Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 godzin temu, Rega napisał:

Działa idealnie. Nie buczy i się nie grzeje. W dodatku z oryginalnym, japońskim gniazdkiem.

W tamtym przypadku chodziło, aby mógł wpinać się kablem z wtykiem schuko, dlatego trzeba było wywalić ichnie gniazda.

Ominąć bezpiecznik i tylko kabel furutecha 314 Ag był potrzebny do zasilania tego trafa, po przejściu ponownie na to zasilanie po tych modyfikacjach kolega zwariował 🤭

Powiem tylko, że wcześniej tam na wyjściu było tylko 98V dlaczego ? Można się tylko domyślać, bo po zamianie i ominięciu niepotrzebnych połączeń, kabelków itd. nagle 2V się odzyskały i jak widać na foto równiutkie 100V.

Jaja jakieś, ale jednak.

Napisano

Panowie I Panie.

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom życzę. 

Oby był spokojniejszy od obecnego mijającego,  oby walki na wschodzie dobiegły końca,  Europa stała się znów bezpiecznym miejscem,  Unia Europejska wcisnęła przycisk reset i zamiast skupiać się na Zielonym Planem, zaczęła odbudowywać to co przy jego pomocy zniszczyła.

Oby Wam dopisywało szczęście, które będziecie mogli z rodziną i przyjaciółmi dzielić.

Dużo uśmiechu i zrealizowania planów.

I co bardzo ważne, jak najwięcej przyjemności że słuchania muzyki, obojętnie na jakim sprzęcie.

Napisano

Życzenia to są życzenia, a nie zmienianie tematu wątku.

Tutaj wpisałem, bo nie myślałem że nawet na takie coś jest specjalne miejsce, a już że się to komuś nie spodoba, to mi nawet do głowy nie przyszło. 

Jakże sie myliłem 😁

Napisano (edytowany)
20 minut temu, Artur Brol napisał:

Pierwszy raz widzę ta markę, ładne.

P.S. Dzięki i wzajemnie.

to początkowa linia Mike'a Bladeliusa - S.A.T. - Swedish Audio Technology.

Edytowano przez Adamo666
Napisano
13 godzin temu, rajdek napisał:

To nic dziwnego że nie słyszysz różnicy.

Lepiej czasem posłuchać mądrzejszego, a nie odgryzać się... Kraft w tym przypadku ma pełną rację, choć nie wiem czy tak gigantyczny ustrój gdziekolwiek coś wniesie poza efektem wizualnym ;)

Napisano
15 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Zacnie wyglądają! Jak jeszcze tak grają to już w ogóle super. Też pierwszy raz chyba widzę tą markę.

kawał starej dobrej szkoły budowy sprzętu hi-fi - jak dla mnie gra super :)

Napisano (edytowany)

Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem.

image.png.4f1ee0ed0f09824df06a4fbf714ed48a.png

image.png.9c5d98545c81bf3999b34dd8edd60889.png

Edytowano przez Rega
Napisano
4 minuty temu, Rega napisał:

Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem.

image.png.4f1ee0ed0f09824df06a4fbf714ed48a.png

image.png.9c5d98545c81bf3999b34dd8edd60889.png

Mniam.

20 bitów też wystarczy 😉

Też bym taki chciałem, ustawiam się w kolejce jakby coś nie pykło.

Chyba, że zdążę wcześniej transport chiński zanabyć 🤭

Napisano (edytowany)

A jak zdradzę cenę to Wam czapki pospadają.🤣. A co mi tam - równowartosć 575 zł

PS. Poprawka - już mam i pilota😀

Edytowano przez Rega
Napisano

Za 1000 biere, ale zez pilotem 😉

Na yebayu wiszą chyba w okolicach 1700-1800pln.

W nich chyba siedzą lasery Philipsa, ale mogę się mylić.

15 minut temu, tomek4446 napisał:

Gratulacje. Ostatnio porównywałem dźwięk Meridiana jako transport z dac-iem w postaci RME , a samym Meridianem po RCA. Meridian wygrał :) 

To możliwe , większość odtwarzaczy CD raczej lepiej gra jako odtwarzacz niż jako transport.

Napisano (edytowany)

Tak, ten też ma Philipsa. No, ale na razie nie jest na sprzedaż. A możliwe , że nigdy. Prędziej Micromega lub Marantz 63 MK2 KIS ( z nowym laserem).

Edytowano przez Rega