michaudio Napisano Piątek o 04:33 Napisano Piątek o 04:33 (edytowany) Taki sam strumień danych ma dźwięk Polskiego radia w transmisji naziemnej FM i w DAB+. Jedynym wyjątkiem jest Dwójka, szczycąca się strumieniem 192kbps. Edytowano Piątek o 04:45 przez michaudio Rozszerzenie treści Odpisz, cytując
pairtick Napisano Piątek o 05:35 Napisano Piątek o 05:35 Jak mus, to mus. Babcia też 😁 Odpisz, cytując
mariol Napisano Piątek o 05:35 Napisano Piątek o 05:35 10 godzin temu, fp74 napisał: To dzisiaj ja zabawię się w kronikarza.... 55 lat temu ukazał się jeden z najważniejszych albumów rockowych ever. To dzięki tej płycie zgranej na kasecie od starszego kuzyna, mając 12 lat, poszedłem ścieżką klasyki rocka i mimo, iż dziś rzadko sięgam do takiej muzyki, to właśnie ona ukształtowała mój gust i wrażliwość muzyczną . A tu mam rocznicowe wydanie płyty z 1995... Kurcze, po co te bazgroły na opakowaniu. Zasłaniają tak zacną okładkę😜 11 godzin temu, DiBatonio napisał: Zbliża się weekend, sobota z muzyką jak temperatura pozwoli 🤭. Moje dylematy co wybrać AMJ, czy Marcus Miller? tym bardziej, że będzie też testowanie tweaków/dongli 😉 Najwyżej wjedzie jeszcze jakaś Bastarda Trio, tudzież coś z ostatnich propozycji. Albo Naimowskie i japońskie perełki 🤭 Nie będę czekał do soboty. Te płyty zaczynam przesłuchiwać dzisiaj. Żal, że tylko z tidala. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano Piątek o 14:20 Napisano Piątek o 14:20 Dziś w kąciku historycznym najpierw errata do wczoraj, 5 czerwca minęło 42 lata od wydania „Secret Messages” – jedenastego albumu brytyjskiej grupy muzycznej Electric Light Orchestra. Album został nagrany cyfrowo i miał być pierwszą płytą kompaktową grupy. A teraz na bieżąco, Tego dnia w 1978 roku zadebiutował zespół The Cars wydając płytę zatytułowaną „the cars”, co ciekawe w tym czasie uznawani byli za zespół nowofalowy… Odpisz, cytując
pairtick Napisano Piątek o 14:46 Napisano Piątek o 14:46 A u mnie dalej ciężkie brzmienia. Odpisz, cytując
fp74 Napisano Piątek o 17:44 Napisano Piątek o 17:44 Miały być dzisiaj koncerty japońskie ale dojadą dopiero w poniedziałek...😭😡, więc w oczekiwaniu poprawiam sobie humor niemieckimi koncertami Jarrett'a i stwierdzam, że muzyka jest tu dość dowcipnie grana momentami, w przeciwieństwie np do Budapesztu, którego słucha mi się dosyć ciężko. 3 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Piątek o 18:10 Napisano Piątek o 18:10 (edytowany) 12 godzin temu, mariol napisał: Nie będę czekał do soboty. Te płyty zaczynam przesłuchiwać dzisiaj. Żal, że tylko z tidala. To znajdź na Tidalu tę płytę .) Bastarda "Fado" jeszcze lepsza niż ostatnio przeze mnie proponowana "Lilith Abi". https://open.qobuz.com/album/k97vqx7ya7lcb Czekaj, masz z Tidala 😉 https://tidal.com/browse/album/181019315?u 1 i 2 utwór wymiataja, tą płytą można sobie testować mody własne pomieszczenia 😁😁😁 Dla mnie jak zwykle Bastarda = Petarda 🤭 Edytowano Piątek o 18:21 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
tchocky Napisano Piątek o 20:10 Napisano Piątek o 20:10 https://tidal.com/browse/album/440164983?u Odpisz, cytując
fp74 Napisano Piątek o 20:29 Napisano Piątek o 20:29 (edytowany) 2 godziny temu, DiBatonio napisał: To znajdź na Tidalu tę płytę .) Bastarda "Fado" jeszcze lepsza niż ostatnio przeze mnie proponowana "Lilith Abi". https://open.qobuz.com/album/k97vqx7ya7lcb Czekaj, masz z Tidala 😉 https://tidal.com/browse/album/181019315?u 1 i 2 utwór wymiataja, tą płytą można sobie testować mody własne pomieszczenia 😁😁😁 Dla mnie jak zwykle Bastarda = Petarda 🤭 Nie znałem dotąd ale poznamy się bliżej. Dodam, że aż moja żona przybiegła dopytywać co to tak gra? Także łapka w górę jak to mówią w internetach Ps. Brak w sklepach i na Discogs całe zero ofert sprzedaży .... 🤔🤨 Edytowano Piątek o 20:34 przez fp74 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Piątek o 21:46 Napisano Piątek o 21:46 (edytowany) 1 godzinę temu, fp74 napisał: Nie znałem dotąd ale poznamy się bliżej. Dodam, że aż moja żona przybiegła dopytywać co to tak gra? Także łapka w górę jak to mówią w internetach Ps. Brak w sklepach i na Discogs całe zero ofert sprzedaży 😁 A o co żona pytała, pewno o ten klarnet kontrabasowy, co ? W utworach fajnie słychać też klapki tego instrumentu 😉 Co do plyty CD... Niestety na nośniku chyba tylko na wtórnym, jest w plikach też do kupienia. Ja mam we flacu 24/96. Zobacz, czy tutaj nie bedzie do kupienia w formie cyfrowej hires. Edytowano Piątek o 21:49 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano wczoraj o 13:03 Napisano wczoraj o 13:03 Dziś klasyka z 1971 roku, oficjalnie wydana 2 maja 2025 roku. Wcześniej dostępna na bootlegach i kasetach VHS. Dość psychodeliczne to znaczy dobre. 2 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 13:42 Napisano wczoraj o 13:42 54 lata dojrzewali do decyzji nad wydaniem tej płyty? Kurcze biały kruk 🤭 Odpisz, cytując
Highlander_now Napisano wczoraj o 14:22 Napisano wczoraj o 14:22 (edytowany) 39 minut temu, DiBatonio napisał: 54 lata dojrzewali do decyzji nad wydaniem tej płyty? Kurcze biały kruk 🤭 To raczej ręka Sony, które kupiło prawa do nagrań Pink Floyd. Z ciekawostek: Na płycie z matrycy jest napis "1/2 speed". Nagrany materiał jest bardzo, bardzo dobry. Na spektrogramie widać zakres częstotliwości do 50 kHz. Poza tym, w mej ocenie, jest to najlepsze pod względem technicznym wydanie nagrań Pink Floyd. Edytowano wczoraj o 14:22 przez Highlander_now 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano wczoraj o 15:01 Napisano wczoraj o 15:01 1 godzinę temu, Highlander_now napisał: Dziś klasyka z 1971 roku, oficjalnie wydana 2 maja 2025 roku. Wcześniej dostępna na bootlegach i kasetach VHS. Dość psychodeliczne to znaczy dobre. Właśnie jedzie do mnie z jpn wersja 2xcd + br w wydaniu siedmiocalowym mini lp. Byle do poniedziałku.... 1 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano wczoraj o 15:27 Napisano wczoraj o 15:27 24 minuty temu, fp74 napisał: Właśnie jedzie do mnie z jpn wersja 2xcd WOW. A jak tam Bastarda, poznaliście się bliżej ? 😉 Odpisz, cytując
fp74 Napisano wczoraj o 15:49 Napisano wczoraj o 15:49 (edytowany) 22 minuty temu, DiBatonio napisał: WOW. A jak tam Bastarda, poznaliście się bliżej ? 😉 Wczoraj nie miałem już czasu, tylko przeleciałem po łebkach żeby zorientować się w klimatach. Potrzebny do tego odpowiedni czas. Sam wiesz. Trzeba usiąść i posłuchać. To nie muza na sluchawki przy odkurzaniu... Edytowano wczoraj o 15:49 przez fp74 2 Odpisz, cytując
Sipo Napisano wczoraj o 15:49 Napisano wczoraj o 15:49 Rzadko ostatnio słucham metalu ale dla Testamentu robię wyjątek. Odpisz, cytując
fp74 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Na niedzielny pogodny i nieśpieszny poranek po prostu ideolo 😄 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu https://tidal.com/browse/album/210211216?u 1 Odpisz, cytując
fp74 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Tajdalowa nowość. Świetnie nagrany koncert. Zresztą jej płyty też są nagrane rewelacyjnie. 2 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Czas na trochę muzyki, dziś na spokojnie bez fajerwerków moje ulubione płytki. Pierwsza Dave Brubeck Quartet "Time Out" dwupłytowe wydanie w wersji mono i wersji stereo, wersje mono polecam w dobrym systemie słucha się wyśmienicie 😉 Kolejna to Kari Bremnes - "Og Sa Kom Resten Av Livet" norweska wokalistka, plyta świetnie zrealizowana z perspektywą w szerz i w głąb, bardzo fajne emecjonelne i poetyckie utwory mają coś w sobie, co wciąga i zanurza czlowieka w tej twórczości. Audiofilska plyta jak nic. 😉 Edytowano 2 godziny temu przez DiBatonio 3 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 2 godziny temu, DiBatonio napisał: plyta świetnie zrealizowana z perspektywą w szerz i w głąb, Jej płyty to dla mnie wzór nagrywania i masteringu. 👍 Odpisz, cytując
Recommended Posts