maxredaktor Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja @MarcKrawczyk Gratuluję spostrzegawczości i refleksu A ja, podobnie jak @Pitt39 odpuściłem sobie 357, choć cały czas im kibicuję. Mam tak mało czasu, że w zasadzie z uwagą słucham jedynie wybranych audycji i wszystkie są akurat na antenie RNŚ. Czasem z sentymentu włączam 357 o poranku, aby posłuchać Marcina i Krystiana. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja 13 minut temu, maxredaktor napisał: słucham jedynie wybranych audycji i wszystkie są akurat na antenie RNŚ A mi tęskno czasami za Margańskim, i chyba nie tylko mi, nieprawdaż DJ... to znaczy @Pitt39 :)? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja (edytowany) 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: @MarcKrawczyk Gratuluję spostrzegawczości i refleksu A ja, podobnie jak @Pitt39 odpuściłem sobie 357, choć cały czas im kibicuję. Też im życze jak najlepiej, bo sama inicjatywa jest jak dla mnie mega pozytywna...tak jak i cała społeczność zgromadzona wokół 357(świąteczne aukcje z Kubą, bez tego nie ma świat ;-)). Może w wolnej chwili wrócę do jakiś wieczornych audycji, które trzymają poziom(Gruzja, Pełne spektrum). 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: A mi tęskno czasami za Margańskim, i chyba nie tylko mi, nieprawdaż DJ... to znaczy @Pitt39 :)? Trochę dobrych rodzynków zaprezentował w swoich audycjach, które nie raz i nie dwa ucieszyły japę 😉 Miałem z 2x przyjemność porozmawiać - przytrułem mu 4 litery w czasie pracy - gdy relacjonował Taurona w Katowicach. W sumie i ja, i On jaralismy chyba pierwszym występem Floating Point w Polsce. To samo z "ciemna stroną mocy" i nocne Toolowanie itd... zresztą swojego czasu w Trójce było zgormadzonych tylu dobrych dziennikarzy, że się od odbiornika nie odchodziło. Edytowano 7 maja przez Pitt39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja (edytowany) 5 godzin temu, Pitt39 napisał: zresztą swojego czasu w Trójce było zgormadzonych tylu dobrych dziennikarzy, że się od odbiornika nie odchodziło. Też należę do tych siedzących wtedy przy radio. Pewne audycje stanowiły punkty odniesiania w tygodniu. I dla każdego było naprawdę coś miłego. Ja na przykład nie lubiłem Manna w niedzielne przedpołudnia (i tak słuchalem). Ale już w piątkowe poranki - zawsze jak tylko obowiazki pozwalały. We święta z czasem polubiłem nawet głos pani Marcinik. Jej wybory lektur prawie zawsze do mnie trafiały. Całe szczęście "Za, a nawet przeciw" skopiowano w niezmienionej formule. Brakuje kultowych audycji typu"Bielszy odcienia bluesa" i publicystyki w wydaniu J.Sosnowskiego. I eh, tylko koni żal R.I.P. Trójeczko. No, to jest akurat coś z "czego już nie sluchasz" Edytowano 7 maja przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 maja Udostępnij Napisano 7 maja Ukraina znowu silna w tym roku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 10 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Brakuje kultowych audycji typu"Bielszy odcienia bluesa" i publicystyki w wydaniu J.Sosnowskiego. Na całe szczęście audycje w podobnym klimacie i prowadzone przez Sosnowskiego oraz Jana Chojnackiego są w RNŚ. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 12 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Brakuje kultowych audycji typu"Bielszy odcienia bluesa" Przy całej swojej sympatii dla J. Chojnackiego (który dużo zrobił dla popularyzacji bluesa w Polsce i którego odbierałem jako przemiłego człowieka) czasem się nudziłem słuchając jego audycji. Przegadane. Formułę W. Manna (Manniak po ciemku) uważałem za lepszą: utwór anonsujący - komentarz - kolejne dwa utwory z płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja (edytowany) No widzisz @Rafał S, a ja właśnie lubiłem to gadanie Chojnackiego :). A tymczasem dziś usłyszałem informację o śmierci człowieka, który również był dla mnie głosem tamtego radia Dnia 7.05.2024 o 12:53, MarcKrawczyk napisał: W wieku 88 lat zmarł legendarny muzyk jazzowy Jan Ptaszyn Wróblewski. Był wybitnym kompozytorem, aranżerem i dyrygentem. Dołączył do innych wspaniałych, których już z nami nie ma… Edytowano 8 maja przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja Smutna wiadomość i choć nie jestem fanem gatunku, to jednak lubiłem jego radiowy głos. Tak w ogóle: Piotr Metz, znany dziennikarz muzyczny, powraca do Radiowej Trójki. Zgodnie z zapowiedzią Agnieszki Szydłowskiej, dyrektorki i redaktorki naczelnej stacji, Metz ma za zadanie zbudować Pierwszą Trójkę – Listę Przebojów. Spotkanie ze słuchaczami zaplanowano na piątek, 3 maja o godzinie 19.00." Czytałem że mieszka/mieszkał na barce... ciekawe jak to bujanie(chyba że dobrze zakotwiczony), ma się do słuchania muzyki z czarnych placków 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: A tymczasem dziś usłyszałem informację o śmierci człowieka, który również był dla mnie głosem tamtego radia Dużo go kiedyś słuchałem i bardzo lubiłem. Wielka osobowość i kapitalny gawędziarz. Nieczęsto się zdarza, żeby wybitny muzyk był tak świetnym prowadzącym. Waglewski jednak tak nie potrafił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja 1 minutę temu, Rafał S napisał: Waglewski jednak tak nie potrafił. Waglewski i jego wieczne dygresje i ucięte myśli. Podzielam Twoje zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja (edytowany) W tym kontekście stratą jest śmierć Jana Ptaszyna Wróblewskiego, uwielbiam jego "Trzy kwadranse jazzu. Nowych audycji już nie będzie, szkoda... Edytowano 8 maja przez michaudio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja Można już posłuchać Jego ostatnie audycji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitt39 Napisano 8 maja Udostępnij Napisano 8 maja A w temacie muzyki wspomnień czar... . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja @Kraft Eurowizja to jakiś żart. Naprawdę Cię to ciekawi? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja (edytowany) Z wielu względów tak. Jestem zagorzałym fanem. Jak można nie czuć tego ducha zabawy, wolności? Make love, not war! Dzisiaj drugi półfinał:) Edytowano 9 maja przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja Wiem, że nie chodzi tu o talent czy pokazanie jakichkolwiek umiejętności. Im więcej dziwactw i kontrowersji tym lepiej. Jeden z komentarzy idealnie podsumowuje tę imprezę: "Ale Finowie doskonale pokazują poziom Eurowizji i główną istotę konkursu, w tym programie nie chodzi o muzykę i talent, ale o skandalizację i agendę polityczną niektórych uczestników (którzy wówczas na tym korzystają)". Wolę sobie obejrzeć i posłuchać te starsze konkursy. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja Zespół z Poznania. Na razie wydali to powyższe demo, do posłuchania na Bandcamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja Ja tam wolę Festiwal w Sanremo…;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja (edytowany) 2 godziny temu, Adi777 napisał: Jeden z komentarzy idealnie podsumowuje tę imprezę: "Ale Finowie doskonale pokazują poziom Eurowizji i główną istotę konkursu, w tym programie nie chodzi o muzykę i talent, ale o skandalizację i agendę polityczną niektórych uczestników (którzy wówczas na tym korzystają)". Bzdety jakiegoś smutasa. Wie, choć pewnie nie ogląda. 40 minut temu, sonique napisał: Ja tam wolę Festiwal w Sanremo…;) Czyli włoskie preselekcje do Eurowizji;) Edytowano 9 maja przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja Dnia 25.04.2024 o 08:22, Butler napisał: Nagranie które wylądowało ostatnio na mojej ekskluzywnej liście ulubionych. Ten utwór to "burzyciel ścian nośnych", i nie mam na mysli basu. Raczej efektowną, głęboką scenę👍 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja (edytowany) 24 minuty temu, Kraft napisał: Bzdety jakiegoś smutasa. Wie, choć pewnie nie ogląda. Czyli włoskie preselekcje do Eurowizji;) Najbardziej wartościowe jest to co się do Eurowizji nie dostaje…;) Edytowano 9 maja przez sonique 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 9 maja Udostępnij Napisano 9 maja Eurowizja? Zbyt silna funkcja impresywna i stargetowanie na surpryfikację. Event totalnie irrelewantny. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts