audiowit Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Żyjemy podobno w wolnym kraju więc krasnale ogrodowe czy betonowe lwy są dozwolone. Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu To się zgadza. Ale agresja to agresja. Jest nie dozwolona. W dzisiejszych czasach zwłaszcza bierna jest na celowniku. Takie zachowanie świadczy o problemie i zwadzie osobistej oraz braku wychowania. Ja tak traktować się nie pozwalam czy to na forum czy w życiu osobistym. Ale tak jak napisałem wcześniej. Dobrze, że się Pan przyznał do sarkazmu. Prawidłowa diagnoza to połowa sukcesu a i początek zmian na lepsze. To dobrze rokuje bo nie ma Pan umysłu zamkniętego a i refleksja wchodzi co zasługuje na pochwałę. 3 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu A moze to nie problem czy zwada, jak to nazwałeś tylko zwrocenie uwagi na problem nie Twoj tylko Twojego systemu. Ilość, nie jakość. A może nie jest to brak wychowania tylko nazywanie rzeczy po imieniu. W przypadku Twojego systemu dsp moze okazac się zbawienne. Gratuluję decyzji, ze w koncu dojzaleś do tego, zeby poukladać te kolumny. Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Bardziej dziękuje za gratulacje. Jaki Pan jest nie miły ☺️ Sarkastyczny, złośliwy, snobistyczny. Spokojnie dostaje Pan ode mnie bana w tym momencie. Postów widział nie będę ale Pan może sobie moje czytać. Nie pozdrawiam. Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Toksycznych ludzi z życia się wywala 😀 Proszę sobie siedzieć w swoim sarkazmie. Mnie to już nie dotyczy. Nie pozdrawiam to ostatni post jaki Pana widziałem. 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Dnia 14.06.2025 o 19:32, MariuszZ napisał: W moich 14m2 H3 chyba lepiej się wpisują A jak zachowuje się bas w tym dość małym metrażu? I scena? Jakie masz odległości od ścian? Mam jedno pomieszczenie 13.2m2 ze skosem, który zabiera ok. 20% kubatury pomieszczenia, więc de facto to tak jakbym miał pokój ok. 10-11m2 bez skosu - i Heresy 3 bym tam widział. Nie wiem jednak czy nie będą za duże. Edytowano 11 godzin temu przez sonique Odpisz, cytując
Nie wszystko wiedzący Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Żeby nie było dziś ja z kabelkami Bitner Czyli kabel przemysłowy w zastosowaniu audio. Odpisz, cytując
MariuszZ Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, sonique napisał: A jak zachowuje się bas w tym dość małym metrażu? I scena? Jakie masz odległości od ścian? Bas z Heresy III (OZ) do ok. 35 - 40 Hz jest odczuwalny w nagraniach bez żadnego wzbudzania słyszalnych rezonansów nawet przy głośnym odtwarzaniu. Główny mod osiowy mam ok. 50Hz i Heresy dobrze się wpisują swoją charakterystyką w pomieszczenie jak wspomniałem. Żadnego dudnienia, podkolorowania, wychodzenia przed szereg, maskowania średnicy. Oczywiscie dla basolubów może być za chudo. Dla mnie idealnie w większości muzycznych gatunków. Do zadań specjalnych np. ścieżki Zimmera z Dune mam subika. Daje radę. Gdy słucham używając Bifrostów (BR) strojonych na 40Hz to bas już w tym pomieszczeniu na 50Hz jest czasami przesadzony. Lubi wyjść przed średnicę. Nie ma dramatu ale lepiej całościowo się słucha z DSP, z delikatnie przyciętym pikiem na tym modzie. Sub jest zbędny jak na moje basowe oczekiwania w takim układzie. Scena jest rewelacyjna. Dźwięk wypełnia przestrzeń miedzy kolumnami dając poczucie dużej ilości powietrza, dobrego konturu brył i precyzyjnego pinpointu. Odległości: ok. 110cm od ściany frontowej i ok. 95 i 130cm od bocznych. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 4 minuty temu, MariuszZ napisał: Odległości: ok. 110cm od ściany frontowej i ok. 95 i 130cm od bocznych. O ścianę za kolumnami się nie obawiam, ale o boczne: takich odległości jak u Ciebie nie uzyskam (szerokość pomieszczenia to 303cm) a na domiar złego H3 to wyjątkowo szerokie paczki. No cóż, może kiedyś zaryzykuję;) PS. Dzięki za szczegółowy opis! PPS. Sytuacja: Odpisz, cytując
Rega Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Po długich i ciężkich 😋 pracach, w końcu zawisły na swoim miejscu. Dla niewtajemniczonych - kanapa jest dla gości, fotel do słuchania stoi przed kanapą. Testy w najbliższym czasie. Edytowano 1 godzinę temu przez Rega 5 7 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 55 minut temu Napisano 55 minut temu - O żesz w mordę kopane, w pysk 👍 - Cicho, wiem 😉 Odpisz, cytując
Rega Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu ,,... Kocham Pana , Panie Sułku,,😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts