Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@MarcKrawczyk Gratuluję spostrzegawczości i refleksu :)

A ja, podobnie jak @Pitt39 odpuściłem sobie 357, choć cały czas im kibicuję. Mam tak mało czasu, że w zasadzie z uwagą słucham jedynie wybranych audycji i wszystkie są akurat na antenie RNŚ. Czasem z sentymentu włączam 357 o poranku, aby posłuchać Marcina i Krystiana.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, maxredaktor napisał:

@MarcKrawczyk Gratuluję spostrzegawczości i refleksu :)

A ja, podobnie jak @Pitt39 odpuściłem sobie 357, choć cały czas im kibicuję.

Też im życze jak najlepiej, bo sama  inicjatywa jest jak dla  mnie mega pozytywna...tak jak i cała  społeczność zgromadzona wokół 357(świąteczne aukcje z Kubą, bez tego  nie ma  świat ;-)).

Może w wolnej chwili wrócę do jakiś wieczornych audycji, które trzymają poziom(Gruzja, Pełne spektrum).

1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

A mi tęskno czasami za Margańskim, i chyba nie tylko mi, nieprawdaż DJ... to znaczy @Pitt39 :)?

Trochę dobrych rodzynków zaprezentował w swoich audycjach, które nie raz i nie  dwa ucieszyły japę 😉

Miałem z 2x przyjemność porozmawiać - przytrułem mu 4 litery w czasie pracy - gdy relacjonował Taurona w Katowicach. W sumie i ja, i On jaralismy chyba pierwszym występem Floating Point w Polsce. 

To samo z "ciemna stroną mocy" i nocne Toolowanie itd... zresztą swojego czasu w Trójce było zgormadzonych tylu dobrych dziennikarzy, że się od odbiornika nie odchodziło.

Edytowano przez Pitt39
Napisano (edytowany)
5 godzin temu, Pitt39 napisał:

zresztą swojego czasu w Trójce było zgormadzonych tylu dobrych dziennikarzy, że się od odbiornika nie odchodziło.

Też należę do tych siedzących wtedy przy radio. Pewne audycje stanowiły punkty odniesiania w tygodniu. I dla każdego było naprawdę coś miłego. Ja na przykład nie lubiłem Manna w niedzielne przedpołudnia (i tak słuchalem). Ale już w piątkowe poranki - zawsze jak tylko obowiazki pozwalały. We święta z czasem polubiłem nawet głos pani Marcinik. Jej wybory lektur prawie zawsze do mnie trafiały. Całe szczęście "Za, a nawet przeciw" skopiowano w  niezmienionej  formule. Brakuje  kultowych audycji  typu"Bielszy odcienia bluesa" i publicystyki w wydaniu J.Sosnowskiego. I eh, tylko koni żal R.I.P. Trójeczko. 

No, to jest akurat coś z "czego już nie sluchasz"

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano
10 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Brakuje  kultowych audycji  typu"Bielszy odcienia bluesa" i publicystyki w wydaniu J.Sosnowskiego. 

Na całe szczęście audycje w podobnym klimacie i prowadzone przez Sosnowskiego oraz Jana Chojnackiego są w RNŚ.

Napisano
12 godzin temu, Grzesiek202 napisał:

Brakuje  kultowych audycji  typu"Bielszy odcienia bluesa"

Przy całej swojej sympatii dla J. Chojnackiego (który dużo zrobił dla popularyzacji bluesa w Polsce i którego odbierałem jako przemiłego człowieka) czasem się nudziłem słuchając jego audycji. Przegadane. Formułę W. Manna (Manniak po ciemku) uważałem za lepszą: utwór anonsujący - komentarz - kolejne dwa utwory z płyty. :)

Napisano (edytowany)

No widzisz @Rafał S, a ja właśnie lubiłem to gadanie Chojnackiego :).

A tymczasem dziś usłyszałem informację o śmierci człowieka, który również był dla mnie głosem tamtego radia

Dnia 7.05.2024 o 12:53, MarcKrawczyk napisał:

W wieku 88 lat zmarł legendarny muzyk jazzowy Jan Ptaszyn Wróblewski. Był wybitnym kompozytorem, aranżerem i dyrygentem. Dołączył do innych wspaniałych, których już z nami nie ma…

IMG_1291.jpeg

Edytowano przez Grzesiek202
Napisano

Smutna wiadomość  i choć nie jestem fanem gatunku, to jednak lubiłem jego radiowy głos.

Tak w ogóle: Piotr Metz, znany dziennikarz muzyczny, powraca do Radiowej Trójki. Zgodnie z zapowiedzią Agnieszki Szydłowskiej, dyrektorki i redaktorki naczelnej stacji, Metz ma za zadanie zbudować Pierwszą Trójkę – Listę Przebojów. Spotkanie ze słuchaczami zaplanowano na piątek, 3 maja o godzinie 19.00." 

Czytałem że mieszka/mieszkał na barce... ciekawe jak to bujanie(chyba że dobrze zakotwiczony), ma się do słuchania muzyki z czarnych placków 😉

image.png.73ff1ec24c8fe86622cfbafeae94c533.png

Napisano
1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał:

A tymczasem dziś usłyszałem informację o śmierci człowieka, który również był dla mnie głosem tamtego radia

Dużo go kiedyś słuchałem i bardzo lubiłem. Wielka osobowość i kapitalny gawędziarz. Nieczęsto się zdarza, żeby wybitny muzyk był tak świetnym prowadzącym. Waglewski jednak tak nie potrafił.

Napisano (edytowany)

Z wielu względów tak. Jestem zagorzałym fanem.

Jak można nie czuć tego ducha zabawy, wolności? Make love, not war!

Dzisiaj drugi półfinał:)

Edytowano przez Kraft
Napisano

Wiem, że nie chodzi tu o talent czy pokazanie jakichkolwiek umiejętności. Im więcej dziwactw i kontrowersji tym lepiej.

Jeden z komentarzy idealnie podsumowuje tę imprezę:

"Ale Finowie doskonale pokazują poziom Eurowizji i główną istotę konkursu, w tym programie nie chodzi o muzykę i talent, ale o skandalizację i agendę polityczną niektórych uczestników (którzy wówczas na tym korzystają)".

Wolę sobie obejrzeć i posłuchać te starsze konkursy.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Adi777 napisał:

Jeden z komentarzy idealnie podsumowuje tę imprezę:

"Ale Finowie doskonale pokazują poziom Eurowizji i główną istotę konkursu, w tym programie nie chodzi o muzykę i talent, ale o skandalizację i agendę polityczną niektórych uczestników (którzy wówczas na tym korzystają)".

Bzdety jakiegoś smutasa. Wie, choć pewnie nie ogląda. 

40 minut temu, sonique napisał:

Ja tam wolę Festiwal w Sanremo…;)

Czyli włoskie preselekcje do Eurowizji;) 

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)
24 minuty temu, Kraft napisał:

Bzdety jakiegoś smutasa. Wie, choć pewnie nie ogląda. 

Czyli włoskie preselekcje do Eurowizji;) 

Najbardziej wartościowe jest to co się do Eurowizji nie dostaje…;)

Edytowano przez sonique