Adi777 Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Kolejna nowość. Z recenzji na Pablo's Reviews - "Debiutancki album tego kwartetu wykorzystuje doświadczenia wszystkich muzyków - częściowo przecież ze sobą zbieżne - prezentując intrygującą mieszankę post-minimalizmu, jazzu, noise'u, muzyki elektronicznej, ale też brzmień kojarzących się z dawnymi, pozaeuropejskimi kulturami." Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Latarnik - całkiem świeżutki zespół 🙂 jeszcze przed debiutem płytowym: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Dziś jeszcze Wolfgang Haffner "Kind of Spain" i spać... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 29 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2022 Jeszcze dwa dni i weekend. A już teraz coś przyjemnego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Gośc w prawym dolnym rogu żarty się go przestały trzymać? 19 godzin temu, Stream napisał: Latarnik - całkiem świeżutki zespół 🙂 jeszcze przed debiutem płytowym: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 Nowości tegorocznych ciąg dalszy. Na spokojnie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 30 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2022 3 godziny temu, gienas napisał: Gośc w prawym dolnym rogu żarty się go przestały trzymać? Poczekajmy na całą płytę. Może inne teksty będą żartobliwe🙂 A tak na poważnie, zapowiada się się na całkiem niezłego tekściarza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Mam to do siebie, że najczęściej upodobam sobie najbardziej utwór, który jest daleko od najpopularniejszych na liście danego wykonawcy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 3 godziny temu, Pajto02 napisał: Mam to do siebie, że najczęściej upodobam sobie najbardziej utwór, który jest daleko od najpopularniejszych na liście danego wykonawcy... Z koncertu JT w katowickim Spodku zapamiętałem między innymi rozbudowaną wersję "Budapest". Grając ten kawałek dali z siebie więcej niż przy niektórych klasykach, które serwowali dla fanów. A ten numer ewidentnie sprawiał przyjemność zespołowi, swoją grą zdawali się wręcz mówić: oto współczesne Jethro Tull. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Z tego roku. Techno, Breakbeat, Atmospheric Drum and Bass, IDM, Progressive House. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 5 godzin temu, Rafał S napisał: Z koncertu JT w katowickim Spodku zapamiętałem między innymi rozbudowaną wersję "Budapest". Grając ten kawałek dali z siebie więcej niż przy niektórych klasykach, które serwowali dla fanów. A ten numer ewidentnie sprawiał przyjemność zespołowi, swoją grą zdawali się wręcz mówić: oto współczesne Jethro Tull. Nie było mi nigdy dane być na koncercie, jednak z dzieciństwa kojarzę właśnie najbardziej"Budapest" oraz "Acres Wild". To moje dwa największe pewniaki od Jethro Tull, mogę ich słuchać w kółko. Dopiero w dobie serwisów streamingowych zobaczyłem, że tak naprawdę flagowymi przebojami są "Aqualung" oraz "Locomotive Breath". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 27 minut temu, Adi777 napisał: Z tego roku. Techno, Breakbeat, Atmospheric Drum and Bass, IDM, Progressive House. Przyznam się nieśmiało, że to chyba będzie drugi raz jak włączam tego typu muzykę, kompletnie nie miałem z nią żadnej większej styczności. Ale jak najbardziej mam już zastosowania, do których będzie mi pasowała, bo jest to całkiem ciekawe... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 6 minut temu, Pajto02 napisał: Ale jak najbardziej mam już zastosowania, do których będzie mi pasowała, bo jest to całkiem ciekawe... Siłownia, rower, bieganie. Myślę, że to dobry trop 😉 7 minut temu, Pajto02 napisał: Przyznam się nieśmiało, że to chyba będzie drugi raz jak włączam tego typu muzykę, kompletnie nie miałem z nią żadnej większej styczności. Ja do niedawna też. Wciąż rzadko sięgam po takie dźwięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 11 minut temu, Adi777 napisał: Siłownia, rower, bieganie. Myślę, że to dobry trop 😉 +Posiadówka z przyjaciółmi późniejszym wieczorem 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 2 minuty temu, Pajto02 napisał: +Posiadówka z przyjaciółmi późniejszym wieczorem 😉 Też dobry pomysł, a skoro jesteśmy przy takiej imprezowej muzyce, to polecam przede wszystkim: Może też coś z Aphex Twin? Polecałbym też albumy Wolfganga Voigta, nagrywane jako GAS, ale to nie jako muzyka tła, tylko do normalnego słuchania, w skupieniu Może by Ci podeszło? To techno połączone z ambientem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Też ciekawy artysta z pogranicza techno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 36 minut temu, Adi777 napisał: Też dobry pomysł, a skoro jesteśmy przy takiej imprezowej muzyce, to polecam przede wszystkim: Może też coś z Aphex Twin? Polecałbym też albumy Wolfganga Voigta, nagrywane jako GAS, ale to nie jako muzyka tła, tylko do normalnego słuchania, w skupieniu Może by Ci podeszło? To techno połączone z ambientem. Lista bardzo fajnie podchodzi, to dobry dzień na nią Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Następny album Underworld też na pewno warto poznać: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 tymczasem 39 lat temu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Coś na początek weekendu. Minimal Techno, Drone, Post-Rock, tak RYM określa tę płytę gatunkowo. Zespół z Chile. Ładne okładki mają. https://rateyourmusic.com/artist/follakzoid Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 (edytowany) Świat jednak nie jest taki mały. Coś dla miłośników Orbital, The Orb i The Chemical Brothers (czyli dla mnie sprzed 30 lat;). Aphex Twin. Jakim cudem trafiłem na tego legendarnego wykonawcę dopiero teraz, to nie wiem. Ale co się odwlecze... Szczególnie polecam płytę "Selected Ambient Works 85-92". Edytowano 2 lipca 2022 przez Kraft 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 28 minut temu, Kraft napisał: "Selected Ambient Works 85-92". Znam, słuchałem, polecam 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 @Kraft Te płyty też są spoko: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 2 lipca 2022 Udostępnij Napisano 2 lipca 2022 się wyłamię i posłucham Slade Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts