Highlander_now Napisano 1 listopada 2023 Udostępnij Napisano 1 listopada 2023 Zbiór utworów pod wspólnym tytułem Adagio. Wydanie dwupłytowe. Usłyszymy Ravela, Handela i Albinionego w wykonaniach The London Symphony Orchestra, The Academy Of St. Martin-in-the-Fields czy Stuttgarter Kammerorchester. Płyta wydana bardzo klasycznie, pod zbiór, czarna naklejka, rok wydania podany cyframi rzymskimi. DECCA. Na Discogs znajdziemy ją tu: https://www.discogs.com/release/3935908-Various-Adagio-A-Special-Two-Hour-Collection-Of-Orchestral-Classics 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 2 listopada 2023 Udostępnij Napisano 2 listopada 2023 (edytowany) Na fotkach z Audio Video Show wpadła mi w oko okładka tej płyty. Dla mnie super muzyka o fantastycznej jakości. Edytowano 2 listopada 2023 przez MMarek 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 Też z AVS… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 Dzisiaj słucham muzy od 17. Niedawno dołączył do mnie ulubiony znajomy z Hiszpanii, Cardenal Mendoza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 3 listopada 2023 Udostępnij Napisano 3 listopada 2023 Po dłuższej przerwie wrzuciłem taki oto jazzik; Notabene jest to jeden z moich ciekawszych jazzowych albumów zakupionych w przeciągu ostatniego roku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 4 listopada 2023 Udostępnij Napisano 4 listopada 2023 25 lat skończyła ta płyta. https://tidal.com/album/77614346 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 5 listopada 2023 Udostępnij Napisano 5 listopada 2023 https://tidal.com/album/270386410 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 6 listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 listopada 2023 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 listopada 2023 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 6 listopada 2023 Udostępnij Napisano 6 listopada 2023 Mega dawno mnie tutaj nie było. U mnie dzisiaj to czyli standardowo https://www.youtube.com/watch?v=JJZoWIVv2F0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 7 listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 listopada 2023 Kiedyś dostałem tą płytę w prezencie. Nie jest to muzyka której słucham na codzień 😂 ale..... jak to fajnie brzmi z drapaka. Siadasz i się relaksujesz, muzyka płynie a ty jej tylko słuchasz i odpływasz 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 7 listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 listopada 2023 Dawno nie wypominałem lat moim ulubionym płytom, no to ciach i następna czterdziestolatka… 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 7 listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 listopada 2023 Dzisiaj muzyka POPularna. Fani może poczują się urażeni takim określeniem, niepotrzebnie, gdyż jest to dobra muzyka popularna. Trzypłytowy album z 2017 roku, będący wznowieniem albumu z roku bodaj 2006. The Best of Depeche Mode. Nagrany dość specyficznie, bo z trzema utworami na wypełnioną normalnie stronę. Spirale rowka są względem siebie w większej niż zazwyczaj odległości. Dzięki temu jest fizyczne miejsce na ponadnormatywny bas. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 7 listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 listopada 2023 Ja dziś również analogowo, ale i filmowo: 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 7 listopada 2023 Udostępnij Napisano 7 listopada 2023 36 minut temu, Highlander_now napisał: Dzisiaj muzyka POPularna. Fani może poczują się urażeni takim określeniem, niepotrzebnie, gdyż jest to dobra muzyka popularna. Trzypłytowy album z 2017 roku, będący wznowieniem albumu z roku bodaj 2006. The Best of Depeche Mode. Nagrany dość specyficznie, bo z trzema utworami na wypełnioną normalnie stronę. Spirale rowka są względem siebie w większej niż zazwyczaj odległości. Dzięki temu jest fizyczne miejsce na ponadnormatywny bas. Znalazłem u siebie w zbiorach tenże album CD, zresztą zgrany do plików. Dynamika CD to średnio biorąc 21dB, minimum 12dB. Winyl odpowiednio 33dB i 27dB. Czy dlatego cena CD jest ułamkiem ceny winyla? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 Dla miłośników folku… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 Dziś ta pani na talerzu 😉 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 A takie cuś mi się trafiło... Nawet wpadło w ucho 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 8 listopada 2023 Udostępnij Napisano 8 listopada 2023 10 godzin temu, Butler napisał: A takie cuś mi się trafiło... Nawet wpadło w ucho Hehe, dałem się nabrać, bo w pierwszej chwili pomyślałem, że to Kari Bremnes. Bardzo podobny głos... A to jakaś Amanda Bergman. Poszukałem więcej i spodobał mi się taki utwór: Dziś jednak wieczór upłynął mi przy innej muzyce. Pierwszy odsłuch płyty zakupionej 3 czy nawet 4 lata temu. Polski duet Contemplatron i album Ma Mo (tak się ponoć wymawia te znaczki). Miałem kiedyś przyjemność być na ich występie i wtedy kupiłem płytę. W skrócie - dwóch panów grających na tybetańskich instrumentach typu: gongi, misy, bębenki i dzwoneczki wszelakiego rodzaju. Dodatkowo lider dokłada śpiew alikwotowy i w locie całość przepuszcza przez elektronikę. W wyniku obróbki powstaje muzyka będąca wypadkową dark ambientu, industrialu i noise'u, całość totalnie osadzona w buddyjskich klimatach. Choć akurat album Ma Mo jest na wskroś dark ambientowy. Muzyka jest trudna w odbiorze, nawet dla mnie rozmiłowanego w takich smętach. Ale udało się 🙂, teraz jeszcze słucham z netu. Znalazłem tylko jeden utwór z tego albumu, w dodatku fragment Bardzo podoba mi się też utwór dostępny w serwisie Bandcamp: https://contemplatron.bandcamp.com/track/guru-pema-siddhi-hung A tu Contemplatron z gościnnym udziałem muzyka grającego na shehnai: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 4 godziny temu, Profi napisał: W skrócie - dwóch panów grających na tybetańskich instrumentach typu: gongi, misy, bębenki i dzwoneczki wszelakiego rodzaju. Dodatkowo lider dokłada śpiew alikwotowy i w locie całość przepuszcza przez elektronikę. W wyniku obróbki powstaje muzyka będąca wypadkową dark ambientu, industrialu i noise'u, całość totalnie osadzona w buddyjskich klimatach. Choć akurat album Ma Mo jest na wskroś dark ambientowy. Muzyka jest trudna w odbiorze, nawet dla mnie rozmiłowanego w takich smętach. Ale udało się 🙂, teraz jeszcze słucham z netu. Zachęciłeś mnie do przesłuchania 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekx Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 Dziś na talerzu 😉 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 12 minut temu, misiekx napisał: Dziś na talerzu 😉 Misiu, już nie pierwszy raz idealnie trafiasz w mój gust 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 2 godziny temu, misiekx napisał: Dziś na talerzu 😉 Fajna kolekcja! 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 9 minut temu, maxredaktor napisał: Buddy Guy - "Blues Singer" Świetny album. Szkoda tylko, że Clapton i BB King ograniczyli się do grania - miło byłoby jeszcze usłyszeć ich głosy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 listopada 2023 Udostępnij Napisano 9 listopada 2023 I są obecni tylko na dwóch utworach. Ale i tak dobrze, w końcu to płyta Buddy'ego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts