adamson Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2010 Dzisiaj odebrałem z Empiku Dire Straits: on every street ; mam to jeszcze na kasecie magnetofonowej Taktu - "oryginał" jeszcze sprzed epoki hologramów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 13 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2010 Kupiłem sobie trzy płytki i to wszystkie czarne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowhand Napisano 14 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2010 dzis zanabylem 3 plytyTerminal "tree of life" http://www.empik.com/tree-of-lie-muzyka,prod52110218,pbardzo dobra i dobrze brzmiaca polska plyta (gitarowa) a la dream Theaterza kazdym razem slucha sie coraz lepiej...Natu+Envee "Maupka comes home"http://www.empik.com/maupka-comes-home-muzyka,prod2760006,pjedna z siost Sistars, plytka rnb, fajne aranze, bardziej zyciowa niz solowa plyta siostry Pauliny...Wlodek Pawlik "Grand piano"http://www.empik.com/grand-piano-muzyka,prod7730023,pmusze sie jeszcze przekonac.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 19 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2010 Takie coś chyba można pozostawić bez komentarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanczoPancza Napisano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2010 Wlasnie przyszly wiec na goraco, podwojny LP Led Zeppelin - "The Song Remains The Same" oczywiscie czarne Rok 1976 pierwsze tloczenie, wydanie Swan Song UK. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2010 U mnie kilka dni temu - Chris Botti - Italiawydanie: Decca Music Group Limited, London. En. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 21 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2010 "Italia"???Czy angielskie wydanie jest tak samo przesterowane, jak polskie??? Mam jednak nadzieję, że nie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2010 Bert masz to samo ? o rany tak tak przester przester aż byłem zaskoczony zniesmaczony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 21 kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2010 Muzyczny Przyjacielu!Płytę "Italia" otrzymałem do posłuchania od mojego serdecznego kolegi. Podczas odsłuchu okazało się, że realizator wychodził sobie na papieroska - powiedzmy szczerze - na fajkę, zamiast pilnować konsolety. Pomimo faktu, że płyta muzycznie w sumie OK - nie da się tego słuchać!Dramat!Dla realizatora - za karę - trzydzieści lat słuchania Mandaryny i C.C. Catch! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2010 Bertwysłuchałem przester ..chyba w dwóch kawałkach taki, że głowa mała...Dla realizatora dorzucimy... : skoro Mandaryna. to jej byłego męża z bandem ich troje .. i tak do usranej śmierci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2010 >Sanczo jak przesłuchasz Zeppów ,to napisz jak zrealizoway jest ten winyl.Miałem go jeszcze z 15 lat temu i było raczej słabo ale miałem wtedy mało "wypasionego gramiaka" jakiegoś Duala ,więc może dlatego,dzisiaj mam sprzęt trochę lepszy, może ocenił bym inaczej ?Posiadam tę płytę na CD ,wydanie japońskie ....... pozytywnie oceniam realizacje ...ale tylko na słuchawkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 22 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2010 Dzisiaj dotarła do mnie zakupiona na Alle-drogo przedostatnia brakująca do pełnej dyskografi płyta Larrego Fasta grającego solo pod nazwą Synergy. Nosi ona tytuł METROPOLITAN SUITE a wydana przez "Passport". Płytka troszkę inna od pozostałych dokonań Larrego ale nie mniej ciekawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 23 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2010 Wczoraj popołudniowe zakupy w empiku zagwarantowały mi: 3 płytową składankę - tworzoną oraz polecana przez Marka Wiernika smooth jazz po polsku oraz jazzowanie w stylu Możdżera Lesłąw Możdżer - sextet Nagrania z 1996 r. w wyjątkowym składzie: Piotr Wojtasik (trąbka, flugelhorn), Adam Pierończyk i Maciej Sikała (saksofony), Lesław Możdżer (fortepian), Adam Kowalewski (bas) i Jacek Olter (perkusja). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanczoPancza Napisano 28 kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2010 W weekend kupilem sobie CD Diana Krall - "The Look Of Love"Fono mysle ze nie jestem miarodajnym recenzentem jako ze malo osluchany jestem a i sprzet kiepski. W mojej ocenie wyglada to tak:Jak na plyte koncertowa mysle ze jest calkiem niezle mam tez Deep Purple koncertowa i tam jest gorzej. Jest kilka momentow ze ciezko sie slucha ale ogolnie ok. W porownaniu z polskimi wydaniami nawet studyjnymi jest duzo lepsza nie wiem jak wypadla by na lepszym sprzecie, mysle ze iz wiecej sprzet przekazuje szczegolow tym bedzie gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 11 maja 2010 Udostępnij Napisano 11 maja 2010 Świetna płytka Diany, mam ją Dawno nie kupiłam żadnej ciekawej, kolekcjonuję za to EP-ki różne. Ostatnio znów niczego jednak nie słucham prócz radia (tylko Ania Movie była na tapecie, ale usnęłam). Chyba, że ćwiczę, hehe. Wtedy Snap i Vanilla Ice - rytm w sam raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drugimarcin Napisano 12 maja 2010 Udostępnij Napisano 12 maja 2010 Cytat Wtedy Snap i Vanilla Ice - rytm w sam raz. Niezle hity. Oops Up Snapu lecial bez przerwy z kasety na wycieczce szkolnej nascie lat temu.Diane tez ostatnio kupilem, ale "The girl in the other room", oprocz tego Joe Satriani "Strange beutiful music". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 16 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2010 Jeden rajd przez sklep = cztery płyty w koszyku = mniej na koncie . Ale było warto.1. Kattorna "Straying To The Moon"; 2. Inga Lewandowska Kuba Stankiewicz "Ulice Wielkich Miast"; 3. Możdżer, Griese, Nonnenmacher, Schauble "Words";4. Carmen Cuesta "Mi Bossa Nova". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 17 maja 2010 Udostępnij Napisano 17 maja 2010 Bert !! Mam podobnie, tyle, że zamówiłem płyty przez netByć może dziś będzie przesyłka .. zamówiłem kilka banalnych tytułów za grosze Ale zauważyłem, że w domu panuje tak różnorodny styl słuchania muzyki oraz jego typów, że trzeba być gotowym na wszystko Alleeeeeeeeeeeeeeeeeee - przebiłem Ciebie w ilości 7sztuk szczegóły niebawem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 21 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2010 Zakupów ciąg dalszy. Tym razem w moje łapy wpadła płyta "Vocabularies" Bobby'ego McFerrin'a oraz płyta "Jerzy Wasowski - Songbook" nagrana w składzie Bogdan Hołownia, Greg Hopkins, Joe Hunt, Bronek Suchanek, Jerry Vejmola. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 23 maja 2010 Udostępnij Napisano 23 maja 2010 Robert Gawliński "Kalejdoskop" ,pożyczony od kolegi w celu przesłuchania ,na szczęście nie kupiłem Z dokonań Wilków jak i Roberta Gawlińskiego cenię tylko dwie płyty " pierwszą i z rozpędu drugą chociaż ona "szła"już w kierunku komercji.Co można napisać o tej płycie :z pozytywów chyba to ,że jest dobrze zrealizowana chociaż wg. mnie tak jak wiekszośćwspółczesnych produkcji "przesterowana" ,warstwa muzyczna na niezłym poziomie.Warstwa tekstowa oraz wykonanie ,słabo ,jeżeli Robert sam pisał te teksty a wszystko na to wskazuje to nastapił drastycznyspadek formy ,ociera się to momentami o grafomaństwo .Niestety jest to bolączka większości polskich wokalistów ,którym sięwydaje ,że potrafią pisać dobre teksty bo tylko w ten sposób mogą pokazać i przekazać swoje uczucia a wystarczy oprzeć sięna pracy zawodowych tekściarzy i poetów o ile tacy jeszcze istnieją .W sumie pozycja dla zwolenników talentu Roberta ,można też słuchać w samochodzie o ile potrakuje się to po "całości"nie wgłębiając się w "warstwę tekstową". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 27 maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2010 Caci vorba, czyli szczera mowa” - tak właśnie Cyganie z bałkańskich bezdroży mówią o swojej muzyce.I szczerze rekomenduję tę płytę, zarówno jeżeli chodzi o zawartość muzyczną, jak i o jakość nagrania! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 maja 2010 Udostępnij Napisano 27 maja 2010 Reprezentant poznańskich ulic w najwyższej formie... Rychu Peja SoLUfka - "Na serio". Bardzo dobry album, pokazuje, że płyty hip-hopowe nie muszą mówić tylko i wyłącznie o biedzie i wszystkim co najgorsze. Peja nagrał sporo uczuciowych kawałków, szczerze mówiąc zdziwiłem się słuchając płytki w całosci pierwszy raz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 27 maja 2010 Udostępnij Napisano 27 maja 2010 Pacio - potwierdzam wyjątkowo płyta ta mi podeszła zgadzam się z Tobą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 28 maja 2010 Udostępnij Napisano 28 maja 2010 "Farinelli ,ostatni kastrat" muzyka do filmu z przepięknie zmiksowanym głosem Ewy Małas-Godlewskiej /sopran liryczno-koloraturowy/oraz amerykańskiego kontratenora Dereka Lee Ragina.Dzisiaj przyszła ,czy raczej przyleciała ze Stanów więc nie mogłem sie oprzeć i wrzuciłem do playerka.Jako,że pora póżna to na słuchawkach i wzm. słuchawkowym a jutro z rańca przyfuluje na kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 30 maja 2010 Udostępnij Napisano 30 maja 2010 Dawno nie miałem takiego szczęscia w MM przy alei Krakowskiej kupiłem wczoraj album The CURE - "The head on the door". Nie dosć, że super materiał muzyczny, to jeszcze wydanie japońskie i w dodatku za pół ceny (na wkładce jest cena 2800JPY <ok. 100zł>, a ja zapłaciełm 55zł) Więcej takich okazji w sklepie "nie dla idiotów" proszę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts