cooledit Napisano 19 sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2013 f1angelSprzęt jest "niestety" jak najbardziej nowy. Pewnie masz rację, w twierdzeniu że można by skoczyć kilka poziomów wyżej kupując za taką kasę używki ale mnie już zmęczyła "loteriada" w kupnie używek. Raz się uda kupić dobre a raz nie. Jak dobre to po jakimś czasie coś zaczyna szwankować i już ciśnienie mi skacze i okazuje się że co tanie to drogie - jak mówi porzekadło. Dlatego skorzystałem z chwilowych być może możliwości finansowych i zainwestowałem w nowy sprzęt. Co do brzmienia to tak jak pisałeś - jest ono dopasowane do moich preferencji. A ja w znakomitej większości słucham muzyki elektronicznej w jej starej, nazwijmy to pierwotnej formie czyli Ash Ra Tempel, Kraftwerk , Tangerine Dream - i jeszcze wielu podobnych - Yello. Oczywiście cała masa innych gatunków włącznie z muzyką poważną. Jednak nie lubię w muzyce takiego rozmycia i rozmydlenia jak czasem się słyszy w niektórych zestawach nawet bardzo wysokiej klasy. Ten zestaw idzie bardziej w kierunku analityczności ale z zachowaniem sceny , przestrzeni i całego ładu jaki w muzyce powinien panować. Może i jest troszkę wyeksponowany na skrajach co mnie absolutnie nie przeszkadza ale średnica nie pozostaje absolutnie z tyłu ani w jakikolwiek sposób nie jest zaniedbywana. Jedno jest pewne, że bezlitośnie obdziera ze skóry płyty nagrane słabo i niedbale. Nie doda do nich nic od siebie aby je upiększyć. Na pewno nie jest to już mój Święty Graal ale przynajmniej solidna podstawa z kawałkiem kielicha. Co będzie dalej to się okaże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 9 listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 listopada 2013 A o to mój wygrzewający się zestaw cudowna przesiadka po starej wieży Sony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 9 listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 listopada 2013 Argue, mam nadzieję, że to tylko tymczasowe umiejscowienie sprzętu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 10 listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 listopada 2013 Ostateczne, szerzej się niestety nie da ich rozstawić. Nie chce zeby wisiały w powietrzu częściowo, bo to chyba niewskazane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 listopada 2013 Może i niewskazane, ale bardziej niewskazane jest takie ściskanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 11 listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 listopada 2013 Czyli co mam je na maxa rozsunąć, żeby wisiały w powietrzu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 listopada 2013 Tak dokładnie tak.W celach asekuracyjnych podstaw standy. Jak im się znudzi wisieć w powietrzu, to będą mogły na nich odsapnąć.A tak na poważnie, to poczytaj o poprawnym rozstawieniu kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 11 listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 listopada 2013 Zieluwid czytałem już, ale w moim wypadku nie da się niestety nic zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 11 listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 listopada 2013 To może zawiesić je na ścianie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 11 listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 listopada 2013 Komoda jest w rogu, to oznaczałoby ze jedna musiałaby wisieć na ścianie, a druga być na parapecie, a wtedy komoda byłaby pusta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 11 listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 listopada 2013 Koledzy, ja rozumiem, że audiofil nie przepuści ale w tym wypadku Argue musiałby zamurować okno, wysadzić ścianę i wywalić te mebelki co na zdjęciu troszkę widać.I widać dość dokładnie, że wiele z kolumnami się tu nie zdziała zakładając, że Argue poza słuchaniem muzyki jeszcze cokolwiek w tym pokoju robi (np. śpi, pracuje itp). Rozumiem chłopa bo sam nie wyrzuciłem zabytkowej biblioteki z zawartością, która wyraźnie uniemożliwia w pełni symetryczne rozstawienie kolumn . Kilku innych dewastacji pomieszczenia też się nie podjąłem idąc na kompromis brzmienia z mieszkalną funkcją ... mieszkania Luzu życzę więcej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 16 listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 listopada 2013 Ja mógłbym spać w kuchni, jeśli miałoby to poprawić brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 listopada 2013 Jeżeli jedna ma wisieć na ścianie, a druga na parapecie, to nie ma to najmniejszego sensu.Nie ma co przeciągać tematu. Jeżeli nie ma innej możliwości ustawienia kolumn, to nie ma. Chyba Argue wie sam najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argue Napisano 16 listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 listopada 2013 No niestety nie ma, a poza tym to salon rodziców, więc ja niestety do przemeblowania mam tyle do gadania co ryba Grunt, że wszyscy są zadowoleni z tego jak gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 18 listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 listopada 2013 Cytat Ja mógłbym spać w kuchni, jeśli miałoby to poprawić brzmienie. To znaczy, że dzielimy się tu na tych, co słuchają muzyki w domu i tych, co mieszkają w pomieszczeniu odsłuchowym Można też powiedzieć - u jednych muzyka mieszka w domu, drudzy mieszkają u muzyki Pozdrófka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomgda Napisano 18 listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 listopada 2013 Cytat Cytat Ja mógłbym spać w kuchni, jeśli miałoby to poprawić brzmienie. To znaczy, że dzielimy się tu na tych, co słuchają muzyki w domu i tych, co mieszkają w pomieszczeniu odsłuchowym Można też powiedzieć - u jednych muzyka mieszka w domu, drudzy mieszkają u muzyki hahah no genialne.Proponuje uwzględnić niniejszy podział przy kolejnych tematach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 18 listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 listopada 2013 Ja na przykład pomieszkuję kątem u muzyki. Najpierw nieśmiało pukam do drzwi i pytam czy mogę wejść na chwilę.A później jak się rozsiądę, to trudno mnie wygonić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 18 listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 listopada 2013 U mnie muzyka w pokoju z telewizorem.Więc idę tam po nocy.Czasami nie ma gdzie usiąść bo na jednej kanapie śpi kot na drugiej pies.Kot ma mnie w nosie, a pies cały czas na mnie z wyrzutem łypie że zakłócam mu spokój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostku Napisano 22 listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 listopada 2013 Ja aktualnie przechodzę etap próby zamieszkania w pokoju odsłuchowym, a nie na odwrót - słuchania w pokoju mieszkalnym. Cytat A później jak się rozsiądę, to trudno mnie wygonić To trochę jak komornik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 25 listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 listopada 2013 Raczej jak antykomornik. Zamiast wynosić, przynoszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musicmaniac Napisano 14 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2014 To ja może odświeżę trochę temat .Marantz PM6004Dali ikon 2 mk2 (pod kolumnami 3cm płyty granitowe)Sony bdp s390Qed silver anniversay xtQed porformance audio I listwa zabezpieczająca EVER ( dopóki nie zakupie czegoś porządniejszego ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musicmaniac Napisano 14 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2014 A to zdjęcie mojego zestawu.P.S Wiem ustawienie sprzętu jest fatalne, no ale na razie mam tylko takie możliwości, a i tak gra ten zestaw fantastycznie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 14 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2014 Dokupisz standy i będzie ok. Jest jeszcze troszeczkę miejsca, aby je rozstawić. Nie każdy ma możliwość na książkowe ustawienie kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 17 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2014 Też sądzę, że nawet tu można by szerzej rozstawić kolumny. Powalczyć z akustyką też. Ale nie od razu Kraków zbudowano.Najważniejsze, że fajnie Ci gra. I masz świadomość, że może być jeszcze lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musicmaniac Napisano 22 stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2014 Myślałem o standach, ale za około pół roku czeka mnie małe przemeblowanie i kolumny będą stać na długiej półce. Dlatego, wydaje mi się, że zakup standów jest trochę bez sensu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts