DiBatonio Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 6 godzin temu, Rega napisał: Działa idealnie. Nie buczy i się nie grzeje. W dodatku z oryginalnym, japońskim gniazdkiem. W tamtym przypadku chodziło, aby mógł wpinać się kablem z wtykiem schuko, dlatego trzeba było wywalić ichnie gniazda. Ominąć bezpiecznik i tylko kabel furutecha 314 Ag był potrzebny do zasilania tego trafa, po przejściu ponownie na to zasilanie po tych modyfikacjach kolega zwariował 🤭 Powiem tylko, że wcześniej tam na wyjściu było tylko 98V dlaczego ? Można się tylko domyślać, bo po zamianie i ominięciu niepotrzebnych połączeń, kabelków itd. nagle 2V się odzyskały i jak widać na foto równiutkie 100V. Jaja jakieś, ale jednak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Panowie I Panie. Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom życzę. Oby był spokojniejszy od obecnego mijającego, oby walki na wschodzie dobiegły końca, Europa stała się znów bezpiecznym miejscem, Unia Europejska wcisnęła przycisk reset i zamiast skupiać się na Zielonym Planem, zaczęła odbudowywać to co przy jego pomocy zniszczyła. Oby Wam dopisywało szczęście, które będziecie mogli z rodziną i przyjaciółmi dzielić. Dużo uśmiechu i zrealizowania planów. I co bardzo ważne, jak najwięcej przyjemności że słuchania muzyki, obojętnie na jakim sprzęcie. 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Życzenia mile widziane w odpowiednim wątku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Życzenia to są życzenia, a nie zmienianie tematu wątku. Tutaj wpisałem, bo nie myślałem że nawet na takie coś jest specjalne miejsce, a już że się to komuś nie spodoba, to mi nawet do głowy nie przyszło. Jakże sie myliłem 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 A u mnie ostatnio rzutem na taśmę wpadł odtwarzacz CD do kompletu ! P.s. Udanej zabawy dzisiaj ! 4 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Pierwszy raz widzę ta markę, ładne. P.S. Dzięki i wzajemnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 1 godzinę temu, audiowit napisał: Życzenia mile widziane w odpowiednim wątku. Widzę że jeszcze nie wypite 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 (edytowany) 20 minut temu, Artur Brol napisał: Pierwszy raz widzę ta markę, ładne. P.S. Dzięki i wzajemnie. to początkowa linia Mike'a Bladeliusa - S.A.T. - Swedish Audio Technology. Edytowano 31 grudnia 2024 przez Adamo666 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Późniejsze Bladeliusy miały taki sam/podobny design. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 1 godzinę temu, Adamo666 napisał: to początkowa linia Mike'a Bladeliusa - S.A.T. - Swedish Audio Technology. Zacnie wyglądają! Jak jeszcze tak grają to już w ogóle super. Też pierwszy raz chyba widzę tą markę. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 31 grudnia 2024 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2024 Dnia 29.12.2024 o 18:52, Kraft napisał: Ślicznie, ale przewieś te hexagony gdziekolwiek indziej. One w tym miejscu nic nie dają. To nic dziwnego że nie słyszysz różnicy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Środa o 08:57 Udostępnij Napisano Środa o 08:57 Ok. Przepraszam za moją niezamierzoną impertynencję. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano Środa o 09:06 Udostępnij Napisano Środa o 09:06 13 godzin temu, rajdek napisał: To nic dziwnego że nie słyszysz różnicy. Lepiej czasem posłuchać mądrzejszego, a nie odgryzać się... Kraft w tym przypadku ma pełną rację, choć nie wiem czy tak gigantyczny ustrój gdziekolwiek coś wniesie poza efektem wizualnym 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Środa o 09:17 Udostępnij Napisano Środa o 09:17 To moja wina, zapomniałem włączyć wzmacniacz do zdjęcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo666 Napisano Środa o 10:35 Udostępnij Napisano Środa o 10:35 15 godzin temu, marcinmarcin napisał: Zacnie wyglądają! Jak jeszcze tak grają to już w ogóle super. Też pierwszy raz chyba widzę tą markę. kawał starej dobrej szkoły budowy sprzętu hi-fi - jak dla mnie gra super Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 19:04 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:04 (edytowany) Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem. Edytowano wczoraj o 19:06 przez Rega 5 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano wczoraj o 19:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:11 4 minuty temu, Rega napisał: Nowy (stary) nabytek. Co prawda bez pilota, ale już uruchomiłem moich znajomków w Danii. Obiecują załatwić w ciągu 1-2 miesięcy. Nie jest to wypas typu 508.24, ale dla mnie wystarczy. Stan sklepowy. Będzie okazja porównać z Micromegą oraz Marantzem. Mniam. 20 bitów też wystarczy 😉 Też bym taki chciałem, ustawiam się w kolejce jakby coś nie pykło. Chyba, że zdążę wcześniej transport chiński zanabyć 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano wczoraj o 19:13 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:13 6 minut temu, Rega napisał: Nowy (stary) nabytek. Gratulacje. Ostatnio porównywałem dźwięk Meridiana jako transport z dac-iem w postaci RME , a samym Meridianem po RCA. Meridian wygrał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 19:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:15 (edytowany) A jak zdradzę cenę to Wam czapki pospadają.🤣. A co mi tam - równowartosć 575 zł PS. Poprawka - już mam i pilota😀 Edytowano wczoraj o 19:27 przez Rega 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano wczoraj o 19:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:28 Za 1000 biere, ale zez pilotem 😉 Na yebayu wiszą chyba w okolicach 1700-1800pln. W nich chyba siedzą lasery Philipsa, ale mogę się mylić. 15 minut temu, tomek4446 napisał: Gratulacje. Ostatnio porównywałem dźwięk Meridiana jako transport z dac-iem w postaci RME , a samym Meridianem po RCA. Meridian wygrał To możliwe , większość odtwarzaczy CD raczej lepiej gra jako odtwarzacz niż jako transport. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 19:31 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:31 (edytowany) Tak, ten też ma Philipsa. No, ale na razie nie jest na sprzedaż. A możliwe , że nigdy. Prędziej Micromega lub Marantz 63 MK2 KIS ( z nowym laserem). Edytowano wczoraj o 19:32 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano wczoraj o 20:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:43 Rega jesteś farciarz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 20:50 Udostępnij Napisano wczoraj o 20:50 Eeeeee tam. Same eksponaty muzealne🙄. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano wczoraj o 21:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:00 Właśnie otwieram muzeum audio. Możesz być pierwszym darczyńcą.😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano wczoraj o 21:21 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:21 Zastanowię sie ,co mógłbym Ci sprezentowac. Moze nagrywarke Panasonic z dyskiem? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts