Grzesiek202 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 20 minut temu, sonique napisał: I one wszystkie brzmią tak czysto, krystalicznie, selektywnie, przez co nieco sterylnie. Dobrze wiedzieć, czyli to wydania nie dla mnie. Ta polska muzyka z lat 60-70 brzmi u mnie (albo dla mnie 😀?), dość specyficznie i bardzo mi się to podoba. To samo z "oceanami" Osieckiej. Mam nowe wydanie i słyszę, że coś było kombinowane. Coś wyczyszczone, podciągnięte... Lubię dobre jakościowo nagrania, zwracam na nie uwagę, ale uważam, że trzeba to robić dobrze od samego początku. Inaczej to takie pudrowanie. Bywa, że niepotrzebie, ładnej urody. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu https://tidal.com/album/3063272?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Ilekroć napotykałem się na ten ten zbiór, nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że to wydawnictwo brytyjskie. Czy posiada ktoś z Państwa? Szukam teraz, a tu ceny też wyspiarskie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Chyba jedyne wydanie na nośniku kilku utworów (może wszystkich?) pięknej muzyki Komedy do filmu “Niewinni Czarodzieje” Wajdy. Na innych kompilacjach zawarto tylko jeden utwór, np. tutaj: Po raz pierwszy usłyszałem “Niewinnych…” gdzieś koło roku 2000 w Trzech Kwadransach Jazzu u Pawła Brodowskiego i od tamtej pory są we mnie. ”Jazz in Polish Cinema…” to chyba wydanie czteropłytowe. Tak więc cena musi być odpowiednia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts