Skocz do zawartości

Wasze systemy...

npl

Recommended Posts

14 minut temu, KrólKiczu napisał:

Jacek ale żeby być melomanem nie trzeba mieć setki, tysiąca czy miliona płyt. Ba, można ich nie mieć w ogóle 🙂

Ciekawa teza, bo jak pojawiają się zdjęcia z pokojami odsłuchowymi, gdzie regały są pelne płyt winylowych, czy CD to zawsze pada hasło, że to pokój melomana, a nie audiofila. 

Zatem czas to zmienić i nie omieszkam przy najbliższej okazji takich komentarzy do zdjęcia odesłać piszących do Ciebie. Może im wyjaśnisz, bo są w błędzie. 

Swoją drogą to tak jakby powiedzieć o molach książkowych, że nie potrzebują książek 🤭🤭🤭😁

Ale jak widać, zawsze można pewne hasła nagiąć pod siebie. 😉

Dobra, ja wracam do tematu z kolegami.

Miłego weekendu Seba.

11 minut temu, RLC2 napisał:

5,7 kg 

O nawet fajne tylko troszkę za szerokie.

Dlaczego? 

Kiedyś, żeby komus pokazać co robią podstawiałem je pod Hegla HD12 3szt i nie było problemu, za to mina kolegi po tym jak ponownie włączyłem ten sam kawałek bezcenna 🤭

Bierz deskę z IKEI, ale z bambusa, znajdziesz mniejsze niż ta z linku, tylko nie wiem, czy będą grube.

Edytowano przez DiBatonio

3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał:

Podobnie też..... By być audiofilem nie trzeba mieć podstawek pod kable czy elektronikę. 

Zgadza się,  to tylko wymysł tych, którzy negują zasadność używania lepszych kabli, podstawek i innych poprawiaczy. 

1 minutę temu, Wing0 napisał:

@DiBatonio tak lekkie po 1 kg mają nie wiem czy wpływają jakoś znacząco przy solidnej obudowie. 

A to stary głośnik nadgryziony zębem czasu ;)

To są aktywne monitorki, dlatego zabrakło elektroniki do dociążenia tymi stoperami?

🤭

3 minuty temu, DiBatonio napisał:

To są aktywne monitorki, dlatego zabrakło elektroniki do dociążenia tymi stoperami?

No dokładnie :). Trochę przeszacowalem ich średnicę. Hub jest malutki, konwerter spdif też i tak nie ma na czym ich postawić, ale jak będę robił obok pokój pójdą tam AMT to się jakiś wzmacniacz kupi i odciąży 😆

IMG_20250201_162833.jpg

11 minut temu, DiBatonio napisał:

to tylko wymysł tych, którzy negują zasadność używania lepszych kabli, podstawek i innych poprawiaczy. 

Najdziwniejsze że powyższą zasadność neguje chyba środowisko szczególnie narażone na np. Wibracje (tak przynajmniej to widzę patrząc "z boku").

Ps: może warto "przetransportować" się do tematu wibracje i drgania🤔?

Edytowano przez Chyba Miro 84

14 minut temu, Rega napisał:

@Wing0 - nie wątpie, że Twoje kolumny grają pięknie, ale pomyśl jak by zagrały gdybyś te porwane przez kota zawieszenia wymienił na nowe😋

Roman szczerze to nie wiem czy pięknie, wystarczająco dla mnie co nie zmienia faktu że za AMT i lampa czasem tęsknię. Stąd też postanowiłem nie sprzedawać AMT i za jakiś rok czy dwa jak dożyje kupię sobie lampkę czy stary tranzystorek do drugiego pokoju ;). A co do membran kota nie mam 😜 jeszcze mi daleko do stereotypowego audiofila ;)

1 godzinę temu, DiBatonio napisał:

Jakich płyt, meblowych (wiórowych)?

Oooo, widzę, że stosujesz stopery do drzwi 😉

Tanio, a bywa, że pomaga.

Na moich ProAcach stawiałem po sztuce, jednak wolę beż. Generalnie ich obudowa jest strojona na 300-400Hz i stawianie na nich czegokolwiek troszkę kastruje sznyt ProAcow I zabiera ten rezonans w okolicach 400Hz.

A jest on zabiegiem celowym producenta. Warto spróbować na elektronice, czy kolumienkach  zwłaszcza tam, gdzie może trochę za dużo rozmycia, basu lub innego zakresu pasma.

Artur, ja znam na tym forum kilku, co chętnie przyjmą za darmo.

Ale nie będę pisać nicków.

Proponuję wystawić w zakładce SPRZEDAM z informacją, że oddasz za darmo za ewentualny koszt wysyłki.

Pewno się znajdą chętni,  a Ty prędzej się ich pozbędziesz. 

Możesz też na OLX, tam na hasło oddam za darmo ustawi się kolejka,mwierz mi, największą będzie ta z Polski. 😉

Może jak mówisz,  w sprzedam zamieszczę.

To dopiero jak kabel dostanę z Linsoul.

Trafiłem na ich Nowy Rok, więc będzie male opóźnienie. 

Jakby jednak co, to jakby ktoś z Was miał ochotę, na takie małe coś, zapraszam.