maxredaktor Napisano 7 maja 2024 Napisano 7 maja 2024 @MarcKrawczyk Gratuluję spostrzegawczości i refleksu A ja, podobnie jak @Pitt39 odpuściłem sobie 357, choć cały czas im kibicuję. Mam tak mało czasu, że w zasadzie z uwagą słucham jedynie wybranych audycji i wszystkie są akurat na antenie RNŚ. Czasem z sentymentu włączam 357 o poranku, aby posłuchać Marcina i Krystiana. 2 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 7 maja 2024 Napisano 7 maja 2024 13 minut temu, maxredaktor napisał: słucham jedynie wybranych audycji i wszystkie są akurat na antenie RNŚ A mi tęskno czasami za Margańskim, i chyba nie tylko mi, nieprawdaż DJ... to znaczy @Pitt39 :)? 1 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 7 maja 2024 Napisano 7 maja 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, maxredaktor napisał: @MarcKrawczyk Gratuluję spostrzegawczości i refleksu A ja, podobnie jak @Pitt39 odpuściłem sobie 357, choć cały czas im kibicuję. Też im życze jak najlepiej, bo sama inicjatywa jest jak dla mnie mega pozytywna...tak jak i cała społeczność zgromadzona wokół 357(świąteczne aukcje z Kubą, bez tego nie ma świat ;-)). Może w wolnej chwili wrócę do jakiś wieczornych audycji, które trzymają poziom(Gruzja, Pełne spektrum). 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: A mi tęskno czasami za Margańskim, i chyba nie tylko mi, nieprawdaż DJ... to znaczy @Pitt39 :)? Trochę dobrych rodzynków zaprezentował w swoich audycjach, które nie raz i nie dwa ucieszyły japę 😉 Miałem z 2x przyjemność porozmawiać - przytrułem mu 4 litery w czasie pracy - gdy relacjonował Taurona w Katowicach. W sumie i ja, i On jaralismy chyba pierwszym występem Floating Point w Polsce. To samo z "ciemna stroną mocy" i nocne Toolowanie itd... zresztą swojego czasu w Trójce było zgormadzonych tylu dobrych dziennikarzy, że się od odbiornika nie odchodziło. Edytowano 7 maja 2024 przez Pitt39 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 7 maja 2024 Napisano 7 maja 2024 (edytowany) 5 godzin temu, Pitt39 napisał: zresztą swojego czasu w Trójce było zgormadzonych tylu dobrych dziennikarzy, że się od odbiornika nie odchodziło. Też należę do tych siedzących wtedy przy radio. Pewne audycje stanowiły punkty odniesiania w tygodniu. I dla każdego było naprawdę coś miłego. Ja na przykład nie lubiłem Manna w niedzielne przedpołudnia (i tak słuchalem). Ale już w piątkowe poranki - zawsze jak tylko obowiazki pozwalały. We święta z czasem polubiłem nawet głos pani Marcinik. Jej wybory lektur prawie zawsze do mnie trafiały. Całe szczęście "Za, a nawet przeciw" skopiowano w niezmienionej formule. Brakuje kultowych audycji typu"Bielszy odcienia bluesa" i publicystyki w wydaniu J.Sosnowskiego. I eh, tylko koni żal R.I.P. Trójeczko. No, to jest akurat coś z "czego już nie sluchasz" Edytowano 7 maja 2024 przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 10 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Brakuje kultowych audycji typu"Bielszy odcienia bluesa" i publicystyki w wydaniu J.Sosnowskiego. Na całe szczęście audycje w podobnym klimacie i prowadzone przez Sosnowskiego oraz Jana Chojnackiego są w RNŚ. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 12 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Brakuje kultowych audycji typu"Bielszy odcienia bluesa" Przy całej swojej sympatii dla J. Chojnackiego (który dużo zrobił dla popularyzacji bluesa w Polsce i którego odbierałem jako przemiłego człowieka) czasem się nudziłem słuchając jego audycji. Przegadane. Formułę W. Manna (Manniak po ciemku) uważałem za lepszą: utwór anonsujący - komentarz - kolejne dwa utwory z płyty. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 (edytowany) No widzisz @Rafał S, a ja właśnie lubiłem to gadanie Chojnackiego :). A tymczasem dziś usłyszałem informację o śmierci człowieka, który również był dla mnie głosem tamtego radia Dnia 7.05.2024 o 12:53, MarcKrawczyk napisał: W wieku 88 lat zmarł legendarny muzyk jazzowy Jan Ptaszyn Wróblewski. Był wybitnym kompozytorem, aranżerem i dyrygentem. Dołączył do innych wspaniałych, których już z nami nie ma… Edytowano 8 maja 2024 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 Smutna wiadomość i choć nie jestem fanem gatunku, to jednak lubiłem jego radiowy głos. Tak w ogóle: Piotr Metz, znany dziennikarz muzyczny, powraca do Radiowej Trójki. Zgodnie z zapowiedzią Agnieszki Szydłowskiej, dyrektorki i redaktorki naczelnej stacji, Metz ma za zadanie zbudować Pierwszą Trójkę – Listę Przebojów. Spotkanie ze słuchaczami zaplanowano na piątek, 3 maja o godzinie 19.00." Czytałem że mieszka/mieszkał na barce... ciekawe jak to bujanie(chyba że dobrze zakotwiczony), ma się do słuchania muzyki z czarnych placków 😉 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: A tymczasem dziś usłyszałem informację o śmierci człowieka, który również był dla mnie głosem tamtego radia Dużo go kiedyś słuchałem i bardzo lubiłem. Wielka osobowość i kapitalny gawędziarz. Nieczęsto się zdarza, żeby wybitny muzyk był tak świetnym prowadzącym. Waglewski jednak tak nie potrafił. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 1 minutę temu, Rafał S napisał: Waglewski jednak tak nie potrafił. Waglewski i jego wieczne dygresje i ucięte myśli. Podzielam Twoje zdanie Odpisz, cytując
michaudio Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 (edytowany) W tym kontekście stratą jest śmierć Jana Ptaszyna Wróblewskiego, uwielbiam jego "Trzy kwadranse jazzu. Nowych audycji już nie będzie, szkoda... Edytowano 8 maja 2024 przez michaudio Odpisz, cytując
maxredaktor Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 Można już posłuchać Jego ostatnie audycji. Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 8 maja 2024 Napisano 8 maja 2024 A w temacie muzyki wspomnień czar... . 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 @Kraft Eurowizja to jakiś żart. Naprawdę Cię to ciekawi? 1 Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 (edytowany) Z wielu względów tak. Jestem zagorzałym fanem. Jak można nie czuć tego ducha zabawy, wolności? Make love, not war! Dzisiaj drugi półfinał:) Edytowano 9 maja 2024 przez Kraft Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 Wiem, że nie chodzi tu o talent czy pokazanie jakichkolwiek umiejętności. Im więcej dziwactw i kontrowersji tym lepiej. Jeden z komentarzy idealnie podsumowuje tę imprezę: "Ale Finowie doskonale pokazują poziom Eurowizji i główną istotę konkursu, w tym programie nie chodzi o muzykę i talent, ale o skandalizację i agendę polityczną niektórych uczestników (którzy wówczas na tym korzystają)". Wolę sobie obejrzeć i posłuchać te starsze konkursy. 3 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 Zespół z Poznania. Na razie wydali to powyższe demo, do posłuchania na Bandcamp. Odpisz, cytując
Kraft Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 (edytowany) 2 godziny temu, Adi777 napisał: Jeden z komentarzy idealnie podsumowuje tę imprezę: "Ale Finowie doskonale pokazują poziom Eurowizji i główną istotę konkursu, w tym programie nie chodzi o muzykę i talent, ale o skandalizację i agendę polityczną niektórych uczestników (którzy wówczas na tym korzystają)". Bzdety jakiegoś smutasa. Wie, choć pewnie nie ogląda. 40 minut temu, sonique napisał: Ja tam wolę Festiwal w Sanremo…;) Czyli włoskie preselekcje do Eurowizji;) Edytowano 9 maja 2024 przez Kraft Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 Dnia 25.04.2024 o 08:22, Butler napisał: Nagranie które wylądowało ostatnio na mojej ekskluzywnej liście ulubionych. Ten utwór to "burzyciel ścian nośnych", i nie mam na mysli basu. Raczej efektowną, głęboką scenę👍 1 1 Odpisz, cytując
sonique Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 (edytowany) 24 minuty temu, Kraft napisał: Bzdety jakiegoś smutasa. Wie, choć pewnie nie ogląda. Czyli włoskie preselekcje do Eurowizji;) Najbardziej wartościowe jest to co się do Eurowizji nie dostaje…;) Edytowano 9 maja 2024 przez sonique 2 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 9 maja 2024 Napisano 9 maja 2024 Eurowizja? Zbyt silna funkcja impresywna i stargetowanie na surpryfikację. Event totalnie irrelewantny. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts