Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

6 godzin temu, Rega napisał:

Działa idealnie. Nie buczy i się nie grzeje. W dodatku z oryginalnym, japońskim gniazdkiem.

W tamtym przypadku chodziło, aby mógł wpinać się kablem z wtykiem schuko, dlatego trzeba było wywalić ichnie gniazda.

Ominąć bezpiecznik i tylko kabel furutecha 314 Ag był potrzebny do zasilania tego trafa, po przejściu ponownie na to zasilanie po tych modyfikacjach kolega zwariował 🤭

Powiem tylko, że wcześniej tam na wyjściu było tylko 98V dlaczego ? Można się tylko domyślać, bo po zamianie i ominięciu niepotrzebnych połączeń, kabelków itd. nagle 2V się odzyskały i jak widać na foto równiutkie 100V.

Jaja jakieś, ale jednak.

Panowie I Panie.

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom życzę. 

Oby był spokojniejszy od obecnego mijającego,  oby walki na wschodzie dobiegły końca,  Europa stała się znów bezpiecznym miejscem,  Unia Europejska wcisnęła przycisk reset i zamiast skupiać się na Zielonym Planem, zaczęła odbudowywać to co przy jego pomocy zniszczyła.

Oby Wam dopisywało szczęście, które będziecie mogli z rodziną i przyjaciółmi dzielić.

Dużo uśmiechu i zrealizowania planów.

I co bardzo ważne, jak najwięcej przyjemności że słuchania muzyki, obojętnie na jakim sprzęcie.

Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem.

image.png.4f1ee0ed0f09824df06a4fbf714ed48a.png

image.png.9c5d98545c81bf3999b34dd8edd60889.png

Edytowano przez Rega

4 minuty temu, Rega napisał:

Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem.

image.png.4f1ee0ed0f09824df06a4fbf714ed48a.png

image.png.9c5d98545c81bf3999b34dd8edd60889.png

Mniam.

20 bitów też wystarczy 😉

Też bym taki chciałem, ustawiam się w kolejce jakby coś nie pykło.

Chyba, że zdążę wcześniej transport chiński zanabyć 🤭

Za 1000 biere, ale zez pilotem 😉

Na yebayu wiszą chyba w okolicach 1700-1800pln.

W nich chyba siedzą lasery Philipsa, ale mogę się mylić.

15 minut temu, tomek4446 napisał:

Gratulacje. Ostatnio porównywałem dźwięk Meridiana jako transport z dac-iem w postaci RME , a samym Meridianem po RCA. Meridian wygrał :) 

To możliwe , większość odtwarzaczy CD raczej lepiej gra jako odtwarzacz niż jako transport.