Adi777 Napisano 3 października 2021 Napisano 3 października 2021 2 minuty temu, Rafał S napisał: Caravan Dawno ich nie słuchałem. Z tego, co pamiętam, to zaliczyłem Zielony i Różowy album, właśnie wspomniane przez Ciebie In the Land of Grey and Pink, muszę poznać inne. Pamiętam, że Zielony bardziej mi podszedł. Soft Machine - jedno słowo - GENIUSZE. Jak dla mnie - w szczególności za legendarną Trójkę, ale Czwórka też jest świetna, tak samo Piątka, późniejsze trochę mniej mi się podobają. Dwa pierwsze albumy - trudno powiedzieć, musiałbym je sobie powtórzyć, ale to klasowa muzyka. Bez dwóch zdań. Z Canterbury bardzo lubię jeszcze debiut Matching Mole, Quiet Sun, włoskie Picchio Dal Pozzo - debiut, dwójki nie słuchałem, Rock Bottom Roberta Wyatta, ale rozumiem, że przez specyficzny wokal nie każdemu podejdzie, także dwie płyty Hatfield and the North. Pewnie o czymś jeszcze zapomniałem 12 minut temu, Rafał S napisał: Natomiast zarówno fusion jak i psychodelię wolę jednak w wydaniu amerykańskim Pisz, pisz, nie wstydź się 😁 Davis, Mahaviśnia? Odpisz, cytując
Dedal Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 (edytowany) Dziś już kolejne odwiedziny @JaZz z którym doszliśmy do wniosku że rozbieżności między postrzeganiem dźwięku mogą być diametralnie różne. Ale czas umiliły nam m.in. kapele I płyta która toleruje (nawet lubię ) Ja spokojniej lubię , stanowczo 😉 Edytowano 4 października 2021 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując
Asia Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 9 minut temu, Dedal75 napisał: kapele Przeczytałam "kapcie" 🙄. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 7 minut temu, Asia napisał: Przeczytałam "kapcie" Nie za wcześnie na % ? Odpisz, cytując
Asia Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 Raczej czas na okulistę. Albo psychiatrę... Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 Z cyklu - baaardzo dawno nie słuchane. Jeśli dobrze pamiętam, to słuchane tylko raz. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 25 minut temu, JaZz napisał: A no byłem. Posłuchali my muzyki, pogadali. Fajne granie, miła rozmowa. Jak dobrze pójdzie to do następnego poniedziałku ogarnę odbicia u siebie To byś posłuchał mojego szrotu A ja może wzmacniacz 🤔 Odpisz, cytując
dorsz Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 https://youtu.be/EsudGqn9UO8 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 4 października 2021 Napisano 4 października 2021 8 minut temu, JaZz napisał: Janis też był jeden kawałek dzisiaj grany. Gdzie grany? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 Fajna wersja , fajne solówki Nie byłbym sobą gdybym nie wstawił jakiś propozycji bluesa . Na pierwszy ogień J.J.Cole , ale pojawia się również świetny wokal damski. I jeszcze coś na dokładkę Odpisz, cytując
Asia Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 Dnia 3.10.2021 o 02:25, JaZz napisał: jestem prawie pewny że nikomu tu się nie spodoba... Otóż właśnie mnie się podoba. Same single na Deezer znalazłam. Ale z DL bardzo fajne granie. Growl nie dla mnie, ale to 👍. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 (edytowany) @JaZz 😆 Edytowano 5 października 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując
slaw0001 Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 Późna podstwówka - takie kapele robiły wrażenie. Strasznie na nich byłem nakręcony. Teraz troche to pretensjonalne, ale genarealnie dają radę. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 3 godziny temu, tomek4446 napisał: Fajna wersja , fajne solówki Nie byłbym sobą gdybym nie wstawił jakiś propozycji bluesa . Na pierwszy ogień J.J.Cole , ale pojawia się również świetny wokal damski. I jeszcze coś na dokładkę Aż miło popatrzeć. Robben Ford to jeden z moich ulubieńców. Miałem kiedyś dostać od zaprzyjaźnionego radiowca wejściówkę na koncert Robbena i kolację z Robbenem po koncercie. Ale rodzina mi się wtedy pochorowała i nie mogłem pojechać. Wciąż to wspominam z żalem. JJ Cale i Robert Cray też bardzo, bardzo. Odpisz, cytując
Amarok Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Fajna wersja , fajne solówki Nie byłbym sobą gdybym nie wstawił jakiś propozycji bluesa . Na pierwszy ogień J.J.Cole , ale pojawia się również świetny wokal damski. I jeszcze coś na dokładkę Rober Ford, super, to co lubię. Wczoraj późnym wieczorem gościł u mnie inny pan z bluesowo-rockowym rodowodem. Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 (edytowany) Późna podstawówka jak ktoś juz pisał 😆 . Pzdr Edytowano 5 października 2021 przez Dedal75 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 Taka mala dygresja. Nie wiem czy Państwo zauważyli , ale na naszej playliście nie królują raczej utwory z czołówki MTV . Ciekawe dlaczego ? Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 A kiedy ostatnio Oglądałeś MTV ?🤔😉 Pzdr Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 18 minut temu, Dedal75 napisał: A kiedy ostatnio Oglądałeś MTV ? Złapałeś mnie Faktycznie coś oglądnę może dwa razy w roku. Czasem odpalam na Spotify listę TOP ...... i okazuje się , że nie znam tych TOP-owych wykonawców i sądząc po tym co słyszę to jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza w życiu. Odpisz, cytując
Amarok Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 Na Tidalu czy Spotify już od dawna nie klikam w takie pozycje jak Top, Popularne czy inne listy rekomendowane. Rap, Hip-hop i inne komercyjne papki działają na mój układ nerwowy wyjątkowo bardzo wkur.... . Tego tam jest całe mnóstwo. Szkoda zdrowia 😀. Pewnie wielu się narażę, ale cóż, tak już mam. 😉 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 52 minuty temu, tomek4446 napisał: Złapałeś mnie Faktycznie coś oglądnę może dwa razy w roku. Podobnie u mnie , czasem lecąc po kanałach trafiam coś z rodzaju Classic i się zatrzymuję w (CZASIE 😂) . Pzdr Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 5 października 2021 Napisano 5 października 2021 1 godzinę temu, Dedal75 napisał: Podobnie u mnie , czasem lecąc po kanałach trafiam coś z rodzaju Classic i się zatrzymuję w (CZASIE 😂) . Pzdr A ja w ogóle tylko z własnych płyt. Sam już nie wiem, czy kupuję je, żeby mieć czego słuchać, czy słucham, bo muszę, skoro już je kupiłem. Błędne koło, ale miło jest trzymać książeczkę w ręku i przynajmniej zawsze wiem kto gra na którym instrumencie. No i czasem trafi się jakiś sympatyczny esej we wkładce albumu jazzowego czy bluesowego. 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts