AudioTube Napisano 17 września Udostępnij Napisano 17 września 14 minut temu, tomek4446 napisał: Wszelkie uwagi bardzo mile będą widziane. Jak wyszedł ecophon u Ciebie na suficie? Dawałeś 60tki czy 120tki?🤪 Czytałem z uwagą o postępach w trakcie remontu. Nie przypominam byś opisywał, że coś z sufitem. Przypuszczam, że o ile możliwe i coś w sprawie pogłosu zrobisz, to największe zmiany w brzmieniu przed Tobą/Wami. A co tam, kładę łeb na pieńku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 września Udostępnij Napisano 17 września 36 minut temu, AudioTube napisał: Jak wyszedł ecophon u Ciebie na suficie? ecop.. Adam Ty mnie chyba nie obrażasz , co ? Sufit czyściutki betonik. Waham się między styrodurem 25-tką , a wełną 11-tką plus opakowania po jajkach 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 17 września Udostępnij Napisano 17 września Wełnę z piórami kurzymi z fotela nie chciałbyś codziennie odkurzaczem. Na pewno masz jakieś Rembrandty pochowane. Na ściany z nimi. A może byś coś z roboty przyniósł? Kawał drewno, drewnopodobnej ramy i tam wełnę,😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 17 września Udostępnij Napisano 17 września 2 minuty temu, AudioTube napisał: Na pewno masz jakieś Rembrandty pochowane. Na ściany z nimi. Miałem , ale Rembrandt za bardzo tłumi wysokie. Kombinuje z Monetem / ponoć te plamki nieźle rozpraszają / lub z Modiglianim , wyostrza kontury 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 17 września Udostępnij Napisano 17 września Jestem za wytłaczankami 🫢 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 17 września Udostępnij Napisano 17 września 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Pomiary wrzucę w wątku o akustyce , ale nie omieszkam Cię powiadomić. Wszelkie uwagi bardzo mile będą widziane. Pewnie za wiele nie pomogę, akustykiem nie jestem. Tu pewnie Bartek coś może podpowie. Ale na pewno z ciekawości zerknę. Zawsze ciekawi mnie jak wyglądają pomiary w pokojach, w których żyjemy na co dzień i jak to wygląda chociażby względem metrażu. W mniejszym pomieszczeniu nawet taka kanapa więcej pochłonie i będzie mieć większy wpływ, niż w dużym. Ale jak masz w planach jeszcze po dokładać jakieś ustroje, to super by było zobaczyć jak krzywa pogłosu będzie się zmieniać i jak to wyglądało przed i po. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 września Udostępnij Napisano 18 września Z duzymj pomieszczeniami jest o tyle wygodnie, że mają więcej modów ale są one mniej dokuczliwe. Natomiast w malych są 2,3 ale raczej bez szans na ich wyeliminowanie. Dnia 17.09.2024 o 10:29, tomek4446 napisał: ecop.. Adam Ty mnie chyba nie obrażasz , co ? Sufit czyściutki betonik. Waham się między styrodurem 25-tką , a wełną 11-tką plus opakowania po jajkach Ecophon nie jest zlym rozwiazaniem. Ma zastosowanie profesjonalne w reżyserkach, montażowniach, studiach. Ma odpowiednie certyfikaty ognio, toksyko itd. No i połozony na całej powierzchni, wyglada. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 września Udostępnij Napisano 18 września Dnia 17.09.2024 o 12:33, zolt napisał: Ale na pewno z ciekawości zerknę. Wstawiłem do działu Akustyka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 18 września Udostępnij Napisano 18 września 10 minut temu, tomek4446 napisał: Wstawiłem do działu Akustyka Już pacze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 21 września Udostępnij Napisano 21 września Zmieniłem kolumny 9 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 9 godzin temu, Webster.brd napisał: Zmieniłem kolumny A co to ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września Aż mi się płakać chce jak na tę ścianę patrzę Tomek to Audio Physic są. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 15 minut temu, Wing0 napisał: Aż mi się płakać chce jak na tę ścianę patrzę Michał , Ty się odwal od tej ściany Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września (edytowany) Ja bym tam widział jakieś ładne, z artystycznym wzorem, absorbery. Mogę zaproponowac firmę Essentials, ale nie wiem czy jeszcze istnieje i czy w Polsce dostępne. U mnie sprawdzają się doskonale. Obudowałem je tylko ramami drewnianymi. Edytowano 22 września przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września Audio physic Midex. Nie będę ukrywał że z chęcią bym coś powiesił na tej ścianie, ale małżonka się nie zgadza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 1 minutę temu, Webster.brd napisał: Audio physic Midex. Nie będę ukrywał że z chęcią bym coś powiesił na tej ścianie, ale małżonka się nie zgadza. Zamów ogromny portret waszych dzieci zrobiony z pianki akustycznej 😁 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 4 minuty temu, Webster.brd napisał: Audio physic Midex I jakie zmiany brzmieniowe? Czy obie pary kolumn miałeś w tym samym czasie/choć krótkim przy odsłuchach? 6 minut temu, Webster.brd napisał: ale małżonka się nie zgadza. A na tv się zgodziła? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 20 minut temu, Webster.brd napisał: Nie będę ukrywał że z chęcią bym coś powiesił na tej ścianie, ale małżonka się nie zgadza. Jest ogrom różnych ustrojów w tym obrazy na wełnie itp tak jak kolega wyżej napisał nawet zdjęcia rodzinne można tak wrzucić. Wiadomo że najlepiej po pomiarach, ale jak to mówią lepszy rydz niż nic, kilka paneli z wełny zawsze na plus działają, a tu coś czuję że jest ładna rzeźnia z basem. A pakując taką kasę w kolumny chociaż minimalnie podziałać z akustyką by się przydało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września Tak sobie mysle, ze gdyby cos z dzwiekiem bylo nie tak, przez ta sciane , to by kolega to juz dawno czyms poprawil. Skoro ma taka sciane, to albo nic zagrazajacego jego audiofilskiemu zdrowiu psychicznemu sie nie dzieje , albo dzieje ale w niewielkim stopniu, mieszczacemu sie w jeszcze w normie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 35 minut temu, Gargan napisał: Zamów ogromny portret waszych dzieci zrobiony z pianki akustycznej 😁 Doskonały pomysł! Wcześniej miałem fyne audio 502, tzn dalej mam, teraz spakowane do kartonów. Jakiś czas stały obok siebie i mogłem porównać. To też nie tak że dźwięk z 502 mi się nie podobał, tylko chciałem coś zmienić, ulepszyc. Niestety nie za bardzo umiem ubierać w słowa moje odczucia odsłuchowe. Różnice: w midexach dużo większa szczegółowość, słychać więcej szczegółów. muzyka jest " wyraźniejsza". Fantastyczna scena. Bas mi się bardziej podoba. Każde ładne brzmi dużo lepiej . Często słucham cicho i przy cichym słuchaniu też jest lepiej niż fyne 502. Midexy mają chyba niższa skuteczność. Tzn fyne wydawały się głośniejsze przy takim samym ustawieniu głośności na wzmacniaczu. Nie robi mi to żadnej różnicy bo nie przekraczam nigdy 1/3 głośności. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 6 minut temu, Artur Brol napisał: to by kolega to juz dawno czyms poprawil Obstawiam, że innym wzmakiem. Źródłem ocieplej grającym lub podstawkami, bo rozwiązują wiele problemów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września Obojetnie czym ☺️ 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 1 minutę temu, Webster.brd napisał: Bas mi się bardziej podoba To fajnie. Solidny fundament to i dom długo nacieszy. Opisałeś roznice a ja zrozumiałem. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września Co to znaczy rzeźnia z basem? Że jest go za dużo, albo że coś dudni? Nic z tych rzeczy. Ani w fyne ani w midexach nie było takich problemów. Poza tą jedną gola ściana która kuje Was w oczy, to reszta pokoju jest bardziej zagospodarowana. Biblioteczki , książki, kwiaty, zasłonki i inne bibeloty. Także to nie jest tak że pokój jest pusty. Nie ma też w nich echa ani żadnych pogłosów . Racja że jakieś ustroje akustyczne coś by zmienily, ale tragedii nie ma. Jedyny problem to może taki że basu jest trochę za mało ale to pewnie wina dużego pomieszczenia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gargan Napisano 22 września Udostępnij Napisano 22 września 38 minut temu, Artur Brol napisał: Tak sobie mysle, ze gdyby cos z dzwiekiem bylo nie tak, przez ta sciane , to by kolega to juz dawno czyms poprawil. Skoro ma taka sciane, to albo nic zagrazajacego jego audiofilskiemu zdrowiu psychicznemu sie nie dzieje , albo dzieje ale w niewielkim stopniu, mieszczacemu sie w jeszcze w normie. Nasz kolega słucha po cichu, dlatego nie ma problemów z akustyką. Poczekajmy aż dojdzie do wieku audiofilskiego i zacznie słuchać głośno. Wtedy zacznie poprawiać akustyką pomieszczenia 🙂 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts