DiBatonio Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 6 godzin temu, Rega napisał: Działa idealnie. Nie buczy i się nie grzeje. W dodatku z oryginalnym, japońskim gniazdkiem. W tamtym przypadku chodziło, aby mógł wpinać się kablem z wtykiem schuko, dlatego trzeba było wywalić ichnie gniazda. Ominąć bezpiecznik i tylko kabel furutecha 314 Ag był potrzebny do zasilania tego trafa, po przejściu ponownie na to zasilanie po tych modyfikacjach kolega zwariował 🤭 Powiem tylko, że wcześniej tam na wyjściu było tylko 98V dlaczego ? Można się tylko domyślać, bo po zamianie i ominięciu niepotrzebnych połączeń, kabelków itd. nagle 2V się odzyskały i jak widać na foto równiutkie 100V. Jaja jakieś, ale jednak. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 Panowie I Panie. Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom życzę. Oby był spokojniejszy od obecnego mijającego, oby walki na wschodzie dobiegły końca, Europa stała się znów bezpiecznym miejscem, Unia Europejska wcisnęła przycisk reset i zamiast skupiać się na Zielonym Planem, zaczęła odbudowywać to co przy jego pomocy zniszczyła. Oby Wam dopisywało szczęście, które będziecie mogli z rodziną i przyjaciółmi dzielić. Dużo uśmiechu i zrealizowania planów. I co bardzo ważne, jak najwięcej przyjemności że słuchania muzyki, obojętnie na jakim sprzęcie. 5 1 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 Życzenia mile widziane w odpowiednim wątku. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 Życzenia to są życzenia, a nie zmienianie tematu wątku. Tutaj wpisałem, bo nie myślałem że nawet na takie coś jest specjalne miejsce, a już że się to komuś nie spodoba, to mi nawet do głowy nie przyszło. Jakże sie myliłem 😁 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 A u mnie ostatnio rzutem na taśmę wpadł odtwarzacz CD do kompletu ! P.s. Udanej zabawy dzisiaj ! 4 3 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 Pierwszy raz widzę ta markę, ładne. P.S. Dzięki i wzajemnie. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 1 godzinę temu, audiowit napisał: Życzenia mile widziane w odpowiednim wątku. Widzę że jeszcze nie wypite 🤣 Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 (edytowany) 20 minut temu, Artur Brol napisał: Pierwszy raz widzę ta markę, ładne. P.S. Dzięki i wzajemnie. to początkowa linia Mike'a Bladeliusa - S.A.T. - Swedish Audio Technology. Edytowano 31 grudnia 2024 przez Adamo666 3 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 Późniejsze Bladeliusy miały taki sam/podobny design. 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 1 godzinę temu, Adamo666 napisał: to początkowa linia Mike'a Bladeliusa - S.A.T. - Swedish Audio Technology. Zacnie wyglądają! Jak jeszcze tak grają to już w ogóle super. Też pierwszy raz chyba widzę tą markę. 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 31 grudnia 2024 Napisano 31 grudnia 2024 Dnia 29.12.2024 o 18:52, Kraft napisał: Ślicznie, ale przewieś te hexagony gdziekolwiek indziej. One w tym miejscu nic nie dają. To nic dziwnego że nie słyszysz różnicy. 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 1 stycznia Napisano 1 stycznia Ok. Przepraszam za moją niezamierzoną impertynencję. 1 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 1 stycznia Napisano 1 stycznia 13 godzin temu, rajdek napisał: To nic dziwnego że nie słyszysz różnicy. Lepiej czasem posłuchać mądrzejszego, a nie odgryzać się... Kraft w tym przypadku ma pełną rację, choć nie wiem czy tak gigantyczny ustrój gdziekolwiek coś wniesie poza efektem wizualnym 1 Odpisz, cytując
rajdek Napisano 1 stycznia Napisano 1 stycznia To moja wina, zapomniałem włączyć wzmacniacz do zdjęcia. Odpisz, cytując
Adamo666 Napisano 1 stycznia Napisano 1 stycznia 15 godzin temu, marcinmarcin napisał: Zacnie wyglądają! Jak jeszcze tak grają to już w ogóle super. Też pierwszy raz chyba widzę tą markę. kawał starej dobrej szkoły budowy sprzętu hi-fi - jak dla mnie gra super Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia (edytowany) Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem. Edytowano 2 stycznia przez Rega 5 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia 4 minuty temu, Rega napisał: Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem. Mniam. 20 bitów też wystarczy 😉 Też bym taki chciałem, ustawiam się w kolejce jakby coś nie pykło. Chyba, że zdążę wcześniej transport chiński zanabyć 🤭 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia 6 minut temu, Rega napisał: Nowy (stary) nabytek. Gratulacje. Ostatnio porównywałem dźwięk Meridiana jako transport z dac-iem w postaci RME , a samym Meridianem po RCA. Meridian wygrał Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia (edytowany) A jak zdradzę cenę to Wam czapki pospadają.🤣. A co mi tam - równowartosć 575 zł PS. Poprawka - już mam i pilota😀 Edytowano 2 stycznia przez Rega 4 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia Za 1000 biere, ale zez pilotem 😉 Na yebayu wiszą chyba w okolicach 1700-1800pln. W nich chyba siedzą lasery Philipsa, ale mogę się mylić. 15 minut temu, tomek4446 napisał: Gratulacje. Ostatnio porównywałem dźwięk Meridiana jako transport z dac-iem w postaci RME , a samym Meridianem po RCA. Meridian wygrał To możliwe , większość odtwarzaczy CD raczej lepiej gra jako odtwarzacz niż jako transport. Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia (edytowany) Tak, ten też ma Philipsa. No, ale na razie nie jest na sprzedaż. A możliwe , że nigdy. Prędziej Micromega lub Marantz 63 MK2 KIS ( z nowym laserem). Edytowano 2 stycznia przez Rega 1 Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia Właśnie otwieram muzeum audio. Możesz być pierwszym darczyńcą.😆 1 Odpisz, cytując
Rega Napisano 2 stycznia Napisano 2 stycznia Zastanowię sie ,co mógłbym Ci sprezentowac. Moze nagrywarke Panasonic z dyskiem? 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts