AudioTube Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 Ok. Thanx Artur. Myślałem, że w Amersfort. Mój sąsiad jest właścicielem tego winkel. Czasem na marktplaats wrzuca jakieś używki z ryską czy czymś takim. Wszystkie Gato mogłem w ten sposób u niego/przez niego posłuchać. Masz fajne kolumny, zatem gratuluję, bo brzmienie fajne zapewne. A design tych duńskich wzmacniaczy to dla mnie top topów. +1 od żony/partnerki😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 7 minut temu, AudioTube napisał: Ok. Thanx Artur. Myślałem, że w Amersfort. Mój sąsiad jest właścicielem tego winkel. Czasem na marktplaats wrzuca jakieś używki z ryską czy czymś takim. Wszystkie Gato mogłem w ten sposób u niego/przez niego posłuchać. Masz fajne kolumny, zatem gratuluję, bo brzmienie fajne zapewne. A design tych duńskich wzmacniaczy to dla mnie top topów. +1 od żony/partnerki😃 Dzieki . Naprawde fajne do tego stopnia ze mialem w planie zamowic od Gato FM30 ale jak wlaczam cos na moich to mysle sobie - czy to warto zamawiac kolumny ktore na palecie przywoza i w razie niewielkich roznic w brzmieniu - co jest mozliwe - a sporych w cenie pakowac i odsylac? No nic, zobacze co bedzie ze wzmakiem i potem sie bede dalej nad kolumnami zastanawial. A juz testowalem ich kilka - MA Gold 100 i 200 5G, Dynaudio EVOKE 30, Sounus Faber Sonetto 2 i 3, Olympica Nova 1, Minima Amator 2 i Electa Amator 3. No i wczoraj Gato Audio FM50 i 15. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 43 minuty temu, AudioTube napisał: A design tych duńskich wzmacniaczy to dla mnie top topów. +1 od żony/partnerki😃 Mnie też się podobał z wyglądu (wersja: orzech). Mojej żonę mniej, ale doceniła go za dźwięk. Najbardziej zaskoczyła mnie reakcja naszej 16-letniej (rok temu) córki. Popatrzyła na tego Amp-a 150 i na mnie, skrzywiła się i powiedziała: "Tato, przecież nie jesteśmy takimi ludźmi. A poza tym - wzmacniacz powinien być duży i czarny." 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 1 godzinę temu, AudioTube napisał: Porównywałem do Audia Flight i jakby powietrze z koła/Audia zeszło. Adam, mógłbyś rozwinąć, bo nie zrozumiałem? W którą stronę była taka przewaga? I który to model Audii Flight? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 Rafał, daj mi w łeb, gdy się może kiedyś spotkamy. Twoja żona była zazdrosna, może😉 Dość żartów. Ta Audia FL to nowy najniższy model z serii…nie wiem, przed dzielonkami zaraz. Czytałem recenzje wtedy, że hoho. A także na innym forum jakie to one/Audia melodyjne, muzykalne itp Połknąłem haczyk i zakupiłem ten model z CD do spółki, na szczęście po dużym upuście. Na Xavianach tych jeszcze na Scanach/150 i 360 plus moich Custom synergii z Audia nie było. Najgorzej na dole. Zamiast krótkich, zwartych impulsów, w utworach, gdzie zdawało mi się, że powinny być właśnie takie, słyszałem jakbym w kaloszach po kałuży skakał. W Gato, obojętnie którym mogłem te impulsy liczyć. Do tego nie firanka, ale kocyk na dęciakach, blachach. Dystrybucja w PL chyba się połapała, bo to nie są popularne klamoty. Nie wiem, może ktoś, kto nie miał żadnego punktu odniesienia mógł być zadowolony. Wzmak pojechał do Belgii, nie dostałem feedbacku. CD u kolegi. On jest zadowolony z niego. Każdy z Gato wzmacniaczy na moich kolumnach/Scany miały zjawiskową makrodynamikę. Mam dość niski pogłos u siebie, można gałę sporo odkręcić i było pieruńsko czysto, energetycznie i jazda bez trzymanki. Szczególnie te D klasowe. Znalazłem zdjęcia. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 @AudioTube Adam, wielkie dzięki za tak szczegółowe i obrazowe porównanie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 Dwie lampki. Ich miejsce jest na wyjściu w źródle. Dla mojego kolegi w identycznym przetworniku one of the best. Precyzja na „dole”, analityczność z gładkością. Ochy i achy. A ja któryś już raz wkładam je i próbuję bez uprzedzeń i tak nawet z czułością po prostu sobie posłuchać, pocieszyć się i zapisać do klubu miłośników tych lampek. Niestety, totalna klapa i więcej szans już im nie dam. Między nami synergii nie ma. Zachęcam Koledzy do jej poszukiwania, ale tak na chłodno i z uśmiechem oraz dużą łyżką racjonalności. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 Jakie to lampki? Bo ze zdjęcia trudno ocenić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 (edytowany) Mullard E180F brandowana jako RCA 6688A Mam jeszcze Tesla E180F Jasna, mega precyzja na midwooferze Ale moja ulubiona to tfu…radziecka 6Ż49P-DR Takiego brzmienia u mnie w salonie nigdy nie słyszałem. Edytowano 20 maja 2023 przez AudioTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 4 godziny temu, Rafał S napisał: Mnie też się podobał z wyglądu (wersja: orzech). Mojej żonę mniej, ale doceniła go za dźwięk. Najbardziej zaskoczyła mnie reakcja naszej 16-letniej (rok temu) córki. Popatrzyła na tego Amp-a 150 i na mnie, skrzywiła się i powiedziała: "Tato, przecież nie jesteśmy takimi ludźmi. A poza tym - wzmacniacz powinien być duży i czarny." Troche sie pogubilem - jesli mozna - o jakich ludzi jej chodzilo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 22 minuty temu, Artur Brol napisał: Troche sie pogubilem - jesli mozna - o jakich ludzi jej chodzilo? Chodzi o to, że żyjemy dość skromnie (pomijając moje ostanie szaleństwa z audio), a ten Gato wygląda luksusowo. Trochę odstawał od mebli z Ikei. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 20 maja 2023 Udostępnij Napisano 20 maja 2023 5 minut temu, Rafał S napisał: Chodzi o to, że żyjemy dość skromnie (pomijając moje ostanie szaleństwa z audio), a ten Gato wygląda luksusowo. Trochę odstawał od mebli z Ikei. Aaa o to. No coz jesli nie daj boze - ze wzgledow finansowych - podazy sladem ojca zrozumie ze czasem pewne rzeczy maja bezwzgledne pierwszenstwo 😏 a dobry dzwiek jest jedna z tych rzeczy 😊 Co do mebli moj zestaw wlasnie z Ikei pod soba ma. Nie gryza sie wcale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 7 godzin temu, Artur Brol napisał: dobry dzwiek jest jedna z tych rzeczy Dobry dźwięk = drogi wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 6 minut temu, KrólKiczu napisał: Dobry dźwięk = drogi wzmacniacz? Dobry dzwięk = dobry wzmacniacz (i cała reszta oczywiście...) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 31 minut temu, KrólKiczu napisał: Dobry dźwięk = drogi wzmacniacz? Nie, niekoniecznie. Na szczęście. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 52 minuty temu, marcinmarcin napisał: Dobry dzwięk = dobry wzmacniacz (i cała reszta oczywiście...) Marcin. Ale jaki to jest ten dobry wzmacniacz (i cała reszta)? Bo przecież to, że mi się coś podoba, nie oznacza, że jest dobre. A ja chciałbym być prawdziwym audiofilem i mieć szacun wśród tej społeczności 😏. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 Jak to jaki/jakie? MOJE 😁 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 12 minut temu, KrólKiczu napisał: A ja chciałbym być prawdziwym audiofilem i mieć szacun wśród tej społeczności 😏. Sebastian, Przełamię lęk, odwagi, a niech się dzieje. Myślę sobie od jakiegoś czasu, a „myślenie” opieram na osobistych obserwacjach i doświadczeniu, że „prawdziwi” audiofile to osoby samotne. Nie w sensie, że nikogo nie mają wokół, ale z z takim poczuciem pustki i przeogromną potrzebą doznania czułości, przytulenia, bliskości. Tą pustkę wypełniają …, a ona nigdy się nie wypełni, ponieważ nie tego potrzebują. Seba😊, obyś nigdy nie trafił do klubu audiofili. A mój szacunek masz od dawna. Za pytania, które stawiasz. Dziękuję. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 55 minut temu, AudioTube napisał: „prawdziwi” audiofile to osoby samotne. Nie w sensie, że nikogo nie mają wokół, ale z z takim poczuciem pustki i przeogromną potrzebą doznania czułości, przytulenia, bliskości. Ładne. Nie wiem, czy prawdziwe, ale ładne, a czasem to ważniejsze od prawdy. Czego zresztą doświadczam również w audio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Songs for Pilots Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 W innych wątkach jest, ale wstawię i tu. Zainteresowałem się audio dopiero pół roku temu. Wcześniej w pracy miałem różne Denony, Marantze i Sony, głośniki od 20 lat zawsze B&W, w zasadzie nie wiem czemu. AKTUALNY SYSTEM SALON Marantz 40n Marantz CD60 KEF R7 Bowers & Wilkins 703 S2 KEF R3 Meta Plan najbliższy: Sprawdzić wzmacniacz Yamaha i Accuphase. Głośniki – Dynaudio Evoke 50. Może jeszcze Michi X3 i Hegel żeby wiedzieć co to jest. AKTUALNY SYSTEM PRACOWNIA KEF R3 Meta Plan najbliższy: Dokupić wzmacniacz, bo same nie grają. Sprawdzić B&W706, Ampion Argon 3. 5 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 No i po testach . Jednak DIA 250s zostaje. AMP-150 na rynek wtorny. 37 minut temu, Songs for Pilots napisał: W innych wątkach jest, ale wstawię i tu. Zainteresowałem się audio dopiero pół roku temu. Wcześniej w pracy miałem różne Denony, Marantze i Sony, głośniki od 20 lat zawsze B&W, w zasadzie nie wiem czemu. AKTUALNY SYSTEM SALON Marantz 40n Marantz CD60 KEF R7 Bowers & Wilkins 703 S2 KEF R3 Meta Plan najbliższy: Sprawdzić wzmacniacz Yamaha i Accuphase. Głośniki – Dynaudio Evoke 50. Może jeszcze Michi X3 i Hegel żeby wiedzieć co to jest. AKTUALNY SYSTEM PRACOWNIA KEF R3 Meta Plan najbliższy: Dokupić wzmacniacz, bo same nie grają. Sprawdzić B&W706, Ampion Argon 3. Kurcze dopiero pol roku i juz takie systemy. Mieszkasz nad salonem? 😄 Tylko tak dalej. Milej zabawy i zadowolenia z odsluchow. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 21 maja 2023 Udostępnij Napisano 21 maja 2023 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: No i po testach . Jednak DIA 250s zostaje. AMP-150 na rynek wtorny. Zbyt mały przyrost jakości, czy wręcz zwycięstwo DIA 250? Napiszesz parę słów więcej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 5 godzin temu, Rafał S napisał: Zbyt mały przyrost jakości, czy wręcz zwycięstwo DIA 250? Napiszesz parę słów więcej? Jak na moje uszy brak różnicy w dzwieku obydwu wzmacniaczy. Takiej namacalnej odrazu do wychwycenia. Niestety jej nie było. Spodziewałem się przynajmniej większego dociążenia dzwieku co byłoby np. słyszalne w większym wydźwięku instrumentów odpowiedzialnych za niskie tony. Jeśli ta różnica tam jest to niewielka. Zbyt mała by uzasadnić zatrzymanie AMP150. Pozatym jest to bardzo dobry amp. Dla kogoś kto chce się pobawić wolnostojacymi przetwornikami - mnie odpowiada wbudowany w DIA250s Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 I jak to z reguły bywa… za długo nie wytrzymałem i trzeba coś pozmieniać aby była kolejna dawka adrenaliny:) Cześć kolekcji dzisiaj pojechała do Amsterdamu…trochę szkoda ale cóż 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 22 maja 2023 Udostępnij Napisano 22 maja 2023 17 godzin temu, Artur Brol napisał: Jak na moje uszy brak różnicy w dzwieku obydwu wzmacniaczy. Takiej namacalnej odrazu do wychwycenia. Niestety jej nie było. Nie znam DIA 250. W Q21 mówili, że różnica dotyczy głównie średnicy i wypełnienia. Że Amp 150 rysuje grubszą kreską, gra z większą namacalnością. No i teoretycznie powinien mieć bardziej nasyconą barwę, co powinno się przełożyć na ciekawsze, bogatsze brzmienie instrumentów akustycznych. Ale może klasa D tak poszła naprzód, że też już to potrafi. W każdym razie, wybrałeś uszami, a to zawsze najlepszy sposób. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts