dorsz Napisano 6 października 2022 Udostępnij Napisano 6 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 października 2022 Udostępnij Napisano 6 października 2022 A mnie, jakoś, ten utwór najbardziej zapadł w pamięci 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 października 2022 Udostępnij Napisano 6 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Całkiem nowy cult… I nowe po polsku… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 (edytowany) 11 godzin temu, dorsz napisał: Camel - "Moonmadness" Camel dostarczył mi kiedyś dużych przeżyć. Ćwierć wieku temu był to jeden z moich ulubionych zespołów. Szczególnie wielka trójka płytowa: Mirage, Snow Goose i właśnie Moonmadness. Mirage'a miałem na kupionej kasecie, kolejne dwie przegrane z kompaktów kolegi. Potem był pamiętny koncert w Krakowie, w hali Wisły. Akustyka słaba, ale jakie wzruszenia. "Lady Fantasy" na żywo. Aż mi się cieplej robi na samo wspomnienie. Ten skład z Bardensem, Fergusonem i Wardem był niesamowicie twórczy. Ferguson nie był jakimś wielkim basistą (nie ma porównania z Richardem Sinclairem czy Colinem Bassem), potem porzucił nawet muzykę na rzecz branży budowlanej. Ale chyba stanowił dobry łącznik między Andy Wardem i tandemem melodycznym zespołu. A Ward to już zwierzę perkusyjne. Były potem różne składy, przewinęło się trochę muzyków, ale żaden inny bębniarz Camela nie wnosił tyle, co Andy Ward. Edytowano 7 października 2022 przez Rafał S 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Do tej pory słuchałem tylko jednej płyty, czyli "Flying Microtonal Banana" - jeden z najciekawszych i najlepszych albumów rockowych ostatnich kilku lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 7 października 2022 Udostępnij Napisano 7 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 Dziś po polskiemu…. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 8 października 2022 Udostępnij Napisano 8 października 2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 Dnia 8.10.2022 o 17:17, MarcKrawczyk napisał: Dziś po polskiemu…. Noo kolego szacowny zestaw płyt. Siekiera Brygada Kryzys i Okudżawa. Muza na , której się wychowałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 Dnia 8.10.2022 o 17:17, MarcKrawczyk napisał: Dziś po polskiemu…. Noo kolego szacowny zestaw płyt. Siekiera Brygada Kryzys i Okudżawa. Muza na , której się wychowałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 Dość tej wiolinowej nijakości 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 9 października 2022 Udostępnij Napisano 9 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 15 godzin temu, Slawko69 napisał: Noo kolego szacowny zestaw płyt. Siekiera Brygada Kryzys i Okudżawa. Muza na , której się wychowałem. co prawda ten rozłożony cd to dżem single, ale okudżawa w tej serii tonpressu też był wydany... a teraz po hamerykańsku... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Czas się zabrać za kolejny zespół, który mi umknął. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Niby nowe, a prawie 40 lat minęło… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 10 października 2022 Udostępnij Napisano 10 października 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts