rpm Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Dead can dance nienajsmutniej 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Powrót do przeszłości🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 17 października 2023 Udostępnij Napisano 17 października 2023 Dziś softowa muzyka. Jeśli komuś się urodziło dziecko, to może już powolutku puszczać taką muzykę przy łóżeczku żeby kształtować gust muzyczny. Żeby za jakiś czas się nie okazało, że latorośl jakiejś Krall lub Jones albo o zgrozo jazzu zaczyna słuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 8 godzin temu, audiowit napisał: albo o zgrozo jazzu O zgrozo? To słabo masz ukształtowany gust muzyczny Audiowicie 😐 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Uważaj. Nie komentuję Twoich wyborów muzycznych choć mógłbym. Nie komentuje też twojego gustu w innych wątkach. Rozumiem, że może to być wpływ prowincji holenderskiej i nie chodzi mi o malarzy. Zostaw dla siebie uwagi o muzyce, której nie rozumiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Panie Witoldzie, ale po co te nerwy? Napisałem to pół żartem, pół serio. Sam słucham metalu. Metalu nie trzeba rozumieć, bo tam za dużo do zrozumienia nie ma. Staram się nie wartościować gatunków, ale gdzie metal do jazzu? Po prostu jazz Cię przerósł Witoldzie. 2 godziny temu, audiowit napisał: Rozumiem, że może to być wpływ prowincji holenderskiej i nie chodzi mi o malarzy. A tu co niby miałeś na myśli? Pisz wprost jak piszesz, bo nie lubię czegoś takiego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Mój drogi Panie Adi, nawet mi brewka nie drgnęła. Etap jazzu mam już dawno za sobą. Może jak kiedyś dorośniesz, to zrozumiesz. Nie slucham tylko metalu tylko staram się zainteresować i urozmaicić nieco monotematyczny wątek gdzie słyszę muzyków silących się na muzykę. Nad Jazz przedkładam swing, a nawet gospel. Wracam bardziej do korzeni. Klasyka, blues i nie "pieknie" nagrane płyty, gdzie słuchacz jest oszukowany przez osiągnięcia elektroniki i technik cyfrowych tylko surowy materiał. A jeśli chodzi o gust? Lubisz być ekshibicjonistą i dużo pokazujesz że swojego życia. No nie jest to obrazki powalające dobrym smakiem. Nie wspomnę o tym potokiem słów, które są tylko słowami i brak ich materializacji. Generalnie przeciętność bez jakiegokolwiek polotu. Więc nie mów nic o guście, bo ja Cię nie atakuje, nie komentuję muzyki jaka wrzucasz. Nie każdy musi być designerem i ja to rozumiem ale ktoś taki jak Ty raczej w tej materii powinien powstrzymać się o kaśliwe komentarze na temat gustu innych. W muzyce jest wielka różnorodność. A ten wątek pozwala na podzielenie się nie tylko znana i uznaną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Australiska grupa Polish Club. Lekka muzyka jesienna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 (edytowany) 3 godziny temu, audiowit napisał: Więc nie mów nic o guście, bo ja Cię nie atakuje, nie komentuję muzyki jaka wrzucasz. Wystarczyło zatrzymać się na Krall i Jones, to bym nie skomentował, a tak niestety musiałem. Ty nie raz i nie dwa pisałeś o dennych wokalach czy jeszcze czymś innym, więc de facto też skomentowałeś czyjś gust. Zluzuj. Napisałem to żartobliwie. 3 godziny temu, audiowit napisał: W muzyce jest wielka różnorodność. A ten wątek pozwala na podzielenie się nie tylko znana i uznaną. Też się dzielę muzyką znaną i nieznaną, to chyba widać. Dużo pokazuję? W sensie co? Budowę domu? Rzeczywiście, ekshibicjonizm 😄 Mało mnie obchodzi Twoje zdanie o mnie, tym bardziej, że ja nie komentowałem Twojej osoby - słabe to było. Tak, jestem przeciętny, jak większość, Ty też. 3 godziny temu, audiowit napisał: Nie wspomnę o tym potokiem słów, które są tylko słowami i brak ich materializacji. Zamieniam się w słuch. W temacie "Coś o nas". Przy czym nie zamierzam tłumaczyć jak małym dzieciom po raz 50 tego samego, bo nudne to się robi. 3 godziny temu, audiowit napisał: Nie każdy musi być designerem Kim? A tu z czym wyskoczyłeś? Edytowano 18 października 2023 przez Adi777 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 (edytowany) 19 godzin temu, audiowit napisał: Żeby za jakiś czas się nie okazało, że latorośl jakiejś Krall lub Jones albo o zgrozo jazzu zaczyna słuchać. Być może te artystki swoją twórczością Tobie nie odpowiadają, zazwyczaj to takie granie do klubowego kotleta. Ale przynajmniej ich wydania plyt są na bardzo przyzwoitym poziomie jakościowym, zaś co do jazzu, jest "jazz" i jazz. W tym gatunku jest wiele odmian od takich, które są ciężkie po smooth jazzowe przyjemne plumkania. Naprawdę myślisz, że Death Metal jest dobrym wyborem dla latorośli od najmlodszych lat? Moim zdaniem nie, wręcz przeciwnie. Myślę, że na dłuższą metę choroby układu nerwowego, depresje i zaburzenia psychiczne murowane. Wyobrażasz sobie, żeby kobieta w ciąży już serwowała takie dźwięki ze świata zewnętrznego swojemu jeszcze nienarodzonemu dziecku, bo ja nie?! Nie wiem, albo chcesz zabłysnąć, albo zrobić na kimś "wrażenie", albo coś z Tobą nie tak. Edytowano 18 października 2023 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Takie coś pomiędzy Yazoo, a Erasure dla złagodzenia emocji… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: Być może te artystki swoją twórczością Tobie nie odpowiadają, zazwyczaj to takie granie do klubowego kotleta. Ale przynajmniej ich wydania plyt są na bardzo przyzwoitym poziomie jakościowym, zaś co do jazzu, jest "jazz" i jazz. W tym gatunku jest wiele odmian od takich, które są ciężkie po smooth jazzowe przyjemne plumkania. Naprawdę myślisz, że Death Metal jest dobrym wyborem dla latorośli od najmlodszych lat? Moim zdaniem nie, wręcz przeciwnie. Myślę, że na dłuższą metę choroby układu nerwowego, depresje i zaburzenia psychiczne murowane. Wyobrażasz sobie, żeby kobieta w ciąży już serwowała takie dźwięki ze świata zewnętrznego swojemu jeszcze nienarodzonemu dziecku, bo ja nie?! Nie wiem, albo chcesz zabłysnąć, albo zrobić na kimś "wrażenie", albo coś z Tobą nie tak. Tak jakoś mi się skojarzyło Ale Ty Baton tego nie słuchaj. Może dla Ciebie to Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 (edytowany) @MarcKrawczyk, tę szczękę rozpoznam wszędzie - Feargal Sharkey, jak żywy. Edytowano 18 października 2023 przez Kraft 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 (edytowany) 47 minut temu, audiowit napisał: Tak jakoś mi się skojarzyło To źle Ci się skojarzyło. 47 minut temu, audiowit napisał: Ale Ty Baton tego nie słuchaj. Może dla Ciebie to Miecia Fogga powinieneś pamiętać z telewizyjnego koncertu życzeń w PRLu. Pamiętasz? bo ja tak. Edytowano 18 października 2023 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Coś z energią. I w temacie. Baton przed przesłuchaniem weź Geriawit Pharmaton 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 4 minuty temu, audiowit napisał: Coś z energią. I w temacie. Baton przed przesłuchaniem weź Geriawit Pharmaton Nie potrzebuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 (edytowany) Przypominajka. I w oryginale ;))) Muzyka trzeba się cieszyć. Punk not dead Edytowano 18 października 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 I na koniec z dedykacją dla Adiego i Batona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 I vice versa ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Zrobiłem przegląd taśm, niestety dwie trafiły do kosza😂 pozostało jeszcze kilkanaście😉 a na jednej z nich jest Breakout i Klan😀 Miły powrót Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 35 lat skończyła moja ulubiona płyta Sonic Youth, jeden z najlepszych albumów lat 80. https://tidal.com/album/49258789 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassyx Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 https://youtu.be/WO4Xy0TA-us?si=MVwg5oCRdllxfPf6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Można się zatopić i utonąć w tej muzyce. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 18 października 2023 Udostępnij Napisano 18 października 2023 Uwielbiam kawalek Rose Rouge, klasyk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts