Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
11 godzin temu, dorsz napisał:

Camel - "Moonmadness"

Camel dostarczył mi kiedyś dużych przeżyć. Ćwierć wieku temu był to jeden z moich ulubionych zespołów. Szczególnie wielka trójka płytowa: Mirage, Snow Goose i właśnie Moonmadness. Mirage'a miałem na kupionej kasecie, kolejne dwie przegrane z kompaktów kolegi. Potem był pamiętny koncert w Krakowie, w hali Wisły. Akustyka słaba, ale jakie wzruszenia. "Lady Fantasy" na żywo. Aż mi się cieplej robi na samo wspomnienie. :) 

Ten skład z Bardensem, Fergusonem i Wardem był niesamowicie twórczy. Ferguson nie był jakimś wielkim basistą (nie ma porównania z Richardem Sinclairem czy Colinem Bassem), potem porzucił nawet muzykę na rzecz branży budowlanej. Ale chyba stanowił dobry łącznik między Andy Wardem i tandemem melodycznym zespołu. A Ward to już zwierzę perkusyjne. Były potem różne składy, przewinęło się trochę muzyków, ale żaden inny bębniarz Camela nie wnosił tyle, co Andy Ward. 

Edytowano przez Rafał S
Napisano
15 godzin temu, Slawko69 napisał:

Noo kolego szacowny zestaw płyt. Siekiera   Brygada Kryzys i Okudżawa. Muza na , której się wychowałem.

co prawda ten rozłożony cd to dżem single, ale okudżawa w tej serii tonpressu też był wydany...

a teraz po hamerykańsku...

310880074_833403281181151_3344364665313926678_n.jpg