Robert eN Napisano Poniedziałek o 14:52 Napisano Poniedziałek o 14:52 17 godzin temu, crategus napisał: Że nie widać - to proszę, nawet głośnikowe w podłodze śliczny dywan... ...teraz widzę, za rzadko ścieram kurze z ...upy strony 4 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Poniedziałek o 15:11 Napisano Poniedziałek o 15:11 Wyjdzie, że zbiór wszystkich tych kabelków to najdroższy element systemu 😉 1 Odpisz, cytując
Robert eN Napisano Poniedziałek o 16:08 Napisano Poniedziałek o 16:08 (edytowany) tak, dobieram kable, oceniając firmę, wtyki i przede wszystkim długość - optymalizuję połączenia pod względem długości. ale bez przesady - najdroższy to jest oelhbah - taki kaprys, około 400zl (podobał się), reszta - 100-200zl. ale to było mocno rozłożone w czasie. a najdroższy element to kolumny - elac vela 407 + elac 4pi Edytowano Poniedziałek o 16:13 przez Robert eN 2 Odpisz, cytując
crategus Napisano Poniedziałek o 16:50 Napisano Poniedziałek o 16:50 (edytowany) 1 godzinę temu, Robert eN napisał: śliczny dywan... ...teraz widzę, za rzadko ścieram kurze z ...upy strony Dywan na tv i tak przy okazji, bo widzę u Ciebie takową powierzchnię, a to prosty zabieg - nie myślałeś by wytłumić sobie TV od tyłu pianką? Zawsze to jakiś absorber pochłaniający fale odbita od ściany… ja zrobiłem podobnie - ale na odwrót 🫣 (bo wnęka dedykowana pod tv i nic tam innego już nie będzie i tego nie widać) o, i jakieś kabelki (i kurz!) sie znalazły przy okazji Edytowano Poniedziałek o 16:51 przez crategus Odpisz, cytując
Rega Napisano Poniedziałek o 17:12 Napisano Poniedziałek o 17:12 20 minut temu, crategus napisał: nie myślałeś by wytłumić sobie TV od tyłu pianką Nie radzę. Ścianka tv , nawet bez otworów wentylacyjnych ma określoną grubość i jednak jest radiatorem odprowadzającym nadmiar ciepła. Odpisz, cytując
crategus Napisano Poniedziałek o 17:15 Napisano Poniedziałek o 17:15 (edytowany) W sumie racja. Edytowano Poniedziałek o 18:00 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując
Wing0 Napisano Poniedziałek o 17:17 Napisano Poniedziałek o 17:17 1 godzinę temu, Robert eN napisał: najdroższy element to kolumny - elac vela 407 + elac 4pi Jak dookulny? Elac miał dość rozbierzne opinie odnosnie grzybka . Jak sie spisuje? Jest dokladany osobno czy 407 ma jakąś gotową aplikację? Odpisz, cytując
Robert eN Napisano Poniedziałek o 20:25 Napisano Poniedziałek o 20:25 3 godziny temu, crategus napisał: nie myślałeś by wytłumić sobie TV od tyłu pianką? Zawsze to jakiś absorber pochłaniający fale odbita od ściany raczej, coś bym nakleił na ścianę. choć pokój mam w miarę wytłumiony. nie ukrywam jednak że wpasowanie systemu audio w otoczenie i aranżacja twojego "pokoju" robi na mnie olbrzymie wrażenie. 2 godziny temu, Wing0 napisał: Jak dookulny? Elac miał dość rozbierzne opinie odnosnie grzybka . Jak sie spisuje? tak, grzybek zawsze był dookólny, mam najnowszą wersję z ruchomą podstawą aby właśnie go dobrze usadowić na krzywej górze veli. a jak się spisuje? no pracuje, to słychać. na ten moment najmocniej go "obciąłem" -3dB/15kHz. dużo słucham elektroniki typu Schulze. jest więcej przestrzeni. opinie mogą być rozbieżne, bo współpraca z różnymi kolumnami może się różnie układać, kwestia akustyki pokoju i ustawień pracy samego 4pi. nie jestem w stanie wydać kategorycznego osądu na ten moment, to wymaga czasu. na pewno ten tweeter ma wpływ na odsłuch bo jest to element aktywny o pracy dookólnej. wszystko zależy od własnych upodobań i czego się słucha. (i lat na karku bo słuch z wiekiem się zmienia ) 1 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 20:37 Napisano Poniedziałek o 20:37 Czy ja tam dobrze widze? Shiit audio? Co to tam masz i jak sie sprawuje? Odpisz, cytując
crategus Napisano Poniedziałek o 20:44 Napisano Poniedziałek o 20:44 Chętnie bym tego grzybka posluchal, system wygląda arcyciekawie. Odpisz, cytując
Robert eN Napisano Poniedziałek o 21:40 Napisano Poniedziałek o 21:40 (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Czy ja tam dobrze widze? Shiit audio? uległem magii "amerykańskiego" projektu od "amerykańskiego" producenta oraz urzekło mnie schiitowskie poczucie humoru. (i uczciwie wyceniane klocki). jedno to dac bifrost 2/64 drugie to przedwzmacniacz pasywny saga + z dacami mam problem, bo trzy. i grają jak dla mnie podobnie, a m2tech young to też nie byle co. a saga+? chciałem sprawdzić czy minimalizm w torze pre się sprawdzi, czy bufor lampowy coś zmienia (no tak). a że saga ma dwa wyjścia to łatwiej było podpiąć też suba. w sumie z schiitów jestem zadowolony. 1 godzinę temu, crategus napisał: Chętnie bym tego grzybka posluchal, system wygląda arcyciekawie z tym jest problem, bo w polsce nie ma dystrybucji, trzeba kupić u niemca w ciemno (czekając na obniżkę ceny, zdaża się, bo katalogowo to elac wycenia okrutnie) Edytowano Poniedziałek o 21:41 przez Robert eN 3 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano Poniedziałek o 22:04 Napisano Poniedziałek o 22:04 Dobrze wiedzieć, ze sie spisują. Za oceanem dość popularne ich zabawki sa. Nie dziwota, zle nie wyglądają i pewnie dobrze grają. Cena tez niezła. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 18:59 Napisano wczoraj o 18:59 @tomek4446 żeby nie było ;). Choćby miały służyć za skakankę 250 zł nie pieniądze. 1 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 19:25 Napisano wczoraj o 19:25 21 godzin temu, Robert eN napisał: z tym jest problem, bo w polsce nie ma dystrybucji, trzeba kupić u niemca w ciemno (czekając na obniżkę ceny, zdaża się, bo katalogowo to elac wycenia okrutnie) Kolego a jak wyglada w ogóle kwestia wpięcia tego? W kolumnach masz odcięcia wstęgi? Czy oba grają w tym samym zakresie? Odpisz, cytując
Robert eN Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) podpięcie pod zaciski kolumny. w pewnym zakresie oba grają (JET i 4pi) odcięcie i regulacja wzmocnienia jest w grzybku na podstawie (elegancko ale nieergomicznie w porównaniu do poprzedniej wersji. jest regulacja charakterystyki (nachylenie filtra) 10/12/15kHz oraz wzmocnienia -3/0/3dB . można znaleźć manual z pełnym opisem i innymi parametrami, np. takimi jak pasmo 3500-50000Hz, minimalna impedancja 3.1ohm, czułość 88dB/2.83V/m kilka zrzutów: Edytowano 23 godziny temu przez Robert eN Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, Wing0 napisał: Kolego a jak wyglada w ogóle kwestia wpięcia tego? W kolumnach masz odcięcia wstęgi? Czy oba grają w tym samym zakresie? https://elac.com/4pi-plus-v https://elac.com/vfs407-2 Na to wygląda 🤔 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 17.01.2026 o 19:33, Raf_raf napisał: Tak, 65, głośnik wysokotonowy prawie dokładnie na wysokości uszu 🙂 Opis super, ale... @Adamo666 @DiBatonio macie, znacie, testowaliście? Wiecie, u mnie to żaden high end 🙂 Mam izolatory tej firmy - jeden z lepszych upgrade’ów w systemie 🎶 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu Mam pytanie do fachowców - czy takie parametry to : dobre, średnie , czy byle jakie? Odpisz, cytując
Recommended Posts