowych instrumentów - obłędna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 9 minut temu, Fafniak napisał: ahh To mnie troszkę uspokoiłeś Widziałem/słyszałem podobne konstrukcje w akcji (nie mam pojęcia co to było) i moje wrazenia były na podstawie koncertu muzyki powaznej Energia i obecność smyczkowych instrumentów - obłędna. Zgadzam się, systemy aktywne dają niesamowitą swobodę dźwięku. Jednak brak jakichkolwiek elementów pomiędzy końcówką mocy a przetwornikiem potrafi dać dobry efekt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 A ta obudowa, do jakich modułów w klD? Wybrałeś już? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 12 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2021 Tak. Już jest kupiony z dołożonym radiatorem i wiatraczkiem który będzie się włączał w miarę potrzeb. System będzie monitorował temperaturę radiatora tunelowego i właczał wentylator po przekroczeniu zadanej temperatury. Moduł IcePower1200AS. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts