pacio94 Napisano 13 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2010 Kolejny krążek rodem z poznańskich Jeżyc. Projekt Peji - Rychu Peja Solufka, tym razem album #1 pod mocnym tytułem "Styl życia G'N.O.J.A.". Jesli chodzi o sam materiał muzyczny (aranżacje) to naprawdę wysoki poziom, z użyciem fortepianu (oczywiscie z syntezatora) i różnych innych niespotykanych w rapie instrumentów. Sama liryka może nie tak dobra jak w "Na serio", jednak trzyma jak zwykle równy poziom. Fanom polecam, innym radzę posłuchać przed zakupem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 14 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2010 Lughard, artur77!Gratulacje z nabytków!Ja zamówiłem płytę wykonawczyni BUIKA i tytule "EL ULTIMO TRAGO" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lughard Napisano 19 sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2010 Dwa dni temu dotarła do mnie 8-płytowa wspomniana wcześniej kolekcja marzeń: Karajan - Czajkowski . W zestawie znalazły się:1. I Symfonia g-moll "Zimowe marzenia"; Eugeniusz Oniegin (Polonez i Walc); Marsz niewolników2. II Symfonia c-moll "Małorosyjska"; Uwertura koncertowa "Rok 1812"3. III Symfonia D-dur "Polska"; Suita "Kaprys włoski"4. IV Symfonia f-moll; Wariacje rococo na wiolonczelę i orkiestrę (na wiolonczeli Mścisław Rostropowicz)5. V Symfonia e-moll; Serenada C-dur na orkiestrę smyczkową6. VI Symfonia h-moll "Patetyczna"; Uwertura "Romeo i Julia"7. Suity z baletów: "Śpiąca królewna", "Jezioro łabędzie", "Dziadek do orzechów"8. I Koncert fortepianowy b-moll (Światosław Richter); Koncert skrzypcowy D-dur (Christian Ferras).Gorąco polecam to wydanie wszystkim miłośnikom pięknych, orkiestrowych brzmień. A czekając na Karajana zaopatrzyłem się w jeszcze dwie płyty. Jako że nie samą klasyką żyje człowiek, wybrałem coś z zupełnie innej beczki - "Unplugged" Erica Claptona oraz "Ok Computer" Radiohead. Tych albumów chyba polecać nie trzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 24 sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2010 Poza nową płytką Stinga "Symphonicities" na CD stałem się (po przebraniu) niespodziewanie właścicielem znaleziska - 28 czarnych asfaltowych placków kręcących się w koło.Jeżeli chodzi o ich zawartość, to przeważa polska muzyka rockowa i okołorockowa z lat 80, ale sporo wśród nich także zachodnich - świetnie tłoczonych wydań. M.in. są płyty Allan Parsons Project, Foreigner, Diany Ross. A najważniejsze - WSZYTKIE płyty są dziewicze! No i cena zakupu też była dobra - 6,50 za sztukę! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 14 września 2010 Udostępnij Napisano 14 września 2010 Byłem dzisiaj w Realu ,pogrzebałem w koszyku z płytami za 5 zł /ostatnio jest ich coraz mniej , chybaktoś oprócz mnie je jeszcze kupuje / i wynalazłem takie dwie pozycje:1.Astrud Gliberto "That Girl From Ipanema" 2.Martha Reevers & The Vandellas "The Very Best Of " .O ile pierwsza wykonawczyni jest dosyć dobrze znana ,to nazwisko drugiej gdzieś mi "dzwoniło" ,kojarzyłem Ją jako wykonawczynię coverów m.in. "Dancing In The Street" a tu sie okazuje ,żeto prawdopodobnie Ona te utwory pierwsza wykonywała Ogólnie druga płyta ,realizacja na wysokim poziomie ,wykonanie też , bonus same hity ,tylko krótko bo trzydzieści pare minut chociaż płyta zawiera 12 utworów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micmac Napisano 21 września 2010 Udostępnij Napisano 21 września 2010 Ja się pochwalę nowym nabytkiem, z Allegro, a właściwie z antykwariatu na Ratajczaka w Poznaniu - Genesis - Platinum Collection.Płyty oraz opakowanie jak nowe, prosto z tłoczni a cena jak za używaną.O muzyce pisać nie będę bo każdy kojarzy.Słucha się z ogromną przyjemnością. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitek_2 Napisano 24 września 2010 Udostępnij Napisano 24 września 2010 A do mnie dotarły wreszcie po trzech tygodniach następujące tytuły:Kansas - Point of Know Return - wydanie japońskie Blu spec cdIron Maiden - Live After Death - wydanie japońske ( w/g mnie najlepszy koncert tego zespołu)A z zakupów w MM udało mi się upolować w koszu z "odpadami muzycznymi po 10PLN):Richter The Master - Volume 2 - utwory Wolfganga Amadeusza MozartaRichter The Master - Volume 3 - utwory Scrabina, Prokofiewa, ShostakowiczaI w ten sposób według skali Berta wansowałem z audiofila 3 płytowego na 7 płytowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 3 października 2010 Udostępnij Napisano 3 października 2010 Witam,Właśnie powróciłem z małego turnee po świecie ... rodzinie rozdałem paciorki a sobie pozostawiłem dwie torebki w których były:Torba pierwsza CD-ki:Eric Clapton - Reptile (Reprise Records & Warner Bross, 2001 wydanie HDCD) - wydanie USA.Eric Clapton - Unplugged (Reprise Records & Warner Bross, 1992) - wyd. USARainbow - On Stage (Polygram, ? na płycie stoi 1977 ale to raczej data wydania na winylu CD zapewne jest młodsze - choć swoje lata już ma - sądząc z pożółkłej okładki) - wydanie W. Germany (był kiedyś taki kraj )The Eagles - Hotel California (Ansylum & Warner Bross, 1976 - uwagi jak wyżej) - wyd USAUFO - Lights Out (Chrysalis Records, 1985) - wyd. USAUFO - Making Contact (Chrysalis Records, 1983) - wydanie japońskieSantana - Supernatural (Arista, 1999) - wyd .USANightwish - End of an Era (Nuclear Blast, 2007) - wydanie USATarja (Turumen) - What Lies Beneath (The End Records, 2010) - Wydanie USAdruga torba to vinyle .....Dwóch Jarethów, Clapton, i stado wczesnych płyt Carlosa Santany ..... zinwentaryzyję to uściślę ....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 3 października 2010 Udostępnij Napisano 3 października 2010 Kaczor!gratuluję zakupów, i miło,że na światowym wyjeździe udało się trafić taaaaaaaaaaaaaaaaakie rodzynki!:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 3 października 2010 Udostępnij Napisano 3 października 2010 Pogłaskany po główce przez muzycznego_gościa poczułem się zoobligowany do przyśpiesznia inwentaryzacjiZatem zawartość torby nr.2 - VinyleEric Clapton - Money and Cigaretes (Columbia Records,1983)Keith Jarrett - Treasure Island (ABC Records, 1974)Keith Jarrett - Fort Yawuh (ABC Records, 1973)Carlos Santana - Santana (płyta wydana do wyłącznej sprzedaży na pokładach okrętów US NAVY) (Columbia Records, rok wydania nieznany)Carlos Santana - Greatest Hits (Columbia Records, 1974)Carlos Santana - Zebop (Columbia Records, 1981)Carlos Santana - Moonflower (Columbia Records, 1977)Stna okładek różny od dostatecznego po bardzo dobry, stan płyt od Good, do Very Good + ..... (Mint nie stwierdzono ) z drugiej strony za żadną więcej jak 5 USD nie dałem .... Że też nie miałem, większej torby ......... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 Kolejny wyjazd (Dania) i kolejnych kilka plytek w kolekcji.Tym razem 1 CDThomas Fryland Quintet - Copenhagen Sunset (MUSIC PARTNER, 1992) Płytka kupiona "w ciemno" lub "na rybkę" w celu zapoznania się. Okazało się, że to bardzo fajny, dość lekki jazzik instrumentalny.Do tego 4 winylkiCarlos Santana - Marathon, ..... płyta bez okładki w stanie średnim, ale mimo to da się jej słuchać z przyjemnością.- wiadomo co to jest .......Do tegoTina Turner - Break Every Rule - (Capitol, 1986), wyd FrancuskieJenifer Rush - Passion - (CBS, ?) wyd. AustraliaEurytmics - Revenge (RCA,1986), wyd UK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 października 2010 Udostępnij Napisano 6 października 2010 A u mnie (dzięki koledze) wylądowała płytka Mark Knopfler "Get Lucky" z 2009 roku i z dużą przyjemnością z mojej strony zaliczyła 1 ciurkiem podwójne przejście przez odwarzacz.Drugi kolega namówił mnie na Cliffa Richarda i "Wanted" z 2001 roku. Też polecam... (płytę, a nie kolegę )Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitek_2 Napisano 7 października 2010 Udostępnij Napisano 7 października 2010 Dzisiaj dotarły do mnie i już śmigają w CD Israel Kamakawiwo'ole - Facing Future : hawajska muzyczka z dzisiejszym słoneczkiem, miodzio LinkJesse Cook - Gravity Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trebor6 Napisano 18 października 2010 Udostępnij Napisano 18 października 2010 Moj ostatni zakup na ebay'u:dwie sztuki.rowniez dwie sztuki, ktos zainteresowany zakupem jakby cos PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 2 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2011 Zrobiłem mały remanent roku 2010 pod kątem mojej płytoteki ,przybyło 173 szt płyt CD /kupiłem sam albo dostałem/,pozbyłem się /sprzedałem ,zamieniłem ,podarowałem/ ok. 300 szt .Kupiłem też ok. 80 winyli ,40 szt podarowałemznajomym rozpoczynającym przygodę z czarną płytą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaki163 Napisano 2 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2011 W mojej skromnej kolekcji pojawiły sie ostatnio 4 krążki .Phil Colins - Face Value Phil Colins - No Jacket Required Kajagoogoo - White Feathers Louis Armstrong - Integral Nice Concert 1948 - wydawnictwo Jazz AnthologyWszystkie płyty to oczywiście LP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 17 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2011 To ja nabylem prawie cala plytoteke Nightwisha + najnowsza plyte Tarji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 21 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2011 Rage Against The Machine - wydanie pierwsze z 92r. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 27 lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 lutego 2011 Odświeżając temat .2 albumy się pojawiły ostatnio w mojej bibliotece.Pink Floyd - "The Wall" Archive - "You All Look The Same To Me" (Wersja limitowana, dwu płytowa)O ile album numer 1 znany jest dość dobrze o tyle 2 już nie we wszystkich kręgach. Chociaż słuchacze programu 3 PR powinny kojarzyć . W internecie często porównywani stylem do Floydów i innych zespołów z lat 70-80. Trip-Hop i rock progresywny tak bardzo ogólnie . Polecam posłuchać utwór "Again", który przez 70 tygodni utrzymywał się na liście przebojów programu 3 PR. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 lutego 2011 Rzeczywiście gdzieś nam się ten temat zaniedbał a zakupów cała masa Ostatnio zasilenie kolekcji polskiego rapu: dwie płytki HiFi Bandy "Fakty, ludzie, pieniądze" i "23:55", "De Nekst Best" VNM'a, mixtape PROSTO firmowany przez DJ600V, "Pysk w pysk" Pyska - o dziwo czy też Pyskatego, ELDO "Nie pytaj o nią" (z tytułowym utworem inspirowanym track'iem Obywatela GC) i "27", zestaw uzupełniają pozycje z dwóch ostatnich dni "Wyższa Szkoła Robienia Hałasu" Słonia i Shelleriniego oraz nowy album Ostrego - "Jazz, dwa, trzy". Poza tym trochę warszawskiego reggae Bob One "Jeden" oraz Bas Tajpan & Miuosh "Fandango Gang".Płyt sporo, kolekcja się powiększa w sumie z dnia na dzień, a braki wciąż duże... piękna choroba tylko gdzie to wszystko chować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snajk Napisano 21 kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2011 Witam!Dzisiaj będąc w jednym sklepie na literę "E"m był stos płyt (i nie tylko) z napisem -70%. I wygrzebałem oto takie coś:A na niej m.in: Limb Bizkit, Prodigy, Marlin Manson, Papa Roach, Slipknot, Alient Ant Farm, Scissors Sstars, 3 Doors Down czy Nickleback. O tyle ciekawa składanka że kosztowała aż całe 4.99zł Do samochodu jak znalazł .Pozdrawiam!SnajkPS: 9 piosenka na płycie to Kangaroz - "Kolorowe sny" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 8 maja 2011 Udostępnij Napisano 8 maja 2011 Na święta dotarły do mnie extra perełki na CD. Kumpel przywiózł mi parę pozycji z mojej listy "wanted", czyli:Journeyman "Mama 6"Mino Cinelu "Mino Cinelu"Quadro Nuevo "Grand Voyage"Monty Alexander "Stir It Up"Największą frajdę sprawił mi odsłuch albumu Journeymana - po blisko 3 latach poszukiwań tej płyty. Ambient pierwsza klasa!No i z tej radochy sprawiłem sobie produkt rodzimy, Me Myself And I "Takadum" (dla przypomnienia KLIP) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 maja 2011 Udostępnij Napisano 8 maja 2011 W sobotę udało mi się kupić CD+DVD składankę YELLO "Yello By Yello. The Singles Collection Including The Videos 1980-2010".Gorąco polecam - świetny zestaw W dodatku bardzo rozsądna cena (w ramach akcji "Zagraniczna płyta - polska cena")A do tego DVD z ostatniego koncertu A-HA.Jak ktoś lubi te klimaty, to warto się zastanowić ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 14 lipca 2011 Udostępnij Napisano 14 lipca 2011 U mnie kilkanaście dni temu nabyłem dwie płyty Leszka Możdzera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 15 lipca 2011 Udostępnij Napisano 15 lipca 2011 Po dłuższej nieobecności wpadłem na chwilę do Kraju i skierowałem swoje kroki do MM , "coby" trochę powiększyć swoją płytotekę ,kupiłem:1.Eleonora Fagan To Bille With Love From DEE DEE BRIDGWATTER za 10 zeta2.Macy Gray "The Sellout" cena j.w.i z rozpędu : http://allegro.pl/davis-miles-all-miles-th...1716913906.htmlcena regularna 150 zł ale zareklamowałem trochę sfatygowane pudełko a że była to ostatnia sztuka to finalnie zapłaciłem 135 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts