cooledit Napisano 12 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2010 A u mie dziś nastała na najbliższe kilka dni era Klausa Schulze. Na różnych nośnikach i w różnych formatach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedek Napisano 12 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2010 od kilku dni, a utwór o numerze 4 ... prze piękny polecam każdemu, takiego prawdziwego rocka nie zagra już nigdy niktnachodzi mnie nie raz smak zakosztować tego na płycie winylowej ale niestety nie mam żadnego innego odtwarzacza niż CD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 17 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2010 Dziś miałem okazję być przez parę godzin zupełnie sam w domu - korzystając z tego zaszalałem: O-ZONE PERCUSSION GROUP "La Bamba" i "Whiplash". Kurczę, dawno tak nie "grzałem" . Albumy są REWELACYJNE, zwłaszcza "La Bamba". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 18 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2010 u mnie dziś lekkoChicane.. lubie takie rytmy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Dalsze części elektronicznych zabaw.. choroba mnie dopadła więc próbuję się rozruszać w rytmie Fedde Le Grand & Funkerman - Ibiza Days Flamingo Nights Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 To ja zupełnie inaczej dzisiaj, właśnie dotarła do mnie płyta "Dark eyes" Tomasza Stańki. Materiał jak i realizacja naprawdę świetny, jak widać nawet za stosunkowow niewielkie pieniądze można dostać dobrze zmasterowany album. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Tylko szkoda, że muzyka tym razem niestety nie na poziomie wydawnictwa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Ja dopiero raczkuję w tego typu muzyce i to mój pierwszy album Stańki, ale szczerze mówiąc bardzo mi się podoba. Z jazzowych klimatów mam jeszcze np. Agę Zaryan "My lullaby" czy składankę na 75 urodziny Erica Dolphyego, ale "Dark eyes" to jak na ten moment najlepszy jazzujący album w mojej skromnej kolekcji Żeby nie było, że robię OT to dodam, że obecnie w odtwarzaczu gości płyta "Raz Dwa Trzy - Młynarski", świetny koncert jubileuszowy dla W.M. w studiu PR im. A. Osieckiej. Polecam wszystkim fanom (czy to pana Wojciecha, czy RDT), jak i całej reszcie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 Paciu drogi!Najważniejsze, że Ci się podoba! W każdym razie - o ile rzeczywiście tak jest - sięgnij do innych płyt Tomasza - na początek choćby tych sygnowanych logo wytwórni ECM!Pewnie po czasie sam napiszesz, że w dorobku Pana Stańko były płyty o niebo lepsze i o niebo ciekawsze, niż "Dark Eyes", z której - w mojej opinii - wieje nudą!A jak jesteś przy moich krajanach - zespole "Raz, Dwa, Trzy" sięgnij od razu po płytę z piosenkami Agnieszki Osieckiej o tytule "Czy te oczy mogą kłamać"! To jedna z mych ulubionych płyt, a w dodatku naprawdę nagrana prześwietnie!Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 19 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2010 pacio94 a jak dobrze zagadasz....to gdzies mam wydawnictwa o których wspomniał właśnie Bert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 20 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2010 Dzięki za podpowiedź Bert, przyda się na pewno. Jak tylko jakiś transport z Merlina będzie się szykował to coś tam się skubnie, bo ten typ muzyki wciąga mnie coraz bardziej. Ostatnio nawet się łapię, że jakoś ciężkie klimaty nie cisną się do czytnika.muzyczny to dobrze zagaduję Jak coś to napisz na PW co by się znalazło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2010 Dzisiaj trochę mrocznie Nine Inch Nails - "The Slip". Sam album nie do końca w moim guście, ale dystrybucja na miarę nowych czasów. Trent Reznor - lider i kompozytor - udostępnił cały album za zupełne darmo w internecie, download następuje przez plik "torrent", ale wszystko jest jak najbardziej legalne z prawami autorskimi. Dodatkowo miłą rzeczą jest fakt, że album można pobrać w różnych formatach od MP3, przez jakość CD, aż po masteringowy 96/24. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 23 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2010 Dave Matthews Band-Big Whiskey & The GrooGrux King narazie sie wsluchuje ale za kazdym razem jest lepiej:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 25 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2010 A ja po kilku tygodniach katowania Florence + The Machine (billboard możecie podziwiać każdego dnia o każdej porze - koncert w marcu!!!) przesłuchuję sobie 'Rapid Eye Movement' Riverside. Jest w porzo:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2010 Kwartet Śląski "Republica".Płytę mam od kilku lat ,co zmiana sprzętu to brzmiała lepiej ale przy 4-5 utworze "traciłem koncentrację" ,dzisiaj "nasłuchwkach" udało mi się jej wysłuchać w całosci Może te moje AKG "trącą czasem nadmiernym szczegółem" ale w tym przypadku to raczej wychodzi im na plus i pozwalautrzymac zainteresowanie do końca płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixotic Napisano 28 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2010 Wszystkiego co nie leci na vivie i co podoba się rubikowi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wpjtek76 Napisano 28 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2010 W domu The Doors-The Doors, Queen-Miracle a na Treningu Carcass-Heartwork i Riverside-Out of my self Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 31 stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2010 Dziś początek dnia tęsknie z "portugalskim bluesem" Any MouraNiedawno jej koncert przeszedł mi koło nosa, płytka jednak szczęśliwie dotarła do mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 1 lutego 2010 Udostępnij Napisano 1 lutego 2010 U mnie dziś Chylińska - Winna oraz kompilacja ONA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 1 lutego 2010 Udostępnij Napisano 1 lutego 2010 Cytat Kwartet Śląski "Republica" Ja tę płytę nabyłem przypadkowo całkiem niedawno i powiem szczerze, że jestem pod jej dużym wrażeniem. Świetnie zagrana, zaaranżowana i nagrana.A ja ciągle eksploruję mojego ulubionego polskiego jazzmana - wokalistę młodego pokolenia Grzegorza Karnasa. Tym razem całkiem nowy nabytek "Sny - Dreams of a Ninth Floor". Może nie tak przebojowa, jak "Reinkarnasja", ale w dalszym ciągu znakomita. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 3 lutego 2010 Udostępnij Napisano 3 lutego 2010 Delektuję się na słuchaweczkach LOREENĄ MCKENNITT "THE BOOK OF SECRETS" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 lutego 2010 Własnie dotarł do mnie stary LP Marka i Vacka (EMI Electrola, niemieckie wydanie, prawie 40ka na karku ), więc przy okazji "załapią się" też nowsze, już polskie edycje.Najlepszy numer to ten, że przypadkowo znalazłem tam od dawna poszukiwany przeze mnie utwór: "Windmills Of Your Mind" - oczywiście w wersji instrumentalnej.Ta piosenka Michela Legranda "The Windmills of Your Mind" zdobyła Oscara, a sam film Jewisona "Sprawa Thomasa Crowna" zapamiętałem głównie przez ten utwór (choć film jest bardzo dobry, również aktorstwo Steve'a McQueena i Faye Dunaway). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 4 lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 lutego 2010 Sting "Sacret Love" Wydanie hybrydowe ,mam tę płytę chyba już 5 albo 6 lat ,przeszła ze mna już przez kilka moich systemów .SACD wielokanałowefajne ale strasznie efekciarskie ,dzwięki i efekty "latają" po całym pokoju nie można skupić się na muzyce,SACD stereo na DVD i słabszych playerach ,strasznybałagan ,dopiero Yamaha S2000 zrobiła z tym "porządek" .CD-Audio też duży natłok dzwięków z którym nawet mój systemsobie ledwie radził ................do dzisiaj ,bo dzisiaj system słuchawkowy pokazał całą maestrie realizacyjną tej płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 4 lutego 2010 Udostępnij Napisano 4 lutego 2010 A jaka wersja (na kolumny i na sluchawki) z hybrydy SACD najbardziej Ci pasuje?Stereo z SACD, wielokanałowe SACD czy CD?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 5 lutego 2010 Udostępnij Napisano 5 lutego 2010 Niestety mój aktualny odtwarzacz czyta tylko CD Audio ,więc nie mam wyboru U kolegi na Marantzu CD 7001 KI ,zdecydowanie lepiej wypada SACD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts