elektron6 Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Trzeba się jakoś ratować - osobiście przesunąłem czas na odsłuchy i to jest tak z reguły od 21 do 1-2 rano.. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 To chyba najlepsza pora w ciagu doby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Dnia 15.07.2023 o 18:54, Grzesiek202 napisał: To na jaki kolor go walnąć? Myślę o czymś oryginalnym - butelkowa zieleń? 😊 Nie było butelkowej. Jest taka. Ale pasuje do logo Naima, albo odwrotnie. Zobaczymy. Po kontakcie z NADem i Cyrusem myślę, że chyba w końcu wiem o co chodzi w brytyjskim graniu. Fajny kombajn. 13 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 Ciekaw jestem Grzesiu porównania jak gra stream z Bluesound przez naimowy Dac vs Tidal bezpośrednio z natywnej aplikacji Naima??? Sprawdź to 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 33 minuty temu, stach_s napisał: Sprawdź to Posłucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 294 strony to moze zapytam. Czy ktos z forumowiczow mial moze Accuphase DP 65, 65V, 75, 75V lub 410? Czy sa one wciaz swietnym wyborem, nawet jesli te pierwsze, sa juz dosc wiekowymi konstrukcjami? I dlaczego, jesli odpowiedz jest na tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 U mnie zestaw znajduję się w salonie z aneksem 21m2 + korytarz 8m2 Dynaudio emit 20, rel T9i ( ustawiony na -8db i 50hz, połączony pod speakon) Cambridge cxa 80, Cambridge cxn v2. Do tego kilka paneli z wełny mineralnej i pułapek basowych. Zaczynałem od teufela 😅 10 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 10 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2023 37 minut temu, Carmion napisał: U mnie zestaw znajduję się w salonie z aneksem 21m2 + korytarz 8m2 Dynaudio emit 20, rel T9i ( ustawiony na -8db i 50hz, połączony pod speakon) Cambridge cxa 80, Cambridge cxn v2. Do tego kilka paneli z wełny mineralnej i pułapek basowych. Zaczynałem od teufela 😅 Wow 🥹 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rusław Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 To ja też się pochwalę 😊 8 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 A co to za wzmacniacz Vincent? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 37 minut temu, Rusław napisał: To ja też się pochwalę 😊 Fajne standy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Czy to kef R3 meta? Jestem ciekaw jak się różnią brzmieniowo w porównaniu do R3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 50 minut temu, Rusław napisał: To ja też się pochwalę 😊 Unico Primo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rusław Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Tak to Unico Primo, ale ze zmienioną lampą na Genalex Gold Lion. To są zwykłe R3, sam jestem ciekaw jak duża jest różnica w stosunku do R3 Meta, chociaż nie wydaje mi się żeby była warta różnicy w cenie obecnie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Unico + R3, chyba lubisz ciepłe i basowe brzmienie 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rusław Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Odtwarzacz Musical Fidelity jest neutralny, lampa od Genalexa też nie brzmi jakoś bardzo ciepło. Brzmienie jest owszem dociążone i wybaczające dla słabszych relizacji ale o muleniu nie ma mowy😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 17 minut temu, Rusław napisał: o muleniu nie ma mowy😉 Nie miałem tego na myśli. Sam prawie kupiłem, czy też raczej dokupiłem R3 do mojego zestawu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Ja myślałem żeby zmienić cxa 80 na np. Yamahę as 2100 lub musical fidelity m5/6si. Ale się przyzwyczaiłem do tej wygody że cxn z cxa odpalam tylko telefonem bo są połączone ze sobą tworząc amplituner. Dla mnie dynaudio, kef to bardzo fajne kolumny i jakbym miał zmienić kolumny to bym nie wiedział w co iść bo te i te mają coś w sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 11 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2023 Czas na prezentacje legendy lat 60 tych amerykańska lampa Fisher x100. Konstrukcja referencyjna dla konstrukcji PP EL84 i moim zdaniem najlepszy wzmak jaki powstał na tej lampie. Jest to druga rewizja tego modelu w najbardziej poszukiwanej wersji z prostownikiem lampowym na 5AR4. Model trudny do zdobycia (szczególnie wersja 220v) i drogi w swojej kategorii. Lampy EL84 i prostownik to Mullard. Lampy sterujące Matshuhita, RCA oraz GE. Doprowadzony do stanu perfekto- przełączniki, potencjometry bez trzasków, szumów idealne zrównoważenie kanałów do max 0,2db odchyłki w całym paśmie - wynik trudno osiągalny nawet dla konstrukcji hiend. Pomierzony pasmo zgodne z katalogowym do 21khz dla -3dB i mocy 8w, dół ciągnie w zasadzie od 20Hz. Chassis mimo 60 lat w ładnym stanie - japońskie blachy z tych lat w Pionkach, Sansui to już kupa korozji, tutaj blachy mamy ocynk. Obudowa drewno oryginał. Wzmak dostał nowe kondy papier oil oraz mylarowe sprzęgające nawiązujące do oryginałów. Napięcie anodowe dopasowane do wartości katalogowej 390v - jest bezpiecznie dla EL84 , bias ustawiony katalogowe. Zaciski głośnikowe widełkowe założone i można grać. Brakuje jedynie zielonej soczewki żarówki ale oryginał jest w drodze US. Kawałek plastiku kosztował 3 stówki ale co tam i tak trzeba. Dzwiek świetny - jest dynamika, mocno bas, średnica typowo lampowa i delikatna góra. Cóż ta lampa otrzymuje u mnie miejsce w salonie na stałe. 9 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Naprawdę, podziwiam Cię @elektron6. Tak z ciekawości, masz jakieś wykształcenie w kierunku elektroniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) Wszystko jest na swoim miejscu jak trzeba; papiery, praca, warsztat:) Edytowano 12 sierpnia 2023 przez elektron6 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 (edytowany) @elektron6 oooo ten ten tego coś dla mnie 😅. Ale ja się nie zgodzę moim zdaniem najlepsza jest Lorka pod względem brzmienia na el84;). Ciekawe jak Fisher w porównaniu z Dynaco wypada. Pewnie coś tam kojarzysz :). Ale Fisher wygląda jak 1 mln dolców... Coś przepięknego. Edytowano 12 sierpnia 2023 przez Wing0 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 Piękny sprzęt, piękna Lorka - to wiadomo ze najlepsza jest bez dwóch zdań:) a i Dynaco prezentuje top ligę! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 5 minut temu, elektron6 napisał: Piękny sprzęt, piękna Lorka - to wiadomo ze najlepsza jest bez dwóch zdań:) a i Dynaco prezentuje top ligę! Hehehe, no przecież wiesz że człowiek chwali co swoje ;). Ale tak serio Fisher bajka z chęcią bym posłuchał. Jedynie co mnie deczko odstrasza to ilość lamp, przy małych budżetach na audio ja właśnie szukałem czegoś prostego o tu Dynaco wydaje się oki, 4 lampy mocy, dwie sterujące mamy prosty tani układ w eksploatacji. Ale jak jest większy portfel to można coś zaszaleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 sierpnia 2023 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2023 To wiesz jak jest wszystko dobrze ustawione lampy nie pracują na granicznych zakresach, żarzenie nominalne to w zasadzie wymiana lamp z starej produkcji będzie po 10 -15 latach przy normalnym słuchaniu. Zatem jest generalnie tanio:) ale wiadomo w tranzystorze jeszcze taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts