Grzesiek202 Napisano Piątek o 15:15 Udostępnij Napisano Piątek o 15:15 20 minut temu, sonique napisał: I one wszystkie brzmią tak czysto, krystalicznie, selektywnie, przez co nieco sterylnie. Dobrze wiedzieć, czyli to wydania nie dla mnie. Ta polska muzyka z lat 60-70 brzmi u mnie (albo dla mnie 😀?), dość specyficznie i bardzo mi się to podoba. To samo z "oceanami" Osieckiej. Mam nowe wydanie i słyszę, że coś było kombinowane. Coś wyczyszczone, podciągnięte... Lubię dobre jakościowo nagrania, zwracam na nie uwagę, ale uważam, że trzeba to robić dobrze od samego początku. Inaczej to takie pudrowanie. Bywa, że niepotrzebie, ładnej urody. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano Piątek o 18:32 Udostępnij Napisano Piątek o 18:32 https://tidal.com/album/3063272?u Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano Piątek o 20:30 Udostępnij Napisano Piątek o 20:30 Ilekroć napotykałem się na ten ten zbiór, nigdy nie przyszłoby mi do głowy, że to wydawnictwo brytyjskie. Czy posiada ktoś z Państwa? Szukam teraz, a tu ceny też wyspiarskie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano wczoraj o 07:01 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:01 Chyba jedyne wydanie na nośniku kilku utworów (może wszystkich?) pięknej muzyki Komedy do filmu “Niewinni Czarodzieje” Wajdy. Na innych kompilacjach zawarto tylko jeden utwór, np. tutaj: Po raz pierwszy usłyszałem “Niewinnych…” gdzieś koło roku 2000 w Trzech Kwadransach Jazzu u Pawła Brodowskiego i od tamtej pory są we mnie. ”Jazz in Polish Cinema…” to chyba wydanie czteropłytowe. Tak więc cena musi być odpowiednia. 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano wczoraj o 10:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:16 3 godziny temu, sonique napisał: Chyba jedyne wydanie na nośniku kilku utworów (może wszystkich?) pięknej muzyki Komedy do filmu “Niewinni Czarodzieje” Wajdy. Na innych kompilacjach zawarto tylko jeden utwór, np. tutaj: Po raz pierwszy usłyszałem “Niewinnych…” gdzieś koło roku 2000 w Trzech Kwadransach Jazzu u Pawła Brodowskiego i od tamtej pory są we mnie. ”Jazz in Polish Cinema…” to chyba wydanie czteropłytowe. Tak więc cena musi być odpowiednia. Jeżeli masz to czteroplytowe wydanie to szczęściarz z Ciebie. Obecnie jest praktycznie niedostępne, na Discogs jedna oferta z USA. 😤🤬😫😭 a miałem to w rękach jakiś czas temu ale były ważniejsze plyty do kupienia.... No bo przecież Komeda... z milion egzemplarzy pewnie wydali więc się kupi potem, jak stanieje! Może będzie jakieś wznowienie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano wczoraj o 10:55 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:55 Film też niezły 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano wczoraj o 13:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:16 2 godziny temu, gienas napisał: Film też niezły "Pociąg" lepszy ;). Nie samym jazzem człowiek żyje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 16:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:59 Dzisiejsza pogoda nie dała mi wyboru, musiał zabrzmieć „Wyjątkowo zimny maj” w nowej, choć ku memu zdziwieniu już 5 letniej wersji zespołu Bluszcz… 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano wczoraj o 18:50 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:50 (edytowany) Bardzo lubię tę płytę. Można ładnie śpiewać nawet jak się nie umie. Marcin, punktujesz jak zawsze. Edytowano wczoraj o 18:52 przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu Polecam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 21 godzin temu, fp74 napisał: Obecnie jest praktycznie niedostępne, na Discogs jedna oferta z USA. 🙂 https://www.jazzonfilmrecords.com/product/jazz-in-polish-cinema/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 4 minuty temu, sonique napisał: 🙂 https://www.jazzonfilmrecords.com/product/jazz-in-polish-cinema/ 👌👍 jednak będzie niedziela handlowa dzisiaj 😂😂😂😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 3 godziny temu, fp74 napisał: 👌👍 jednak będzie niedziela handlowa dzisiaj 😂😂😂😂 Jakość nagrania standard Punk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) KK Downing z Judas Priest. Edytowano 2 godziny temu przez pairtick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Dzisiejszy kącik historyczny: Tego dnia ukazał się „Nightclubbing”, piąty album jamajskiej piosenkarki Grace Jones wydany w 1981 roku przez Island Records… 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Wspaniała płyta. I też trochę śpiewanie siłą woli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Dnia 10.05.2025 o 15:16, Grzesiek202 napisał: "Pociąg" lepszy ;). "Niewinni czarodzieje" mieli chyba jednak więcej wdzięku. Chociaż sam Wajda tego filmu nie cenił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 21 minut temu, MarcKrawczyk napisał: Dzisiejszy kącik historyczny: Tego dnia ukazał się „Nightclubbing”, piąty album jamajskiej piosenkarki Grace Jones wydany w 1981 roku przez Island Records… Ulubiona płyta mojej żony. Plan na wieczór sam się napisał... Podziękowania. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Grace Jones - ciekawa osobowość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts