Rega Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Nawet nie przypuszczasz , jak wiele dają dedykowane (np) standy. Przekonałem się o tym na własnej skórze ustawiając TSM. 1 Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, Adi777 napisał: Mam nadzieję że stolik służy do trzymania nóg na nim😎 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, cymes napisał: co to za kolumny? Wyglądają na niezłe byki. Soundfield Audio, na zamówienie, aktywne. Dayton Audio RSS315HFA-8 12" x2, koaksjal Sica 5.5C1.5CP, Hypex FA501 dla subwooferów i FA123 dla koaksjalnych przetworników. Jest jeszcze tylny tweeter, ale zapomniałem marki 😁 Ogólnie taki tweeter to fajna sprawa. Mogę wybrać granie bez niego, na pół gwizdka i full - z pilota Hypexa. Nie jest to mus, ale miły dodatek 1 Odpisz, cytując
lpomis Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu @Adi777 - pokoik bardzo przytulny, gratulacje! Ale ten woofer wygląda jak dla mnie podejrzanie. Jest dziwnie osadzony - krzywo, pod kątem? Śruby mocujące też na różnych wysokościach i chyba nie do końca spasowane. Tak ma być? 😮 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 45 minut temu, Rega napisał: Nawet nie przypuszczasz , jak wiele dają dedykowane (np) standy. Przekonałem się o tym na własnej skórze ustawiając TSM. Ogarnę to, muszę tylko zrobić miejsce koło TV z prawej strony. 15 minut temu, lpomis napisał: pokoik bardzo przytulny, gratulacje! Ale ten woofer wygląda jak dla mnie podejrzanie. Jest dziwnie osadzony - krzywo, pod kątem? Śruby mocujące też na różnych wysokościach i chyba nie do końca spasowane. Tak ma być? 😮 Z tymi śrubami to rzeczywiście masz rację, nie zauważyłem tego, jedna wkręcona a następna nie, dziwne, ale może ma tak być. Woofer jest okej, nie widzę krzywizny ani nic niepożądanego. To, co mi się nie podoba, to jakość wykonania, szczegóły, no ale cóż. Jakbym chciał wykonanie Sonusa albo Serblina, to musiałbym zapłacić pewnie x2 albo i więcej. 17 minut temu, Adi777 napisał: Jest jeszcze tylny tweeter, ale zapomniałem marki 😁 Ogólnie taki tweeter to fajna sprawa. Mogę wybrać granie bez niego, na pół gwizdka i full - z pilota Hypexa. Nie jest to mus, ale miły dodatek Edytowano 4 godziny temu przez Adi777 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) F4 jest tylko do ozdoby, Hypex zredukował liczbę presetów do trzech zanim zrobili pilota. Na F3 scena dźwiękowa wydaje się być większa. Edytowano 4 godziny temu przez Adi777 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Co za czasy, nawet kolumny z pilotem😁 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Co do dźwięku. Nie są to basowe potwory, nie schodzą specjalnie nisko pomimo dość sporych rozmiarów tak obudowy jak i dwóch 12 calowych wooferów na stronę - choć nie oszukujmy się, tak naprawdę to nie są duże kolumny. Duża w tym zasługa kardioidalnej charakterystyki. Czy skusiłbym się drugi raz na kardioidę? Ciężko powiedzieć, na pewno nie w pomieszczeniu z adaptacją akustyczną. Dźwięk jest na moje uszy równy, czysty, uporządkowany. Nic mnie nie kłuje ani denerwuje. Wspomniałem o basie na początku - nie jest też oczywiście tak, iż jest go zbyt mało czy miernej jakości, jest dobrze, ale rzecz jasna można sporo lepiej. Myślę, że największym problemem u mnie jest pomieszczenie. Przydałby się salon odsłuchowy z prawdziwego zdarzenia, niestety w obecnym mieszkaniu brak innego miejsca na moje paczki. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dlatego moja następna zabawa z audio będzie się zaczynać od pomieszczenia. Na nieszczęście mieszkania/domy w Holandii nie są zbyt obszerne - w sensownych dla nas cenach, ale trzeba będzie szukać. Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 36 minut temu, Adi777 napisał: Czy skusiłbym się drugi raz na kardioidę? Namawiam. Ale tylko do suba i jednego w oddzielnej skrzyni. To bardzo popularne rozwiązanie, ale w customach no i na estradzie. Wzmaków z DSP od groma. Edytowano 1 godzinę temu przez AudioTube Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, AudioTube napisał: Namawiam. Ale tylko do suba i jednego w oddzielnej skrzyni. Masz na myśli kardioidalny subwoofer? Coś takiego? https://martin-audio.com/products/subwoofers/sxc118 1 Odpisz, cytując
AudioTube Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Co do zasady działania tak. Co do brzmienia, to dam numer telefonu. Już kiedyś namawiałem. Za ocean wysyłałeś pieniążki😉 Gdyby starość mogła, a młodość wiedziała😁 Jesteś starszy dzisiaj, ale dalej ciekawy. Będziemy w kontakcie. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 27 minut temu, AudioTube napisał: Co do brzmienia, to dam numer telefonu. Już kiedyś namawiałem. Wiem, wiem, namawiałeś 😁 Wiadomo, w Polsce lepiej, zawsze można dojechać, nawet w weekend. Pogadać, posłuchać, wymienić wady i zalety, konkretne oczekiwania. Ameryka to już egzotyka. Heh, a najlepsze, że brałem też pod uwagę Australię 😄 Napatrzyłem się kiedyś na Lenard Audio, nawet rozmawiałem na kamerce z właścicielem. Odpisz, cytując
Recommended Posts